|
![]() |
#1 |
Registered User
Datum registracije: Mar 2006
|
Overclock Laptopa (moze li se dalje ) ?
Evo uspia san clocknut Acer Aspirea 5500 . Pentium M 1,73@2.3 . Odvrti mi OCCT i Prime bez beda ali se u M3 Challange rusi bilo da je grafa OC ili ne .-.- ? . To je jedino sto igran. Mislia san da je mozda memeorija problem. Imam 2x1gb ddr667 koja je spesificirana za 5-5-5-15 a meni pri 700mhz radi na 4-4-4-12 pa san mislia da je do tog. Kupia danas 2X1GB kingmaxa ddr2-800mhz i opet ista stvar. Nevirujen da je limit proca to. Dali je moguce da je mozda frekvencija PCI-E postala previsoka pa je nestabilna grafika ? Najprije mi izbacuje da se display driver srusia i onda zabloka komp -.- ? Ima kakav nacin da povecan voltaze ili latencije preko software-a nekog or something else ? Hvala. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Banned
Datum registracije: Aug 2006
|
Ma CPU ti je sigurno pri vrhu bez modifikacije napona, RAM nebi triba biti neki problem, sada za PCI lock to je problem ako nemožeš lockat. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Premium
Datum registracije: Nov 2005
|
moze pomoc. i ja imam isti proc. koji program si koristio za OC? znash li mozda nesto o MBO (koji je chipset?) |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Registered User
Datum registracije: Oct 2003
|
laptopi se ne oc-aju. |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Premium
|
@ rendula a zasto ne? |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Registered User
|
@Baja 001 Vjerojatno , iako me buni nesto . Stavin ga na 2.3 izvrti , SuperPI, Prime i OCCT bez beda ali cim mu stavin 2350mhz ili 2400 se srusi tj. zabloka. Tu sumnjam na PCI Lock prije. @Danij3l CPU Cool. Nije ti vazan chipset (meni je 915) ,nego PLL (oznaka na cipu koji kontrolira FSB i ostalo) , koji nemozes saznat preko software-a.Ja san rastavlja laptop i ocita ga ali ga u nijednom programu nije bilo pa je to bila teska procedura dok san ja s likon koji je napravia program to sredia. @Rendula Da , zasto ne? Ne grije mi se previse , jer san stavia AS5 na proc i prosiria otovor za uzimanje zraka i neide preko 61c. Prije bez clocanja , u M3 bi mi komp vrtia 60-100frameova ali mi svakih 20s frameovi pali na 20-30 i to bi mi poremetilo krug. Sad toga vise nema. Takoder u windowsima je ogromna razlika. Sad sve klizi da nisan moga ni zamislit a koristin Vistu SP1 Ultimate. Kod extractanja san ustedia dosta na vremenu posto sa RS-a samo skidam.Evesertu su svi rezultati za cca 1000 bodova skocili i latencija sa 105 na 77 pala. U SuperPI sa 45s na 35s a sjecam se dok san imao AMD64 3700+@2950 da je on za 31s to vrtia tako da je ovo odlican rezultat za ovaj proc ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Registered User
Datum registracije: Oct 2003
|
i jer mu je nemoguce osigurati adekvatno hladjenje, sami po sebi su vec pretopli, trajanje baterije se skracuje, kao i zivotni vijek komponenata. |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Moderator
Datum registracije: Nov 2003
|
woooooow latencija je pala sa 105 na 77... sad ti sigurno laptop doslovno leti. kad jednom zemeš kredit za lap i svojim majstorskim clockanjem završiš na servisu koji ti neće zamijeniti lap onda ćeš vidjet zašto se lap ne clocka. |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Registered User
|
Zasto posao ne obavit jos brze ![]() Jesi siguran u to ? Dok je tvornicki bia , gria se ka blesav . Rado 80c prelazia. Ja san ga bia rastavia, ispolira baze od CPU i GPU-a, stavia AS5 i vetilator koji hladi graf i proc stavia na max. Ispod laptopa stavia malu letvicu(zavida je) da stoji prirodnije i sad vata zrak kako treba.Takoder san sad spusia voltazu na 1.2v i stavia proc na 2220mhz . Rezultat? 40C u idleu i 58c u full loadu. Sto je tu kriticno ? Kad ga koristim na bateriji , vratim ga na 1,7ghz u 2s i spustim na 0.9 ili 1.0v . @syss Te sam rezultate stavia tu tek provizorno. Da se vidi napredak -.- . Sto se tice financija, laptop je prije skoro 2g uzet na istoku , za 5000kn negdi tako da nije nista pretjerano , a laptop leti i dan danas na VistI Ultimate. Samo da se zna grafa vec godinu dana stoji 30% overclocana a sad kad san skuzia kako proc sad ce i on , ja mu kazen. Drzat cu ga na 2.2ghz da ne bude previsoka frekvencija PCI-a i nebi treba imat brige. Ja sam servisiran ![]() |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 | |
Premium
|
LMAO Citiraj:
za hladjenje se slazem (lap mi je u idle na 50 C, a tek load ...), baterija mi je nevazna i skoro uvijek je izvan stroja. trajanje komponenti je diskutabilna stvar u najmanju ruku. sve su to validni argumenti, ali sve to donekle vrijedi i za desktope, pa nas opet ne zaustavlja. moj laptop provodi 95% vremena na 800 MHz, ali kada zelim zaigrati recimo CoD4 potrebno mi je josh pokoji FPS i onda stupa OC graficke (GPU + 100MHz isto i mem.), a sad josh mogu i CPU OC-at(uspio sam s 1.73 dignuti na 2.4 GHz) ... Nebih ja to radio da imam 80-90 fps konstantno, ali on se pati da odrzi 30 fps. narafno OC treba izbjegavati gdje god je to moguce. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Registered User
|
Totalno se slazen s tobon |
![]() |
![]() |
|