|
![]() |
#1 |
Registered User
Datum registracije: Apr 2006
|
Laptopi i pravilna uporaba baterije
Uzimam novi laptop pa me zanima na koji nacin da koristim bateriju. Laptop ce 99% vremena biti spojen na struju, a baterija mi na kraju jedino treba kada ga premjestam s jednog na drugo mijesto. Negdje sam cuo da baterija brze gubi kapacitet s takvim koristenjem (kad je stalno spojen), a i iskustvo s proslim laptopom to djelomicno i potvrdjuje. Najbolja opcija za očuvanje baterije je onda: 1) Koristiti bateriju stalno, ali tu i tamo je ispraznit pa napunit 2) Ne koristit bateriju (maknut iz laptopa), ali tu i tamo je ispraznit pa napunit 3) Uopce ne koristit bateriju Namece se pitanje je li se kapacitet baterije smanjuje ako se ona uopce ne koristi, jer ako se ne smanjuje opcija (3) se cini najboljom. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
It's all a joke
Datum registracije: Sep 2009
|
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Premium
Datum registracije: Sep 2007
|
Kod mene je isto vecinom spojen na struju, ali s vremena na vrijeme ga jednostavno skinem s adaptera i koristim bateriju, kad se isprazni spojim ga na struju. Zasada nacin dobro funkcionira. |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Bot Maker
Datum registracije: Dec 2005
|
Ma i kod mene je spojen non stop s baterijom, onda malo odem s baterijom pa se vratim pa prikopcam, mislim da je najbolje imat bateriju unutra... ionak te baterije nakon godinu dve riknut bilo da ih koristis ili ne, pa bolje onda koristiti,
![]() |
#5 |
Premium
Datum registracije: Dec 2008
|
Tako nekako, što god joj radio nećeš ju spasiti, ona se troši u svakom slučaju. Na većini današnjih laptopa hlađenje je sređeno tako da se ne zagrijava baterija, pa ne vidim zašto bi ju vadio. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|