|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Feb 2006
|
Zadatak UPITNIK
Zadatak Napisati program koji simulira upitnik i vodi racuna o broju bodova koji je korisnik osvojio. Upitnik se sastoji od sljedecih pitanja: 1. Koliko stanovnika ima Hrvatska: a) oko 3.5 milijuna b) oko 4.5 milijuna c) oko 5.5 milijuna 2. Koji je glavni grad Hrvatske: a) Osijek b) Split c) Zagreb Ukoliko korisnik tocno odgovori na pitanje osvaja 15 bodova, a ukoliko korisnik krivo odgovori na pitanje, kažnjen je s 5 kaznenih bodova. Na kraju ispisati broj bodova koje je korisnik osvojio sudjelovanjem u upitniku. Ljudi trebam pomoc od Vas probao sam na dva sata isprogramirati taj zadatak i nije islo jedan dio programa napisem i to još nekako prođe no fali mi drugi dio i kad ga napisem onda mi se međusobno poklaju i tada mi program neradi. ![]() trebam zadatak do sutra najkasnije do 15h prije nek što idem na faks da ga još pogledam kak funkcionira... program bi trebao raditi u dev-u 4.9.9.2 EDIT: mislim da bi trebo napisati zadatak u kombinaciji bilo sa switch ili if jer smo dosli do toga gradiva... |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Premium
Datum registracije: Mar 2004
|
U cemu je problem...? Trebaju ti svega dvije varijablice. Jedna int (broj_bodova) i druga char (korisnikov_odgovor). Lijepo printfas prvo pitanje i zatrazis odgovor od korisnika. Npr. sa: korisnikov_ogovor = getc(); Ako je korisnikov_odgovor jednak tocnom odgovoru, onda napravis broj_bodova += 15, inace broj_bodova -= 5. Zatim to ponovis za jos jedno pitanje i ispises korisniku broj bodova... |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Premium
Datum registracije: Feb 2006
|
Problem je u tome što mi treba mali poticaj da bi sastavio program ![]() neznam odakle bi trebo početi, a i novi sam u tome no evo rj. koji sam napravio za današnji zadatak... jednostavnije nisam bio u mogućnosti sastaviti zadatak od ovoga ![]() #include<stdio.h> int main(){ char x, y; int bod=0; printf("\n1. Koliko stanovnika ima Hrvatska: \n a) oko 3.5 milijuna \n b) oko 4.5 milijuna \n c) oko 5.5 milijuna\n"); scanf("\n%c", &x); if((x=='b') || (x=='B')) bod+=15; else bod-=5; printf("\n2. Koji je glavni grad Hrvatske: \n a) Osijek \n b) Split \n c) Zagreb \n"); scanf("\n%c", &y); if((y=='c') ||(y=='C')) bod+=15; else bod-=5; printf("Ukupan broj bodova je %d", bod); getche(); return 0; } |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
E Pluribus UNIX
Datum registracije: Oct 2002
|
Citiraj:
![]()
![]() |
![]() |
![]() |