|
![]() |
#1 |
Registered User
Datum registracije: Mar 2008
|
Samung 971P ili HP LP1965
Moj pozdrav svim forumašima koji svojim komentarima i postovima pomažu da se svi skupa lakše snađemo u šumi informacija u odabiru najboljeg proizvoda. Nakon dosta toga pročitanog vezano uz monitore, nadam se da ćete mi pomoći otkloniti i zadnju dilemu koja mi je ostala. Odlučio sam uzeti kvalitetan 19" LCD (dakle neću TN matricu) i prema svemu pročitanom izbor mi se suzio na HP LP1965 ili Samsung 971P. Novac nije problem, ali ne želim malo bolju stvar platiti puno više. Kako je razlika u cijeni ova dva monitora oko 1000 kn, moje je pitanje za one koji pobliže poznaju ta dva modela, nudi li Samsung zaista toliko više u smislu kvalitete slike. Ako je razlika u cijeni samo radi dizajna tolika, onda mi je HP bolji izbor. Ali ako je kvaliteta slike generalno 30% bolja na Samsungu rado ću platiti i 3500kn za taj monitor. Samsung ima malo bolju matricu S-PVA ako se ne varam, ali mislim i da je S-MVA sasvim ok. Inače, najviše koristim monitor za surfanje i rad u office-u. Hvala na komentarima i pomoći! |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Agent 0
Datum registracije: Feb 2007
|
LP1965 imaš na tržnici za 1500kn, a 971p je preskup monitor za tu dijagonalu. Ako mora biti klasicni, pogledaj LP2065 s rezom 1600*1200, ili (ako može i wide) sveprisutni Lenovo L220x. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Registered User
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
You'll never walk alone
Datum registracije: Sep 2006
|
Imam Samsunga i odličan je, a HP nisam vidio u živo. E, da, kad sam ga kupovao prije godinu dana koštao je 3000 na nekoj akciji i čudno mi je što još drže tako visoku cijenu. |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Premium
Datum registracije: Dec 2006
|
lp1965 je iskljucivo p-mva, dok je lp2065 iskljucivo s-ips razlika izmedu 19" samsunga i hp-a je prvenstveno estetska, razliku u slici tesko da ces i osjetiti, imho ne vrijedi ni blizu 1000kn, za 3000+kn definitivno puno bolji izbor su ili lp2065 (jos bolja matrica) ili l220x (slicna matrica kao manji, al drasticno veca radna povrsina)
![]() |
#6 | |
Registered User
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Premium
|
navodno postoje ili su postojali neki lp2065 sa nekom VA matricom, medutim ja nisam nigdje nikada vidio niti jedan dokaz tako necega, pa da je makar netko uslikao servisni meni ili bilo sta drugo. Kod nas su svi do jednog ips
![]() |
#8 | |
Premium
Datum registracije: Sep 2007
|
Citiraj:
kao i sve kvalitetniji monitori prije ce ih zamjenit drugi model ali cijena im nece past... tako i sa tim samsungom... kao i sa svakim kvalitetnijim monitorom... da se vratim na temu ako mora biti klasicni dell 2007 ili ako moze i WS onda lenovo L220x eto... moja preporuka.... 19'' ti je malo za danasnje standarde... Makar mislim da je bolje da si uzmes widescreen od 22'' ili obicni od 20'' jer za takvu namjenu je odlican WS ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Premium
|
dell 2007fp kosta 3300kn i to je s-pva monitor, kada za 200kn vise postoji ips varijanta monitora jednakog formata stvarno nema smisla sparati na tome. + doticni pati od bandinga i jos par boljki
![]() |
#10 |
Mozilla Slave
Datum registracije: Feb 2006
|
@antrax - jel nisi čitao o već toliko puta spominjanoj Dell panel lutriji? Dolazi i sa S-IPS panelom i sa S-PVA. Više sa S-IPS po onome što korisnici javljaju po netu. Zadnje izmijenjeno od: p3tar. 21.03.2008. u 19:07. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#12 | |
Premium
|
Citiraj:
![]() dapace, petre, nisi li i ti kupio taj monitor? (ljen sam sad kopat pa ga mjenjao kasnije za philipsa?) ne kuzim zasto je toliko tesko razlikovat ta 2 modela, pa sta je to "w" nevidljivo ljudima?!
![]() |
![]() |
#13 | |
Mozilla Slave
Datum registracije: Feb 2006
|
Citiraj:
Malo ontopic: evergreen, totalno ti se neisplati za 19" davati tolike novce kad je u pitanju 971P, ili si pikni neki 20" S-PVA/S-IPS monitor, ili ako ti nije hitno pričekaj Lenovo L220x, no red je svakim danom sve veći ![]() Zadnje izmijenjeno od: p3tar. 21.03.2008. u 22:46. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Premium
Datum registracije: Oct 2005
|
Nikako samsung. Ako hoces PVA matricu uzmi lenova 192p. Imao na stolu jedno kraj drugog, lenova i samsunga, i tu uopce nema dileme. Samsung je jedino dobar zbog kontrasta ( umjetnog zbog filtera ) ali elektronika je smece. Ako hoces mogu u detalje ali rade nebi jer jos imam nocne more ![]()
![]() |
#15 |
Registered User
|
Pozdrav ekipi, evo samo da kažem da sam na kraju ipak uzep HP Lp1965 i to na neviđeno naručeno u Mikronisu za 2400 kn. Jako sam zadovoljan monitorom, već na prvi pogled kod kuta gledanja jasna je razlika između ove i matrice koju je imao moj stari 17" Samsung, nema bad pixela, nema backlight bleedinga (kod Samsunga je bio jako izražen), kalibrirao sam ga pomoću programa koji sam dobio na njihovom CD-u i to je to. |
![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
no fear
Datum registracije: Jan 2003
|
Odličan monitor, vidi komponente ![]() O.T. kaj se tiče veličine po meni je puno bolji izbor 19" 4:3 nego 20" widescreen (ipak visina je važna ![]() |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|