|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Feb 2005
|
siemens sx763 kako
Kako uključiti local FTP service u sx763 kad nemam ponuđene mogućnosti kako stoji u uputstvu, a mislim da mi je time direktno onemogućeno koristiti file server. Eto slika, moje i od original uputstva. Ovaj sx763 me počinje nervirati.Niti mogu printati preko print servera, niti koristiti file server.Kod printanja kad stisnem print test page reboota mi se router, a kod file servera se ne dešava ništa - kao nemogu pristupiti ....U oba slučaja u statusu vidim OK. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Moderator
Datum registracije: Sep 2006
|
Nisi naveo koji je ISP (T-Com ili Iskon), koja je verzija sw u njemu? Jesi probao zapisati sve potrebne parametre pa factory reset pa kompletni konfig iz početka? Žuganje odgovarajućoj službi za korisnike? |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 | |
Premium
|
Citiraj:
Factory resert nisam probao ali budem. Iz prijašnjeg iskustva sa zyxelom , nisam zvao službu za korisnike jer mi nisu ništa pomogli. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Banned
Datum registracije: Jun 2008
|
koje windowse koristiš? na xp-u trebaš napraviti share te nakon toa radi na visti i win7. ako kreiram share na visti ili win7 opće mi se ne prikaže opcija za user share rights. te moram obavezno napraviti isti user ko u winsima inače se isto ne prikaže ta opcija |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Premium
|
Na win7 sam - laptop a desktop je winxp. |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Banned
|
kao što sam ti i napisao. na xp-u napravi share s istim userom koji koristiš dok si logiran te postavi password i podesi share rights. nakon toga ćeš moći pristupiti s tim userom u passwordom i na win7 |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Premium
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Banned
|
ne o kajgani |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Premium
|
E to volim. Nego , nikad nisam koristio - barem svjesno, ftp.... U uputstvu stoji da pristupam preko internet browsera i adresa je ftp://192.168.1.1 pa mi se onda ukaže nešta, jel to ja dobro radim ili ? Probao sam i ftp://192.168.1.1/usb_1, pa ime usera, pa ime share foldera ... |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Banned
|
0uputstva spališ prvo. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 |
Premium
|
Šta reći nego hvala, proradilo!!!!! ![]() Ali, kako još naterati print server da radi? ![]() Sorry što sam dosadan! |
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Banned
|
imaš usb hub da spojiš sve odjednom? koji je opće problem pod print servera? |
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Premium
|
Problem je što sve podesim kako treba (barem po uputstvu)i u statusu routera - print servera je sve OK i piše da je printer spojen, ali kad hoću printati vidim i čujem da je printer "iniciran"-šrota prije nego što bi trebao printati kao i obično ali nakon 5-6 sekundi router se reboota i tako uvijek.Samo jednom mi je otprintao pola test stranice i onda ga isto rebootao. Printer je canon pixma ip4200. |
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Premium
|
Evo i slika s routera! Zadnje izmijenjeno od: Limeni. 15.04.2010. u 15:40. |
![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Moderator
|
Jesi prilikom podešavanja (na svakoj makinji s koje želiš printati) instalirao Standard TCP/IP printer drajver i podesio kako spada? Puni manual str. 118 pa dalje. |
![]() |
![]() |
![]() |
#16 | |
Premium
|
Citiraj:
što sam vidio.Evo malo slika, s time da na drugoj slici imam dva ista porta ali je samo jedan selektiran, a i kad je postojao samo jedan isto nije radilo.Jelii moguće da USB kabel nešta šteka, kad nije na print serveru radi ok. Isključeno i enable advanced feature. Zadnje izmijenjeno od: Limeni. 15.04.2010. u 15:40. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Moderator
|
Vidio sam da želiš koristiti i print server i usb share istovremeno, ako je to točno onda moraš koristiti usb hub s vanjskim napajanjem. Na slikama sam vidio da je mjenjan Port Number, standardno 9100 a kod tebe 515 ? IP (192.168.1.1) i port treba "propustit" kroz firewall ako to već nije. Kabel može zezat ako je neki tanki šroteks kvalitete. |
![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Premium
|
Kad brljam sa printerom onda mi nije ništa zakačeno na print server tako da to nije problem.Port number mi je 9100 ali samo kad uključim RAW, ali kad uključim LPR onda mi se zatamni taj prozor i pojavi se 515 te ga ne mogu mijenjati ili ne znam gsje se to može.Firewall od esetsmart security isključen a kabel je original od printera. E sad sam već dosadan sam sebi. |
![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Moderator
|
Ovo za port number je ok šta se mjenja zbog promjene u LPR (zaboravio sam). Možda da probaš sa postavkama koje su funkcionirala na SE555 (Protokol=Raw, Port No=9100) ? Jasno mi je SX763 drugi uređaj ali vrijedi pokušati. |
![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
Premium
|
Probao još prije i jok. Sve prihvaćam , nekompatibilnost, neznanje,....ali ne mogu svariti zašto se reboota router - tko kako i zašto. E sad ga neću prodati -sx763, nego bude letio kroz prozor!!!!!!!!!!!!!!!! |
![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
Guest
|
http://forum.pcekspert.com/showthrea...54#post1363554 Ta vrsta nije pogodna za ovakav način spajanja? Are there any limitations / restrictions when sharing a printer on a network? |
![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
Premium
|
Na news-ima, hr.comp.mreže čovjek kaže da to radi bez problema, sx763 i ip4200 na print serveru.Nalazio sam na još stranica da to radi. No, ako ne radi , koji canonov printer sličnih mogućnosti predlažeš, samo da nije laser. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|