|
![]() |
#1 |
Bannija :D
Datum registracije: Feb 2008
|
Molim objašnjenje vezano uz temparature
Siguran sam da je ovo već negdje bilo na forumu, i unaprijed se ispričavam zbog svoje nesposobnosti da to i pronađem ali eto muči me jedna stvar vezana uz temparature procesora iz sig-a. Za početak da kažem, jedini program koji sam dosada uspio nagovorit da mi očita temparature je PC Wizard 2008 i on kaže slijedeće: CPU Temp: 35°C Core #1 :44°C Core #2 :42°C E sad, ja sam u bios-u poriktao da mi se ventilator pali na 35°C a gasi na 34°C,koristim glacialtech igloo cooler i stvar funkcionira tako da mi se vent svakih 2-3 minute upali na 30-ak sekundi,spusti temp. na 34°C i onda se gasi, što mi je fora zbog tišine u kućištu. problem je u definiciji ovih temparatura,tj. sad više neznam koja je prava temparatura procesora,ova pod CPU Temp. ili ove dvije Core Temp? ako je CPU onda znači da sve radi onako kao sam zamislio,ali od kud onda dolazi ova razlika u temparaturama koja ponekad zna preći i 10°C. Čitam često da kod amd procesora postoje problemi sa tim očitavanjem temparatura,pa me strah da ne uništim procesor pregrijavanjem,prst test sam napravio,baza coolera je mlaka na dodir tako da brijem da su temparature ok, samo što me te core temp zbunjuju, mislim 45°C bi moralo biti fino toplo na dodir ili se varam?? Eto znači,sve što tražim je da mi netko pojasni koje od ovih temparatura su u biti realne temparature procesora i još jednom unaprijed isprike na ovakvoj temi,siguran sam da ih ima milion,samo što ih na nisam vidio ni jednu. Hvala ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Premium
Datum registracije: Oct 2006
|
Core 1/2 su temperature jezgri kao sto i sam naziv govori jel. te temperature su bitnije od one CPU (koja se ocitava na HS-u ak se nevaram) tako da i gledaj samo na njih. nisi rekao koji cooler uopce imas tj koju seriju doticnoga. ![]() |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Bannija :D
Datum registracije: Feb 2008
|
uff, tada sam imao glacialtech igloo 7700 mc,hladio je fenomenalno uz minimalne okretaje,ali ta konfiguracija se raspala ![]() |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|