|
![]() |
#1 |
PC Ekspert šerif
Datum registracije: Feb 2002
|
Tko igra Sturmovik
Djeco, mene zanima dal itko od vas s foruma hala Il2: sturmovik u bilo kojoj verziji. Ja i Ozren smo fanatici (znamo zabrazdit o tome na PCE kavama pa ostatak tima popizdi ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Premium
Datum registracije: Sep 2003
|
Ja igram. I loš sam u tome.............još. No trudim se. Ne učim više ![]() još kada si vratim sidewindera |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#4 |
Premium
|
Palim se na radijalne, he he Focke wulf je dobar (ne jumo, već bmw motor) Ali La-7 Prekrasan avion. I LaGG-3 je ok. Uglavnom sviđaju mi se slavenski(USSR) dizajn iz toga vremena, jedino što su malo underarmed. Od amera mi je thunderbolt ok, ali drugi baš i ne. Nevolim mitraljeze, nekako mi topovi odgovaraju. Čime vi letite? |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
Premium
Datum registracije: Nov 2001
|
Re: Tko igra Sturmovik
Citiraj:
![]() nekako mi je lagg-3 najdraži, ali nije da sam ih sve isprobao |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
PC Ekspert
Datum registracije: Sep 2000
|
ja volim bf109, dok fw190 bas i ne jer je cockpit tako modeliran da iz njega ne vidim nista van. za ruske avione mislim da realno nisu bili tako dobri kao sto su u il2fb, tak da mi je s njima malo glupo letjeti. od ostalih mi najvise pase spitfire koji je dosao s AEP ekspanzijom... jedino kaj ispraznis svu top municiju dok skines jedan La7... no, to je vise zato kaj je maddox malo napravio avione precvrstima - za La7 treba 2-3 puno pogodka s 30mm topom na bf109 sto nije realno pa da se na glavu postavis.
![]() |
#7 |
PC Ekspert šerif
|
Ja obično jašem Bf-109 od verzije F-4 nadalje. Zapravo sam najčešće na F4 i na G2. Uz to pokušavam masterirat FW-190, a u zadnje vrijeme letim i na Bf-110G2 (nikako mi nejde level bombing, šmrc). Ruske avione baš ne volim zato što mi često fali municije, a i YAK mi je ružan avion strašno (YAK-a se općenito najviše vozi sa Rusima). |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Premium
|
Nisam skinuo tu aep ekspanziju. Što ima novoga u njoj? Može li se igrati na netu sa 56k modemom? Još sam dosta loš, max 3 aviona skinem sa municijom, ako imam sreće. I da, avioni su malo prečvrsti, danas sam dogfightao jednog polikarpova i-16(koji je isto odličan avion, ima mi super ubrzanje) i potrošio sam svu municiju iz bf109 f2 i nije pao. I nisam previše fulavao. Može mala pomoć? Znam manevrirati poprilično dobro, sletiti i poletiti bilo gdje, popeti sve, ponirati, ali neznam ciljati. Prije sam od igara sličnog tipa igrao xwing,xwing vs tie fighter, tie fighter, ma sve sw igre, red baron 1 i 2. Možda je u tome problem? Kako ciljati, kako namjestiti avion? |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
PC Ekspert šerif
|
Pa ako imađ avione koji imaju konvergenciju naoružanja - dakle ako imaju naoružanje u krilima, stavi konvergenciju na 150-200 m. Sve u svemu probaj pucat kad si blizu i nikad ne rasipaj topovsku municiju. Druga stvar, ne gađaj bezveze. Prouči kritična mjesta na protivničkom avionu i gađaj u njih, dakle u motor, u hladnjak motora, u korijen krila i sl. Ono što puno ljudi ne kuži je da je najvažnije koncentrirat vatru u jednu točku. Možeš ti ispraznit svu municiju ako budeš samo "plesao" po protivniku. Naciljaš u jednu točku i odvališ rafal od maksimalno 2 sekunde, katkad i manje. Ako letiš na njemačkim avionima sa 30-milimetarskim topom vjerojatno znaš o čemu pričam. Kaj se tiče tvog dogfighta sa istrebiteljem 16 - bf-109F2 ima samo AP municiju u topu (po meni i Ozrenu totalna glupost) tako da tvoja municija u većini slučajeva samo prolazi korz njega. Probaj gađat direktno u motor. Brži si od njega, dođi mu blizu s jedne strane, opali po kormilu i okreni nos po njegovom motoru i baaam - rafal. Ako imaš sreće odma će eksplodirati. Ako hoćeš učit gađat igraj quick misije sa average protivnicima. Što više to bolje. I da, zaigraj kampanju. ![]() Kaj se tiče AEP-a. To je zasebna ekspanzija koja se kupuje, dolazi na jednom CD-u. Dobiješ hrpu novih aviona, on-line mape i nove kampanje - rumunjsku, francusku na strani rusa (Normandie-Nieman), slovačku i njemačku sa Bf-110G2. Ja nisam baš igrao on-line, ali i da jesam ne bih igrao preko 56k modema tak da ti tu ne mogu pomoći. |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Premium
|
Hvala, budem isprobao. Nisam išao tom filozofijom, već sam ga lovio odozada i sa nekih 400m pucao po njemu. Sa kakvim realizmom igrate? Šta je uključeno, a što ne? |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 |
ono ispred konpjuktora
Datum registracije: Apr 2003
|
... i nije vam dosta na kavama? a mogu si mislit šta korporativni mobiteli negdje moraju trpit kad shefu ode sajlica koja pridržava lijevi kotač ![]() btw denise više mi se sviđo avatar. di si iskopo tu fotku? deder stavi neku pozersku iz baga ![]()
![]() |
#12 | |
PC Ekspert šerif
|
Citiraj:
Meni je jedino isključen complex engine management te su uključene ikone na mapi te ikone na avionima. Sve ostalo je realno, dakle ograničenba municija, gorivo, vrijeme i sl. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#13 | |
PC Ekspert šerif
|
Citiraj:
![]() Na ovoj izgledam sanjivo + kaj tu sliku koristim za sliku pilota u Sturmoviku. ![]() Shefa ne jebe sajlica vec mitraljezci na bomberima. ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
PC Ekspert
Datum registracije: Sep 2000
|
gunneri na bombarderima su poshast... uzas jedan! nema tog asa koji je tak opasan ko' ti snajperisti. nego denis, fakat si pretjero - prvo tvoja ruzna slika, pa messer, pa...
![]() |
#15 | |
Premium
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#16 | |
PC Ekspert šerif
|
Citiraj:
Pa ako imaš AEP ne bi trebao imat problema pošto su tamo mitraljesci totalno jadni. A kaj ja znam, od kad igram igru (a igram je prilicno dugo i intezivno) nisam imao previse problema sa gunnerima na bombarderima. Mene jedino hebe kaj su je AEP-u struktrualni integritet svih aviona nenormalno visok. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Premium
|
igram osnovnu igru, v1.2 |
![]() |
![]() |
![]() |
#19 | |
Premium
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#21 | |
Premium
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
Premium
|
Kada idem na bombardera, idem skroz iza njega, tako da me može samo onaj zadnji gunner skinut, i već na kojih 500m sa topom počinjem pucati po njemu, i skinem ga jer je osjetno veći od lovca, a ne manevrira pretjerano. Zeznuto je to kako uvijek manje više vozim la-7 ili FW 190 a8 ili polikarpova i 16, odnosno sa radialnim motorima, dovoljan je samo jedan pogodak i motor ti se zapali. No zato radialni nisu tako ranjivi odozada. Kakav je spitfire? Je li sličan hurricaneu? Zanima me okretljivost, vožnja, jer on ima ovalna krila. Jeli ima u AEP avioni sa pacifika? Volio bi malo sa Mitsubishiem Zero na nekakvog Wildcata ili Buffala. I jeli mogu voziti De Havilland Mosqito? To mi je možda najbolji/naljepši avion u ww2, još ona fighter verzija sa jednim sjedalom i naprijed u nosu 4(bar mislim) topa (neznam koliko mm). |
![]() |
![]() |
![]() |
#23 | |
PC Ekspert šerif
|
Citiraj:
Mogu ti reć da koristiš najjednostavniju i najopasniju taktiku za napad na bombarder. Budući da obadvoje idete u istom smjeru njegova se brzina, u očima stražnjeg gunnera, oduzima od tvoje što znači da ako bomber ide 400, a ti 600, ti se gunneru priblizavas sa 200 na sat, a to je nije bas preveć. Još sam ja uzeo malo radikalne brzine. Otvaraš vatru sa prevelike daljine. Vatra se otvara kad si maksimalno 400 metara od neprijatelj - idealno između 200 i 150, zavisi koliko je meta zaštićena ako je riječ o bomberu. Napada se iz visine tako da pikiraš na bomber pod kutem od 65 stupnjeva i pucaš po motoru. Ili sa visine ili sastrane. Naravno, uvijek moraš bit dosta brz tako da si što manje na nišanu gunnera. Kaj se tiče tvojih pitanja glede AEP-a: Spitfire je prilično agilan avion, ima prilično dobru vidljivost iz kokpita, ali ima malo municije. Brzina i climb rate su čisto ok. Kaj se tiče pacifika, možeš letit na Zerou i na Franku te na američkoj King Cobri. Mosquitoa još nema, možda dolazi u slijedećem patchu. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#24 |
Premium
|
jel vi koristite force feedback ili ne? |
![]() |
![]() |
![]() |
#25 | |
PC Ekspert šerif
|
Citiraj:
Ja nemam FF joystick pa ne igram (imam Thrustmaster Topgun Afterburner). S druge strane, budući da radim test FF joysticka imao sam prilike isprobat kako je nigrati na taj način i mogu reći da mi je lakše igrat sa FF-om nego bez njega - imam bolji osjećaj kaj se događa. No moram reći da bi preporučio FF samo ako imaš dobar FF joystick, a takvih nema puno. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#26 | |
Premium
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#27 | |
PC Ekspert šerif
|
Citiraj:
Probao sam tog tvojeg i nikako mi se sviđa, totalno je traljav za igru plus kaj u usporedbi sa boljim (skupljim, jebiga) FF palicama ima dosta jadan motor. Test će kad kompletiramo sve kaj možemo nabavit na tržištu kod nas + kad odradimo neke hitnije stvari. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#28 | |
Premium
|
Citiraj:
petak je, prošlo je 17.00, ide se doma...uživaj za vikend i dobra konvergencija ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#29 |
Premium
|
Evo baš prije 10min dogfightao sam jednog LaGG-3 iz 41, ja sam bio u BF-109 F2, IL2 Sturmovik običan, v 1.00. Prvo idemo jedan na drugog, ja pucam kratki rafal, on isto ali me fula, ja ga jedanput pogodim sa 15mm(ili 20mm neznam koji je unutra) i dvaput sa 7.92 MG. Okrenem se i sa nekih 270kmh, dostignem ga, dođem mu na 150m, i pucam topom.Pogodim ga 7 puta(od toga 3 puta u motor) i nije mi jasno zašto ne pada(no ipak se dimi). Okrenem se, i idem mu sprijeda i pogodim ga opet sa topom jedanput. Još nije pao. Opet na rep i sa svime pucam po njemu neke 3 sekunde, negdje 40% ga pogodi. Nepada još, meni ništa nje jasno. Okrećem se, gledam bočno, i on napokon padne. U čemu sam griješio? Najviše sam ga pogodio odozada i ispod kokpita. |
![]() |
![]() |
![]() |
#30 | |
PC Ekspert šerif
|
Citiraj:
Hvala kamarad, i tebi isto. Salute |
|
![]() |
![]() |