|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Nov 2004
|
excel problem
Ovak..radim sa filterima. Imam spis u excelu na 30 strana i trebam nac linije koje počinju recimo sa AMD, Intel,Vista.....znam nac svaku jednu po jednu, ali kako da označim sve tri od jednom tj. da mi se pokazu samo linije samo koje pocinju sa AMD inter vista?
![]() |
#2 |
EMP moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
CTRL + klik?
__________________ "Kako su krojači novog svjetskog poretka uspjeli u tako kratko vrijeme slomiti intelektualne sposobnosti društva, uništiti kritičku svijest i ljudima nametnuti izvrnutu logiku?"
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Premium
Datum registracije: Nov 2004
|
ne bas to.....evo printscreen da poblize objasnim Odem na custom auto filters i hocu da mi se pokazu sve linije koje pocinju sa DGTR, F900, SDJC....
vip Zadnje izmijenjeno od: vip-terminator. 27.03.2008. u 00:03. |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Premium
Datum registracije: Aug 2007
|
Pozdrav... ...koristi Advanced filter (Data->Filter->Advanced filter) 1. iznad svoje tablice moraš imati barem 3 prazna reda - npr. napravi da ti redovi od 1 do 3 (A1:A3...) budu prazni 2. sad u ćeliju C1 napiši Opis (tebi je label po kojem radiš kriterije Opis) 3. u ćelije ispod C1 napiši kriterije (dakle u C2 npr DGT u C3 T490 i tako redom) 4. sad odi Data->Filter->Advanced filter ...otvorio ti se prozor advanced filter 5. u prozoru Adanced filter pod list range upiši range uključujući i ćeliju labela (dakle npr. C5:C100) a u criteria range unesi range criteria ukljućujući i label (npr. C1:C3 - ako ti je C1 Opis C2 DGT C3 T490) 6.Gore u tom istom prozoru možeš odabrati da li da ti filtrira na postojećoj poziciji ili hoćeš rezultate negdje drugdje (npr da ti te podatke filtrira recimo na novom sheetu) ..eto....ako nešt nije jasno, samo pitaj na pm pa ti detaljnije objasnim...pozdrav |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|