|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Dec 2007
|
Grebanje i ublažavanje ventilatora napajanja
Surfajući netom, opazio sam filmić na jednom blogu (točnije Atlantis77) i vidio kako ventilator grebe i čovjek lupi i odjednom ugasi. Pogledajte filmić na ovom linku: http://atlantis77.blogspot.com/2008/...tpimpzg-d.html i pogledajte. Da li je povukao prst i prebacio sklopku na napajanju? |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
PizzoZder
Datum registracije: Jan 2003
|
Neka mi netko kaze smisao ovog topica. ![]()
Prodajem kucu na klizistu.. Nije puno presla..... Member Of PC Ekspert 100+kg Demolition Squad NAJNOVIJE = Povoljno RAM..http://www.downloadmoreram.com/... tor i AMD kupili.... NOVO! Prodajem visokokvalitetni tropleteni hardverski konac za fixiranje coolera |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Premium
Datum registracije: Dec 2007
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
V.I.P. član
Datum registracije: Aug 2005
|
pa šta, to se i meni dešavalo i rješavao sam na potpuno isti način. Ali svakako je isplativije zamjenit vent. Šteta što sam bacio staro kučište, sad bi vidjeli kako izgleda kada imate sheban vent ![]() Ipak imam 97kg (još malo pa 100+kg PCE demolition squad ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Premium
Datum registracije: Jan 2008
|
U Vemilu za 150 kn možeš dobiti novo napajane 500W i potpuno bešumno. |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Can You Hear Me? 142.8 dB
Datum registracije: May 2006
|
može link? jer čak i napajanja od 800-1000 kn(seasonic, corsair) se čuju iz neposredne blizine(pošto su aktivno hlađena), a ova za 100njak kn su samo još i glasnija... pa me zanima o čemu se tu radi za tih 150kn(bešumno i 500W??) ![]()
![]() |
#9 |
Premium
Datum registracije: Oct 2001
|
kad se sjetim prosle zime...danima svi cujemo neke zvukove po noci u kuci ali nikako ne mozemo odrediti odakle dolaze. nista glasno ali tu je, po danu necujno - po noci kada je sve u tisini pojavljuje se. doslovno kao da se nesto u zidovima cuje. duhova nema, nova kuca a i nije na indijanskom groblju dakle uzrok mora biti nesto sto se da sjebati ![]() ali dani prolaze i nista novo se ne otkriva. onda jedne noci ne mogu spavati, stalno cujem to neko vibriranje i poludim i pocmem traziti krivca. na kraju zavrsima na tavanu i skuzim da je u mikrotik kanti prozujao vent na napajanju i kako je uza sam dimljak koji nema poklopce na otvorima zvuk kroz njega prolazi cijelom kucom i tako se dobija taj efekt "izlaze iz zidovaaaa" ![]() zamjenio sam ga nekim starim isto 80mm izcupanim iz davno pokopanog napajanja. eno ga veselo zuji i dan-danas. no taj vent je barem imao opravdanje sto je prozujao, napajanje je staro compaqovo staro barem 10 godina i s tko zna koliko sati rada. to su bila vremena kad su se takve stvari pravile da traju a ne kao danas ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 | |
Premium
Datum registracije: Feb 2006
|
Citiraj:
neki dan ga upakirao frendici u konfu, ista stvar, samo da nije bio MS bi ga ostavio ![]() |
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 |
Premium
Datum registracije: Oct 2006
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#12 | |
Premium
Datum registracije: Feb 2008
|
Citiraj:
ali ja se nisam trudio mjenjat ventilator nego sam ga samo izvadio ![]() Toliko me izivicirao da sam sam sebi rekao - ako pregori, pregori, tko ga hebe ![]() Od tada je proslo 2 mjeseca, komp radi po cca. 14h na dan..... bez problema ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#14 | |
Premium
Datum registracije: Feb 2008
|
Citiraj:
Komp uredno radi svoj posao, ali ves sam toliko po*izdio sa "odrzavanjem" kompa da sam jos davno oslucio da vise necu ulozit ni kunu u njega. Kako nesto crkne ili samo maknem, ali zamjenim s necim "otpisanim" sa faksa ili neke firme........ Nedopustam da komp vlada samnom, ja sam njegov gospodar ![]() Jedino sto moze je crknut ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Premium
Datum registracije: Oct 2001
|
a je, treba znati tko je kome gazda ![]() ali to ne znaci da se treba glupirati, stavi neki vent i problem rjesen. 80mm vent koji je vjerovatno bio unutra kosta 20ak kn a ustediti ce ti poprilicnu svotu kad to (ionako ne bas kvalitetno napajanje) baci riku i za sobom povuce ostatak komponenti |
![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Can You Hear Me? 142.8 dB
Datum registracije: May 2006
|
zeznuto je ako ode napajanje, (pogotovo MSI i ekipa) povuce dosta toga za sobom, tako da nije to samo trosak 80-ak kn(koliko dodju takva napajanja) http://www.protis.hr/artikl.aspx?id=3794 vec i maticna, grafa, hdd... pa vidi jel ti se isplati dati 200-njak kn za neko brand-name pa si miran (a i tiha su naspram ovih jeftinih) jer tebi ne treba jako napajanje, ali neka bude bar kvalitetno. edit: greg se me pretekao ![]()
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|