|
![]() |
#1 |
Registered User
Datum registracije: Jun 2006
|
![]() Kao i vecina tema sto sam tu prolistao, bavi se oko pomoci kupnje laptopa, pa da nebudem i ja izuzetak, a malo drugacije trazim, volio bih malo iskusnije da mi nesto svoje preporuce, jer ja iskreno nikad se nisam laptopovima bavio i ne razumijem se bas u njih! Uglavnom, kupujem si laptop do nekih 4700kn. (to mi max) Laptop mi treba iskljucivo za osobne potrebe (faks,...). Volio bih da ima 2GB RAM i Dual Core. Graficka i nije toliko bitna jer za te novce ne mozes nista posebno od nje niti ocekivat, al naravno nebunim se za bolju ![]() Izdvojio sam iz ponude sto je meni upalo u oko pa vi procjenite ako mozete koji bi bio od ovih VASA preporuka, nedostaci/prednosti i sto bi vi napravili(kupili): 1. HP 6715b KD998ES 2. Toshiba L40-18W 3. Lenovo R61i NG1A9CD 4. HP 6715s KE047ES 5. neki drugi? Hvala puno na svakom odgovoru i savjetu! ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Premium
Datum registracije: Mar 2006
|
Broj 1 je po meni najbolji odnos cijena/performanse. 2 i 3 imaju lošiju grafu, a i Toshibina izrada u toj klasi baš i nije nešto za razliku od Lenova koji je nešto kvalitetniji. Broj 4. je sličan kao 1, ali lošije kvalitete i ima manje opreme.
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 | |
Registered User
|
Citiraj:
E samo jos nesto. Koliko je "velika" razlika izmedju AMD i Intel procesora na laptopovima? Koji su se dvojezgreni procesori pokazali bolji? Da li mozda ima jos neki laptop vrijedan pogleda do 4700kn koji bi mogao biti bolji od ovih koje sam ja izlistao? |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Premium
|
Razlike u performansama i nisu neke, za veliku većinu usera neosjetljive. Netko je uspoređivao i došao do razlike cca. 15% na istoj brzini procesora.
![]() |
#6 |
Premium
|
Iako je Lenovo kupio IBM, ne znači da je i IBM-ova kvaliteta ostala. IBM kvalitetu imaju modeli iz ThinkPad serije, a ostali su se utopili u prosjek klase (po cijeni).
![]() |
#7 |
Premium
Datum registracije: Dec 2005
|
Kupio je licencu, a nedavno sam pročitao da će ju poništit, jer je sam lenovo stekao velik udio tržišta sa svojim brandom, pa mu više IBM netreba. ThinkPad je bolji iz serije u seriju, unatoč tome što ga je dotični "kupio". IMHO |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Registered User
|
Ok onda. Svi smo se slozili da je Lenovo (IBM) dakleko kvalitetniji od ovih ostalih sto sam ponudio, medjutim zapao mi je sad malo i jedan HP-ov u oko: http://www.spoji.net/index.php?act=v...d&productId=59 I da odmah pitam, sta kod serije 6715 oznacava s ili b? Imaju nesto svoje posebno ili je to samo tako? I na kraju...sta kazete na ovaj HPov? |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Premium
Datum registracije: Feb 2006
|
|
![]() |
![]() |
|
|