|
![]() |
#1 |
Registered User
Datum registracije: Nov 2003
|
net send ??
ovako: u LAN-u od oko 200-tinjak PC-a (staticke adrese) netko je sam sebi dodijelio IP adresu - stroj pingam i salje mi reply, vidim ga pomocu eksplorera kad ukucam IP adresu i ima neke sherane foldere. Probao sam slati NET SEND ali kaze the message alias could not be found on the network. Kako da saznam gdje se fizicki nalazi to racunalo??? fala |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Sannin
Datum registracije: Jun 2003
|
jesu li oznaceni nekako kompjuteri da imaju brojeve ili konfiguraciju od svakog ?
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Registered User
|
nema bas nista, to je kako sam reko.. |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Registered User
|
znam, tocno tako sam i upisao al ne ide, javlja mi error An error occurred while sending a message to xxx.xxx.xxx.xxx The message alias could not be found on the network. More help is available by typing NET HELPMSG 2273. |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Sannin
|
znaci 200 kom. spojeno bez oznaka? nes ga nac nikad... osim ako ne budes gledao jedan po jedan...
![]() |
#7 |
Magister Mundi sum!
|
my computer - properties - computer name ( tu ti ljepo piše ime svakog kompa tak da moreš net send ime kompa itd , barem je kod mene h školi tak ) a imaš odmah ispot network ID pa morti kaj tam najdeš
![]() |
#8 |
ono ispred konpjuktora
Datum registracije: Apr 2003
|
jesi siguran da je to stroj? možda je to neki NAS (mrežni disk). oni zauzmu adresu, imaju foldere, vraćaju ping a nisu računala. lako je moguće. možda je neki mrežni printer s usb hubom ili card readerom pa je netko uštekao neku memorijsku karticu ili usb stick pa je ovaj automatski share-ao.
![]() |
#9 |
Premium
Datum registracije: Feb 2003
|
A možda je mudrijaš za strojem admin, pa se zaigrao i ukucao "net stop Messanger". Načuo sam da ima jednostavnih alatića za pasivnu identifikaciju operativnog sistema, bazirnu na analizi IP paketa koji dolaze s opreme. Svaki OS ima nešto svoje specifično u paketima (početna TTL vrijednost, npr). Ovo bi pomoglo tek toliko da se identificira je li riječ o PC-ju ili komadu mrežne opreme. Dalje, s nbtstat -a IP mogao bi dobiti MAC adresu. Pomoću MAC adrese možeš uključiti ugašeno računalo, tako da pošalješ "magični" paket na nju, no naravno, dobro je da što više računala ugašeno u tom trenutku (utility-ja za slanje magičnih paketa ima brdo, ako treba pošaljem ti jedan freeware) Ako je mreža dobro strukturirana (nije valjda svih 200 računala u istom subnetu ??) možeš iz subneta otprilike pogoditi gdje se nalazi (ili u kom odjelu, zavisi kako su subneti podijeljeni). Nadalje, s svakog boljeg switcha se može iskopati na koji port je spojen dotični komad opreme.... I za kraj, jedan prljav trik, primjenjiv i u daleko većim firmama kad se iscrpe ostali načini (provjereno): stavi još jedno računalo na tu IP adresu, nazovi ga svojim prezimenom i čekaj histerični poziv mudrijaša.... ili da se nešto od mrežnih resursa sruši ![]()
![]() |
#10 | |
Administrator
Datum registracije: Nov 2001
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 |
Sannin
|
ovo sa magic pingom ti nije losa ideja ali... uvijet bi bio da kompic u biosu kao i pod system/hardware omogucenu funkciju wake on call.... sto nije on po deafult-u...
![]() |
#12 |
Premium
Datum registracije: Feb 2003
|
Sad, but true ! - previdio sam taj detalj ![]() Ali nije sve crno kao što se čini, zavisi kakva su računala. Npr. Compaq Evo SFF, koji je skoro pa standardno poslovno računalo u dosta naših firmi, ima po defaultu sve uključeno (i spojeno). Sjetio sam se još nečeg, možeš napraviti tracert IP_adresa, vidi se kojim putem prolaze paketi, i biti ćeš u stanju identificirati zadnji tj. prvi router na kojeg je stroj spojen. (Naravno, ako je firma štedila na ruterima pa spojila brdo hub-ova na rutere, to baš i ne pomaže puno)
![]() |
#13 |
Sannin
|
-ma na kraju ce gledat jedan po jedan kompic... i sta ces... ![]() : hitthewal usput... jeli tko uspio poslat ping of death?
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|