Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Mobilno > Prijenosnici
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 05.04.2008., 15:53   #1
maX
Banned
Moj komp

maX's Avatar

Datum registracije: Apr 2005
Acer Aspire 1670 cpu support

pozdrav

evo, prekjucer sam kupio ovaj polovni laptop i primijetio sam da se procesor jako grije, a i baterija traje cca 30min...
e sad, problem je naravno procesor, unutra je stolni Intel Pentium 4 3GHz HT Prescott 800MHz FSB 1MB cachea
dobar i brz je on (prava mrcina ^^), ali jebemu, 109W pod opterecenjem, grije se ko gluha svinja

sad, razmisljam da zamijenim taj procesor nekim mobilcem... za oko su mi zapeli dothani sa 2MB cachea i mislim ubost jednog kao sto je recimo ovaj:

http://www.superwarehouse.com/Intel_...1800F/p/395374

ili slabiji/jaci... e sad, zanima me dal bi ovo sljakalo... u laptopu se nalazi maticna sa ATI RC300 northbridgeom... nisam bas neki strucnjak sto se laptopa tice, tek sam prije mjesec-dva dosao u kontakt s njima kad sam kupio prvog

citao sam nesto po manualima, ploca podrzava 400/533/800MHz FSB, al ne pise i koje vrste procesora podrzava...
ova ploca je unutra:
http://www.notebooksolutions.ca/zc/i...roducts_id=884

pa eto, ako netko ima saznjanja o tome dal bi to sljakalo bio bih mu jako zahvalan

P.S. imam jos jedno pitanje (mozda je malo glupo, al eto): dal recimo so-dimm 1gb ddr400 spusta svoju brzinu na 333mhz, ako laptopu treba ta brzina tj. dal je to isto kao i kod desktop kompova da ram na 400mhz moze radit na manjoj frekvenciji?
maX je offline   Reply With Quote
Staro 05.04.2008., 18:27   #2
coconut
Premium
Moj komp

coconut's Avatar

Datum registracije: Mar 2006
Što se tiče proca, vrlo teško da ti je unutra 'stolni' primjerak. Prije će bit da ti je u pitanju mobilac. Čisto sumnjam da bi sistem hlađenja mogao ohladiti desktop verziju proca. Slot za procesor je isti, ali je proc drugačiji - manje se grije iako je poznato da je P4 grijalica i pol. Ako si već raskopao lap, izvadi proc i prepiši kod sa njega pa guglaj. Vjerojatno ću biti u pravu. Ako je unutra mobilac, onda ti nema računice mijenjati ga jer će opet doći na isto.
Za P.S. odgovor je pozitivan. Ako je mema brža, automatski se spušta na brzinu koju podržava ploča (kao kod desktop konfi).
Oglas

Oglas
Staro 05.04.2008., 19:19   #3
maX
Banned
Moj komp

maX's Avatar

a gle, ja sam to otvorio, al sam zaboravio zapisat, promijenio sam pastu... ovak je procesor bio normalan izvana ko i bilo koji drugi stolni pentium, imao je gore heatspreader... dok sam u onom laptopu prije imao P4 1.9-M i on je bio bez heatspreadera, znaci vidjela se gola jezgra...
daj mi reci dal znas mozda odgovor na ovo pitanje, dal pase na ovu moju plocu dothan?
Staro 05.04.2008., 19:54   #4
coconut
Premium
Moj komp

coconut's Avatar

Datum registracije: Mar 2006
Nisam neki expert za te stvari, ali mi se čini da su mobilni i obični P4 imali isti slot (pretpostavljam s478) tako da bi desktop proc fizički mogao ići u lap, ali bi ti njegovo hlađenje moglo predstavljati problem jer se više grije od mobilca i vjerojatno nema SpeedStep ili neku sličnu tehnologiju koju mobilac ima. Pingaj malo vranoga jer je ipak on expert na polju laptopa.
Staro 05.04.2008., 20:34   #5
maX
Banned
Moj komp

maX's Avatar

evo sta kaze cpu-z:

a ovo evertest :

znam da fizicki pasu, ali nisu isti stolni i mobile... mobile nemaju heatspreader, a stolni imaju i ja sam 99% siguran da je ovaj stolni... sam cooler govori da se puno grije, ima 2 rebrasta dijela, u obliku slova L je heatpipe (zbog toga i ima 2 otvora na laptopu kroz koje se hladi), znaci na svakom kraku ima jedan rebrasti heatsink, te ima 2 coolera koja pusu van...
meni je samo bitan odgovor na ovo pitanje: dal ide dothan na moju plocu?
Staro 05.04.2008., 20:41   #6
nino
PizzoZder
Moj komp

nino's Avatar

Datum registracije: Jan 2003
Citiraj:
Autor maX Pregled postova
.... dal ide dothan na moju plocu?

NOVO! Prodajem visokokvalitetni tropleteni hardverski konac za fixiranje coolera
nino je online   Reply With Quote
Staro 05.04.2008., 20:42   #7
Crash009
Banned
Moj komp

Crash009's Avatar

Datum registracije: Jan 2005
Jap ovo je stolni 100%.

Ako se ne varam Dothani su dolazili na 479 socketu koliko me sjecanje sluzi, zato su se i kupovali oni adapteri sa 478 na 479 i stavljalo na stolne ploce (ah kad se sjetim ...)

edit:

nino me prestigao

Zadnje izmijenjeno od: Crash009. 05.04.2008. u 20:43. Razlog: dopuna
Crash009 je offline   Reply With Quote
Staro 05.04.2008., 21:15   #8
maX
Banned
Moj komp

maX's Avatar

jeste vi otvorili ovaj link koji sam dao gore s procesorom? pise sljedece:

Compatible Slots 478-pin Micro FCPGA