Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Problemi > Softverski problemi
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 23.09.2008., 22:59   #1
geronimo_2
Premium
Moj komp

geronimo_2's Avatar

Datum registracije: Jun 2005
sprint.dll - virus ili ne?

pozdrav.
molim mali savjet.

fajl C:\WINDOWS\system32\sprint.dll mi je prijavljen kao "Trojan-Downloader.Agent!sd6" od strane Spyware Doctora kojeg sam danas stavio da malo poskeniram jer sam imao neku gamad jucer.
inace vrtim NOD32, ZoneAlarm, Ad-Aware, Spybot - Search & Destroy, NoAdware (Nod32 i ZoneAlarm su stalno aktivni, ostatak ekipe samo koristim za sken) i svi su updejtani na zadnje i nijedan mi ne prijavljuje nista na doticni fajl. btw pise u detaljima fajla da je kreiran jucer i nigdje na netu nemogu naci nista o tom fajlu.
zaboravih napomenut da se radi o Win XP Pro SP2 ak je uopce bitno.

hvala.
geronimo_2 je offline   Reply With Quote
Staro 24.09.2008., 01:23   #2
Joke
N00B
Moj komp

Joke's Avatar

Datum registracije: Oct 2006
Ja sam gledao na X86 i X64 XP-u trazio sam pod sprint.dll i nisam nasao tako da vjerojatno nije to systemski dll vrlo lako moze bit da je ostatak ili sam on neko smece s neta..Inace tu mozes vidjet rezultate skeniranja razlicitih AV programa i rezultate kako ga koji raspoznaje http://virscan.org/report/6bd618d0cd...8299b7bb8.html
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 24.09.2008., 07:47   #3
geronimo_2
Premium
Moj komp

geronimo_2's Avatar

Citiraj:
Autor Joke Pregled postova
Ja sam gledao na X86 i X64 XP-u trazio sam pod sprint.dll i nisam nasao tako da vjerojatno nije to systemski dll vrlo lako moze bit da je ostatak ili sam on neko smece s neta..Inace tu mozes vidjet rezultate skeniranja razlicitih AV programa i rezultate kako ga koji raspoznaje http://virscan.org/report/6bd618d0cd...8299b7bb8.html
hm, sta sad napravit. jel mogu ikako provjerit da nije taj fajl potreban nekog programu odnosno da nije vezan na nesto da ne zeznem.
btw jel zna netko sta cu dobit ako stavim novi NOD32 v3.x umjesto sadasnjeg NOD32 v2.5 (updejtan stalno), odnosno dali ovaj noviji moze naci vise toga. pretpostavljam da ne?

hvala i pozdrav.
Staro 24.09.2008., 07:56   #4
Gradjanin
Premium
Moj komp

Gradjanin's Avatar

Datum registracije: Aug 2007
Citiraj:
Autor geronimo_2 Pregled postova
hm, sta sad napravit. jel mogu ikako provjerit da nije taj fajl potreban nekog programu odnosno da nije vezan na nesto da ne zeznem.
ili ga pospremi u smece ili preimenuj pa vidi dali imas problema bez njega. ako primjetis da imas, samo ga vratis di je bio ili kak se zvao. ako nema gresaka...adios
Staro 24.09.2008., 08:53   #5
Nikky
Moderator

Nikky's Avatar

Datum registracije: Sep 2006
Ovaj zadnji odgovor je pravi.
Promjeni ime fajla iz *.dll u *.dl (ako treba u Safe modu) i prati situaciju.
Ako se ni jedan "normalan" program ne buni kasnije ga izbriši.
Eventualno možeš očekivat grešku prilikom starta sistema kako "fali" spomenuti fajl, to trebaš deaktivirat / izbrisat (npr. u Spybot - StartUp).
Nikky je offline   Reply With Quote
Staro 24.09.2008., 11:32   #6
geronimo_2
Premium
Moj komp

geronimo_2's Avatar

Citiraj:
Autor Nikky Pregled postova
Ovaj zadnji odgovor je pravi.
Promjeni ime fajla iz *.dll u *.dl (ako treba u Safe modu) i prati situaciju.
Ako se ni jedan "normalan" program ne buni kasnije ga izbriši.
Eventualno možeš očekivat grešku prilikom starta sistema kako "fali" spomenuti fajl, to trebaš deaktivirat / izbrisat (npr. u Spybot - StartUp).

hm, ajd probat cu tako, al me strah da s obzirom da imam hrpu programa necu neko vrijeme mozda skuzit da nesto ne stima, a onda se vise necu ni sjetit da bi moglo bit zbog toga. nadam se da ce mi bacit error poruku da mu fali bas taj fajl, al to je wishfull thinking vjerovatno.
hvala puno i pozdrav.

update:
evo bio na rucku doma pa napravio rename i radi sve ok za sad.
btw kad skinem neki crack il patch za neki prog , pa mi javi da je na tom *.exe fajlu nekakav trojan koliko je moguce da ustvari nije jer puno puta samo neki od hrpe programa javi da se radi o doticnom?

hvala.

Zadnje izmijenjeno od: geronimo_2. 24.09.2008. u 13:53.
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno