|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Jan 2007
|
pregrijavanje
kupio sam komp u linksu prije 10 mjeseci. proc c2d e6420, mb abit aw9d... uglavnom, komp mi se otprilike svakih 3 mjeseca pocne pregrijavati. nisam ga otvarao jer je pod garancijom, vec ga odnesem na servis i oni mi kazu da je to zbog prasine, da su ga ispuhali, full opteretili 24h i da sve super radi. i onda opet prode cca 3 mjeseca i opet ista prica. instalirao sam everest ultimate i stavio sam 3 print screena pa bi molio pomoc s obzirom da se ne kuzim previse u te stvari da mi netko kaze sto da radim i kakva mi je "krvna slika" kompa po onom sto pise. p.s. ovi podaci s everesta su dok nisam nista drugo radio osim kaj sam pisao ovaj thread. znaci, komp je "mirovao" puno hvala |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Premium
Datum registracije: Oct 2001
|
krvna slika - ocajna ![]() ako je ovo dok je kanta u idleu ocito ti je vent na procesoru opet prepun prasine ili jednostavno ventilacija kucista nepostojeca/lose izvedena. mislim da ces tesko ista od toga rjesiti bez otvaranja kante ![]() |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Premium
|
dal je mozda problem u cooleru procesora, mislim da nesto s njim ne valja ili nest tak? jer mi je cudno da ga prasina bas toliko zaje... mislim, ipak ne zivim u stali vec u stanu pa neznam bas da imam toliko prasine po sobi kak mi kazu u servisu ![]() imam Kućište COOLERMASTER Centurion 5, srebrno, CAC T05, MIDI pa sam razmisljao da stavim jos neki vent? p.s. kad upalim neku igru ili neki program koji je zahtjevniji maticna mi pocne pistat jer se proc pregrije preko 75 stupnjeva, a kad ugasim onda se vrati na ove vrijednosti. ovih dana mislim ici u servis pa ako netko ima neki prijedlog sta da im kazem kaj mislim da ne valja, jer ne bi htio da me opet otpile s pricom o prasini thnx |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Premium
|
a nemaju bas puno opcija, kuciste ima mjesta za dva venta od kojih je 1 vec unutra ziher jer dolazi s kucistem. no taj jedan 120mm bi na 12V morao spasiti donekle stvari. na manje V cisto sumljam s obzirom na ove temperature. to ti je noob u kupovini...nek ima prozirnu stranicu i fancy komponente, jebes hladjenje svega toga ![]() no nije mi jasna ni ekipa iz servisa, trebali su mu vec ranije preporuciti dodavanje venta. osim ako mu ne naplacuju to ispuhivanje ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Premium
|
nista mi ne naplacuju jer je komp jos uvijek pod garancijom. istina, nisam bas previse vodio brige o hladenju kad sam birao kuciste, ali nisam mislio da ce bas biti ovako. nije mi bas logicno da mu je temp tak visoka makar ima samo taj jedan cooler. ja mislim da je tu nesto drugo nevalja, a ne samo da ga muci prasina imas kakvu preporuku coolera? EDIT: nisam skroz ziher, al mislim da imam ovo napajanje. trenutno nisam doma pa nemrem provjerit. Napajanje 430W, COOLERMASTER eXtreme power, RS-430-PCAP, ATX2 v2.0, 120mm vent., Super Silent Zadnje izmijenjeno od: domy_os. 08.04.2008. u 15:58. |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Premium
Datum registracije: Jan 2008
|
gledao sam review tog kučišta na Youtubu i koliko sam vidio to kučište ima dobar filter za prašinu. Koji se u tvojem slučaju zaštopa svakih 3 mj. U videu lik pokazuje kako se miče prednja strana i kako se vadi filter za prašinu. Sve je jednostavno i netreba ti nikakav alat. nemoraš micati ni bočne stranice. Link: http://www.youtube.com/watch?v=dUsRyLWrdBA |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Premium
|
pogledao sam, hvala. vjerojatno sutra nosim komp na servis pa cu opet postat screenshot monitoringa da vidite. |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Can You Hear Me? 142.8 dB
Datum registracije: May 2006
|
pa daj ostani tamo dok ti ga čiste, (vjerojatno još koriste onaj kompresor koji nose van pa ispuhuju komp pred ulazom u servis) dakle da vidiš što točno rade, jer ako su samo filteri zastopani, njih mozes i sam doma ocistiti, ne moras nositi komp tamo, a posto ne otvaras kuciste, nema straha od gubitka garancije... ako ju uopce gubis zbog toga. pitaj ih kako sa tim stoje stvari, jer nije nikome cilj da se komp nosi na servis svako malo radi samo malo prasine na filterima, koji BTW za to i sluze, da ju ulove pa da se ociste samo oni, a ne cijelo kuciste iznutra na sto oni gube svoje vrijeme a i ti svoje na dolazak/odlazak (makar, da si kupio sve komponente odvojeno, pa slozio doma sam, imao bi garanciju na sve skupa bez obzira na otvaranje kucista...) to je neka fora na kompletne kompove, meni nije bas draga ali sto ces... links je bar fer pa ti besplatno cisti unutar garancijskog roka. ![]()
![]() |
#10 |
Premium
|
ma ostao bi tamo, samo kaj je sranje kaj mi kazu da bu mi komp gotov tek za tjedan dana i uvijek kad sam dosao imali su barem 10-ak kompova koji su cekali na servis. tak da sam ovih dva tri puta kaj sam bio na servisu uvijek cekao po tjedan dana da mi srede komp. mene zanima dal netko mozda zna kolike bi mi trebale biti temp dok nista ne radim na kompu za moj proc i do koliko se grije kad je opterecen. i mislio sam im odma rec da mi ugrade neki vent dok mi je komp na servisu da ga ne moram ponovno nositi tamo zbog toga i onda opet cekati tjedan dana. pa ako ima tko kakav prijedlog za vent, neka slobodno javi thnx |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 |
Premium
Datum registracije: Jan 2008
|
Promjeni onda cooler na procesoru i definitivno, kako je rečeno promjeni pastu i dodaj još jedan ventilator. Sad jedino nisam siguran ako im kažeš da stave drugu pastu na postojeći cooler da li će oni dobro očistiti pastu koja se nalazi na sadašnjem cooleru. |
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
EMP moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
Meni smrdi na to da kopče kod montaže coolera nisu dobro "sjele" pa cooler ne prekriva ravnomjerno cijeli procesor nego samo dio njega. Upozori ih na to...
__________________ "Kako su krojači novog svjetskog poretka uspjeli u tako kratko vrijeme slomiti intelektualne sposobnosti društva, uništiti kritičku svijest i ljudima nametnuti izvrnutu logiku?"
|
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Premium
|
ok, ja cu im rec da definitivno sumnjam na cooler. nek ga provjere, poprave ili mi daju novi. samo hocu da se to rjesi i da ne moram stalno dolazit tamo. i stavit cu jos jedan vent i to ce valjda poboljsat stvar. hvala svima p.s. postat cu report kad mi komp dode sa servisa |
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Premium
Datum registracije: Sep 2007
|
Doktore, welcome to the club, nemoj se čuditi, tri mjeseca je puno, moj izdrži i manje, ali to ti je sve normalno. Lijepo kao što ti ekipa kaže, pokušaj to sam napraviti, higijena jednom mjesečno i to je to. Današnji hardveraj se veoma grije i privlači prašinu, s tim se moraš pomirit. |
![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
EMP moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
Kako kod koga, ja svoj komp nisam čistio sigurno 5-6 mjeseci, a prašine skoro da ni nema. Freezer na procu je čist, kao iz kutije izvađen. ![]() ![]()
__________________ "Kako su krojači novog svjetskog poretka uspjeli u tako kratko vrijeme slomiti intelektualne sposobnosti društva, uništiti kritičku svijest i ljudima nametnuti izvrnutu logiku?"
|
![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Beskorisna bitanga...
Datum registracije: Aug 2004
|
Ja imam na podu i nema posebno prašine, zapravo mi se skuplja samo lagano lagano na prednoj masci sa filterima... Treba čistit sobu ekipa... ![]()
![]() |
#19 |
Premium
|
zasto pobogu kad je lakse ocistiti malo kuciste nego veliku sobu ![]() nego, ne vrijedi raditi takve usporedbe. neki stanovi jednostavno imaju problema s prasinom a neki ne (cak i sa istim ljudima unutra ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
Premium
|
pozdrav svima, evo servis report ![]() dosao sam na servis i izjasnio se deckima u linksu koji su srecom imali vremena pa su odma isli rjesit moj problem dok sam bio tamo. otvorili smo komp a cooler na cpu je bio prepun prasine, skroz, cudim se da je uopce ista hladio. nakon ispuhivanja prasine spojili smo komp i temperature su se dosta smanjile. makar se meni cini da su i dalje vise od onih koje bi trebale biti. uploadao sam print screen novog stanja da vidite. mislio sam ga zasad ostavit ovako, a onda kroz mjesec dva promjenit cooler i mozda stavi jos jedan vent, makar mi je gosp. iz linksa rekao da mi dodatni vent nece pomoc vec bu jos vise prasine uvlacio u komp. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|