Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Software > Aplikacije
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 12.05.2004., 22:45   #1
Beren
PC Ekspert šerif
Moj komp

Beren's Avatar

Datum registracije: Feb 2002
Tko igra Sturmovik

Djeco, mene zanima dal itko od vas s foruma hala Il2: sturmovik u bilo kojoj verziji.

Ja i Ozren smo fanatici (znamo zabrazdit o tome na PCE kavama pa ostatak tima popizdi ).
Staro 12.05.2004., 23:25   #2
vudu2
Premium
Moj komp

vudu2's Avatar

Datum registracije: Sep 2003
Ja igram.
I loš sam u tome.............još. No trudim se. Ne učim više , samo igram. Misije lagano,više instant battle, ali sam formatirao c: pa isponova. Igram običan, ali imam FB ali nije khm..
još kada si vratim sidewindera
vudu2 je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 12.05.2004., 23:35   #3
Beren
PC Ekspert šerif
Moj komp

Beren's Avatar

Eh, eh, sturmovik je droga, nikad dosta.

A na kakvim ptičicama letiš?
Staro 13.05.2004., 00:06   #4
vudu2
Premium
Moj komp

vudu2's Avatar

Palim se na radijalne, he he
Focke wulf je dobar (ne jumo, već bmw motor)
Ali La-7
Prekrasan avion.
I LaGG-3 je ok. Uglavnom sviđaju mi se slavenski(USSR) dizajn iz toga vremena, jedino što su malo underarmed.
Od amera mi je thunderbolt ok, ali drugi baš i ne.
Nevolim mitraljeze, nekako mi topovi odgovaraju.
Čime vi letite?
Staro 13.05.2004., 09:41   #5
choby
Premium

Datum registracije: Nov 2001
Re: Tko igra Sturmovik

Citiraj:
Originally posted by Beren
Djeco, mene zanima dal itko od vas s foruma hala Il2: sturmovik u bilo kojoj verziji.

Ja i Ozren smo fanatici (znamo zabrazdit o tome na PCE kavama pa ostatak tima popizdi ).
evo još jednog djeteta

nekako mi je lagg-3 najdraži, ali nije da sam ih sve isprobao
choby je offline   Reply With Quote
Staro 13.05.2004., 12:11   #6
ozren
PC Ekspert

ozren's Avatar

Datum registracije: Sep 2000
ja volim bf109, dok fw190 bas i ne jer je cockpit tako modeliran da iz njega ne vidim nista van.

za ruske avione mislim da realno nisu bili tako dobri kao sto su u il2fb, tak da mi je s njima malo glupo letjeti. od ostalih mi najvise pase spitfire koji je dosao s AEP ekspanzijom... jedino kaj ispraznis svu top municiju dok skines jedan La7...

no, to je vise zato kaj je maddox malo napravio avione precvrstima - za La7 treba 2-3 puno pogodka s 30mm topom na bf109 sto nije realno pa da se na glavu postavis.
Staro 13.05.2004., 12:25   #7
Beren
PC Ekspert šerif
Moj komp

Beren's Avatar

Ja obično jašem Bf-109 od verzije F-4 nadalje. Zapravo sam najčešće na F4 i na G2.

Uz to pokušavam masterirat FW-190, a u zadnje vrijeme letim i na Bf-110G2 (nikako mi nejde level bombing, šmrc).

Ruske avione baš ne volim zato što mi često fali municije, a i YAK mi je ružan avion strašno (YAK-a se općenito najviše vozi sa Rusima).
Staro 13.05.2004., 19:15   #8
vudu2
Premium
Moj komp

vudu2's Avatar

Nisam skinuo tu aep ekspanziju.
Što ima novoga u njoj?
Može li se igrati na netu sa 56k modemom?
Još sam dosta loš, max 3 aviona skinem sa municijom, ako imam sreće.
I da, avioni su malo prečvrsti, danas sam dogfightao jednog polikarpova i-16(koji je isto odličan avion, ima mi super ubrzanje) i potrošio sam svu municiju iz bf109 f2 i nije pao. I nisam previše fulavao.
Može mala pomoć? Znam manevrirati poprilično dobro, sletiti i poletiti bilo gdje, popeti sve, ponirati, ali neznam ciljati. Prije sam od igara sličnog tipa igrao xwing,xwing vs tie fighter, tie fighter, ma sve sw igre, red baron 1 i 2. Možda je u tome problem? Kako ciljati, kako namjestiti avion?
Staro 13.05.2004., 19:29   #9
Beren
PC Ekspert šerif
Moj komp

Beren's Avatar

Pa ako imađ avione koji imaju konvergenciju naoružanja - dakle ako imaju naoružanje u krilima, stavi konvergenciju na 150-200 m. Sve u svemu probaj pucat kad si blizu i nikad ne rasipaj topovsku municiju.

Druga stvar, ne gađaj bezveze. Prouči kritična mjesta na protivničkom avionu i gađaj u njih, dakle u motor, u hladnjak motora, u korijen krila i sl. Ono što puno ljudi ne kuži je da je najvažnije koncentrirat vatru u jednu točku. Možeš ti ispraznit svu municiju ako budeš samo "plesao" po protivniku. Naciljaš u jednu točku i odvališ rafal od maksimalno 2 sekunde, katkad i manje. Ako letiš na njemačkim avionima sa 30-milimetarskim topom vjerojatno znaš o čemu pričam.

Kaj se tiče tvog dogfighta sa istrebiteljem 16 - bf-109F2 ima samo AP municiju u topu (po meni i Ozrenu totalna glupost) tako da tvoja municija u većini slučajeva samo prolazi korz njega. Probaj gađat direktno u motor.

Brži si od njega, dođi mu blizu s jedne strane, opali po kormilu i okreni nos po njegovom motoru i baaam - rafal. Ako imaš sreće odma će eksplodirati.

Ako hoćeš učit gađat igraj quick misije sa average protivnicima. Što više to bolje. I da, zaigraj kampanju.

Kaj se tiče AEP-a. To je zasebna ekspanzija koja se kupuje, dolazi na jednom CD-u. Dobiješ hrpu novih aviona, on-line mape i nove kampanje - rumunjsku, francusku na strani rusa (Normandie-Nieman), slovačku i njemačku sa Bf-110G2.

Ja nisam baš igrao on-line, ali i da jesam ne bih igrao preko 56k modema tak da ti tu ne mogu pomoći.
Staro 13.05.2004., 20:56   #10
vudu2
Premium
Moj komp

vudu2's Avatar

Hvala, budem isprobao.
Nisam išao tom filozofijom, već sam ga lovio odozada i sa nekih 400m pucao po njemu.
Sa kakvim realizmom igrate? Šta je uključeno, a što ne?
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 13.05.2004., 23:20   #11
horza
ono ispred konpjuktora
Moj komp

horza's Avatar

Datum registracije: Apr 2003
... i nije vam dosta na kavama? a mogu si mislit šta korporativni mobiteli negdje moraju trpit kad shefu ode sajlica koja pridržava lijevi kotač

btw denise više mi se sviđo avatar. di si iskopo tu fotku? deder stavi neku pozersku iz baga

Horza (death dwarf)
birthsign: rebel

character perks
+95 excel organisation, +50 weather resistance, -20 energy, -35 image of reality, -80 house choirs

major skills
open-source, discussion, self-hypnosis, poetry, schtulichism

greater powers
final waves (alcohol hypnosis +30, self)
bat brotherhood (skip sleeping, -20 energy/night)
misunderstanding jokes (demoralise +50 in 30ft radius)
summon unknown female (demoralise +75 on target)

artifacts of choice
tv remote (hibernate +20 on self)
lounge chair (fortify sleeping +60 on self)
linux (destabilise system +45 on target)

little is known about this dwarf. he is known to be active overnight and unpredictable.
Cyrodiil citizens have witnessed him in a "thompson" tavern near his lair.
horza je offline   Reply With Quote
Staro 14.05.2004., 11:26   #12
Beren
PC Ekspert šerif
Moj komp

Beren's Avatar

Citiraj:
Originally posted by vudu2
Hvala, budem isprobao.
Nisam išao tom filozofijom, već sam ga lovio odozada i sa nekih 400m pucao po njemu.
Sa kakvim realizmom igrate? Šta je uključeno, a što ne?

Meni je jedino isključen complex engine management te su uključene ikone na mapi te ikone na avionima. Sve ostalo je realno, dakle ograničenba municija, gorivo, vrijeme i sl.
Staro 14.05.2004., 11:29   #13
Beren
PC Ekspert šerif
Moj komp

Beren's Avatar

Citiraj:
Originally posted by Horza
... i nije vam dosta na kavama? a mogu si mislit šta korporativni mobiteli negdje moraju trpit kad shefu ode sajlica koja pridržava lijevi kotač

btw denise više mi se sviđo avatar. di si iskopo tu fotku? deder stavi neku pozersku iz baga
Jebale te pozerske iz BUG-a, takvih nemam.

Na ovoj izgledam sanjivo + kaj tu sliku koristim za sliku pilota u Sturmoviku.

Shefa ne jebe sajlica vec mitraljezci na bomberima.
Staro 14.05.2004., 12:08   #14
ozren
PC Ekspert

ozren's Avatar

Datum registracije: Sep 2000
gunneri na bombarderima su poshast... uzas jedan! nema tog asa koji je tak opasan ko' ti snajperisti.

nego denis, fakat si pretjero - prvo tvoja ruzna slika, pa messer, pa...
Staro 14.05.2004., 12:14   #15
choby
Premium

Citiraj:
Originally posted by ozren
gunneri na bombarderima su poshast... uzas jedan! nema tog asa koji je tak opasan ko' ti snajperisti.
aj fala bogu da nisam jedini koji ima problema sa njima...sve sam pokušavao, s nosa, s boka, odozdola, uvijek te nekako dokvače...najgore je kaj mi se zna dogoditi da prođem bombera, idem se okrenuti za još jednu rundu i odjednom pras-pras-pras...player killed : hitthewa
Staro 14.05.2004., 12:21   #16
Beren
PC Ekspert šerif
Moj komp

Beren's Avatar

Citiraj:
Originally posted by choby
aj fala bogu da nisam jedini koji ima problema sa njima...sve sam pokušavao, s nosa, s boka, odozdola, uvijek te nekako dokvače...najgore je kaj mi se zna dogoditi da prođem bombera, idem se okrenuti za još jednu rundu i odjednom pras-pras-pras...player killed : hitthewa

Pa ako imaš AEP ne bi trebao imat problema pošto su tamo mitraljesci totalno jadni. A kaj ja znam, od kad igram igru (a igram je prilicno dugo i intezivno) nisam imao previse problema sa gunnerima na bombarderima. Mene jedino hebe kaj su je AEP-u struktrualni integritet svih aviona nenormalno visok.
Staro 14.05.2004., 12:26   #17
choby
Premium

igram osnovnu igru, v1.2
Staro 14.05.2004., 12:29   #18
Beren
PC Ekspert šerif
Moj komp

Beren's Avatar

Il-2: Sturmovik ili Il-2: Sturmovik - Forgotten Battles
Staro 14.05.2004., 12:31   #19
choby
Premium

Citiraj:
igram osnovnu igru, v1.2
osnovna kao osnovna, il-2: sturmovik
Staro 14.05.2004., 12:36   #20
Beren
PC Ekspert šerif
Moj komp

Beren's Avatar

E prvog Sturmovika nisam puno igrao, ali mi se sviđala spika sa fiksnim slijedom misija u kampanji.

Koji joystick koristis opce?
Staro 14.05.2004., 12:41   #21
choby
Premium

Citiraj:
E prvog Sturmovika nisam puno igrao, ali mi se sviđala spika sa fiksnim slijedom misija u kampanji.

Koji joystick koristis opce?
logitech wingman 3d ff
Staro 14.05.2004., 13:08   #22
vudu2
Premium
Moj komp

vudu2's Avatar

Kada idem na bombardera, idem skroz iza njega, tako da me može samo onaj zadnji gunner skinut, i već na kojih 500m sa topom počinjem pucati po njemu, i skinem ga jer je osjetno veći od lovca, a ne manevrira pretjerano. Zeznuto je to kako uvijek manje više vozim la-7 ili FW 190 a8 ili polikarpova i 16, odnosno sa radialnim motorima, dovoljan je samo jedan pogodak i motor ti se zapali. No zato radialni nisu tako ranjivi odozada. Kakav je spitfire? Je li sličan hurricaneu? Zanima me okretljivost, vožnja, jer on ima ovalna krila. Jeli ima u AEP avioni sa pacifika? Volio bi malo sa Mitsubishiem Zero na nekakvog Wildcata ili Buffala. I jeli mogu voziti De Havilland Mosqito? To mi je možda najbolji/naljepši avion u ww2, još ona fighter verzija sa jednim sjedalom i naprijed u nosu 4(bar mislim) topa (neznam koliko mm).
Staro 14.05.2004., 16:27   #23
Beren
PC Ekspert šerif
Moj komp

Beren's Avatar

Citiraj:
Originally posted by vudu2
Kada idem na bombardera, idem skroz iza njega, tako da me može samo onaj zadnji gunner skinut, i već na kojih 500m sa topom počinjem pucati po njemu, i skinem ga jer je osjetno veći od lovca, a ne manevrira pretjerano. Zeznuto je to kako uvijek manje više vozim la-7 ili FW 190 a8 ili polikarpova i 16, odnosno sa radialnim motorima, dovoljan je samo jedan pogodak i motor ti se zapali. No zato radialni nisu tako ranjivi odozada. Kakav je spitfire? Je li sličan hurricaneu? Zanima me okretljivost, vožnja, jer on ima ovalna krila. Jeli ima u AEP avioni sa pacifika? Volio bi malo sa Mitsubishiem Zero na nekakvog Wildcata ili Buffala. I jeli mogu voziti De Havilland Mosqito? To mi je možda najbolji/naljepši avion u ww2, još ona fighter verzija sa jednim sjedalom i naprijed u nosu 4(bar mislim) topa (neznam koliko mm).

Mogu ti reć da koristiš najjednostavniju i najopasniju taktiku za napad na bombarder. Budući da obadvoje idete u istom smjeru njegova se brzina, u očima stražnjeg gunnera, oduzima od tvoje što znači da ako bomber ide 400, a ti 600, ti se gunneru priblizavas sa 200 na sat, a to je nije bas preveć. Još sam ja uzeo malo radikalne brzine.

Otvaraš vatru sa prevelike daljine. Vatra se otvara kad si maksimalno 400 metara od neprijatelj - idealno između 200 i 150, zavisi koliko je meta zaštićena ako je riječ o bomberu.

Napada se iz visine tako da pikiraš na bomber pod kutem od 65 stupnjeva i pucaš po motoru. Ili sa visine ili sastrane. Naravno, uvijek moraš bit dosta brz tako da si što manje na nišanu gunnera.

Kaj se tiče tvojih pitanja glede AEP-a:

Spitfire je prilično agilan avion, ima prilično dobru vidljivost iz kokpita, ali ima malo municije. Brzina i climb rate su čisto ok.

Kaj se tiče pacifika, možeš letit na Zerou i na Franku te na američkoj King Cobri. Mosquitoa još nema, možda dolazi u slijedećem patchu.
Staro 14.05.2004., 16:32   #24
choby
Premium

jel vi koristite force feedback ili ne?
Staro 14.05.2004., 16:45   #25
Beren
PC Ekspert šerif
Moj komp

Beren's Avatar

Citiraj:
jel vi koristite force feedback ili ne?

Ja nemam FF joystick pa ne igram (imam Thrustmaster Topgun Afterburner). S druge strane, budući da radim test FF joysticka imao sam prilike isprobat kako je nigrati na taj način i mogu reći da mi je lakše igrat sa FF-om nego bez njega - imam bolji osjećaj kaj se događa. No moram reći da bi preporučio FF samo ako imaš dobar FF joystick, a takvih nema puno.
Staro 14.05.2004., 16:48   #26
choby
Premium

Citiraj:
Ja nemam FF joystick pa ne igram (imam Thrustmaster Topgun Afterburner). S druge strane, budući da radim test FF joysticka imao sam prilike isprobat kako je nigrati na taj način i mogu reći da mi je lakše igrat sa FF-om nego bez njega - imam bolji osjećaj kaj se događa. No moram reći da bi preporučio FF samo ako imaš dobar FF joystick, a takvih nema puno.
jel imaš ovaj moj na testu? kad će rezultati?
Staro 14.05.2004., 16:53   #27
Beren
PC Ekspert šerif
Moj komp

Beren's Avatar

Citiraj:
jel imaš ovaj moj na testu? kad će rezultati?

Probao sam tog tvojeg i nikako mi se sviđa, totalno je traljav za igru plus kaj u usporedbi sa boljim (skupljim, jebiga) FF palicama ima dosta jadan motor.

Test će kad kompletiramo sve kaj možemo nabavit na tržištu kod nas + kad odradimo neke hitnije stvari.
Staro 14.05.2004., 16:58   #28
choby
Premium

Citiraj:
Probao sam tog tvojeg i nikako mi se sviđa, totalno je traljav za igru plus kaj u usporedbi sa boljim (skupljim, jebiga) FF palicama ima dosta jadan motor.

Test će kad kompletiramo sve kaj možemo nabavit na tržištu kod nas + kad odradimo neke hitnije stvari.
ajde, valjda će do jeseni bit...

petak je, prošlo je 17.00, ide se doma...uživaj za vikend i dobra konvergencija
Staro 14.05.2004., 17:08   #29
vudu2
Premium
Moj komp

vudu2's Avatar

Evo baš prije 10min dogfightao sam jednog LaGG-3 iz 41, ja sam bio u BF-109 F2, IL2 Sturmovik običan, v 1.00. Prvo idemo jedan na drugog, ja pucam kratki rafal, on isto ali me fula, ja ga jedanput pogodim sa 15mm(ili 20mm neznam koji je unutra) i dvaput sa 7.92 MG. Okrenem se i sa nekih 270kmh, dostignem ga, dođem mu na 150m, i pucam topom.Pogodim ga 7 puta(od toga 3 puta u motor) i nije mi jasno zašto ne pada(no ipak se dimi). Okrenem se, i idem mu sprijeda i pogodim ga opet sa topom jedanput. Još nije pao. Opet na rep i sa svime pucam po njemu neke 3 sekunde, negdje 40% ga pogodi. Nepada još, meni ništa nje jasno. Okrećem se, gledam bočno, i on napokon padne. U čemu sam griješio? Najviše sam ga pogodio odozada i ispod kokpita.
Staro 14.05.2004., 19:08   #30
Beren
PC Ekspert šerif
Moj komp

Beren's Avatar

Citiraj:
ajde, valjda će do jeseni bit...

petak je, prošlo je 17.00, ide se doma...uživaj za vikend i dobra konvergencija

Hvala kamarad, i tebi isto.