|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: May 2006
|
komp ignorira mrežni kabel
imam problem s uredskim kompom od starog... nedavno se vratio sa servisa gdje su mu sredili uredske programe i mrežu (mreža = 2 povezana kompa ![]() e sad je problem u tome da jedan od kompova jednostavno neće prepoznati da je spojen na hub...lampica na hubu za taj kabel svjetli (tj. prepoznaje kabel) kao i narančasta na mrežnoj u kompu, no nema nikakve naznake aktivnosti... matična je starija epoxova nisam siguran za model (stara više od 5 g), a mrežna je integrirana Realtekova... do prije je sve radilo kak spada samo mi sada nije jasno zašto se neće spojit... ![]() ako netko zna kako riješiti ovakav problem, bio bih jako zahvalan. ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
EMP moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
Probaj vidjeti koja je matična... Inače, na novim mrežnama narančasta LED-ica označava da radi u 1 Gb mreži, a zelena u 100 Mb. Provjeri si to jer pretpostavljam da je hub 100 Mb-ni pa se onda međusobno ne mogu prepoznati. Zato me zanima koju imaš ploču i samim time koja mrežna je gore.
__________________ "Kako su krojači novog svjetskog poretka uspjeli u tako kratko vrijeme slomiti intelektualne sposobnosti društva, uništiti kritičku svijest i ljudima nametnuti izvrnutu logiku?"
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Premium
Datum registracije: May 2006
|
ok, provjerim matičnu---al zanimljiva stvar je da je to sve prije i radilo, čak i ovima na servisu, samo sad serucka u uredu... ne znam kako se odjednom mogao stvoriti takav problem... :-k |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Premium
Datum registracije: Nov 2006
|
Imao sam sličan slučaj sa Epoxovom 8RDA+ matičnom.... U bios-u je pod opciju MAC Adress input trebalo upisati MAC adresu kartice i sve je radilo... neznam dal ce ti to pomoci, kod mene je uspjelo... btw, provjeri sa drugim kablom možda je ovaj loše zakrimpan, i sa drugim HUB-om/switchem... Ako ni to ne pomaže, onda stavi drugu mrežnu unutra..... |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|