|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Feb 2008
|
Xp vs Vista
Sutra mislim instalirati OS na novu konfu (E4500,2 GHz RAM,8800GT512)pa me zanima: 1. XP, Vista ili oboje? 2. Ako stavim Vistu prvu, mogu li je skroz maknuti i staviti XP kao da nista nije bilo? Hvala |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 | |
Premium
Datum registracije: Aug 2006
|
Citiraj:
![]() 2. ne vidim zasto ne? formatiras sa xp cd-a i pobrises sto god je bilo prije na disku. |
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Why so serious
Datum registracije: Nov 2007
|
Ma kakav XP, Vistu stavi i nemaš brige, ak te bude ikaj zezalo (a nebude pitaj)! Vista rula ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Premium
Datum registracije: Jul 2006
|
Vista je odlicna samo zahtjeva dosta paznje, jak hardware, i srece, meni radi odlicno sve drajvere nasao dok komsija poludi nista neradi.
![]() |
#5 |
Premium
Datum registracije: Mar 2006
|
Obzirom da je namjena konfa igranje, savjetovao bi XP jer velika većina igara brže radi pod XP-om i Dx9 nego pod Vistom i Dx10.
![]() |
#6 |
Premium
Datum registracije: May 2007
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
Banned
|
Citiraj:
2. Nekad se Vista i stariji OS zblesiraju, zbog različitih boot tehnika ![]() ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
JDM
Datum registracije: Sep 2004
|
Jao ljudi kak ste naivni. Vista vam je ko manekenka. Lijepa, ali zato uzasno glupa. sad neznam dal bi radje neku normalnu curu koja ipak dobro zgleda (XP sa malo modifikacija by crni) ili neku ljepoticu po difoltu koja je glupa ko quratz i nema joj spasa (ko danc00v OS). Mislim neznam kako itko moze biti tolko odusevljen sa tolkim poluproizvodom koj na sve to jos i kosta puno novaca... |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Feldwebel
Datum registracije: Feb 2002
|
Kada već pitaš, ja bi onu s večim sisama.
![]() |
#10 | |
Banned
|
Citiraj:
![]() O cijeni ne govorim, to je individualni izbor koliko će je platit... ![]() |
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 |
Banned
Datum registracije: Feb 2005
|
Ja bi stavio vistu.I sam je koristim i zadovoljan sam.Činjenica je da je gladna resursa,ali ubiješ sranja i servisa pa radi normalno.Updateovi i service pack isto riješe dosta sranja s nekompatibilnosti.Meni su radile igre koje na netu nigdje ne piše da rade pod vistom (Splinter Cell CT npr.). Jedino ako misliš žestoki OC radit,onda vista i nije najbolji izbor.Recimo komp iz siga na određenim postavkama izvrti 20-ak sati orthosa.Idući dan ugasim orthos,ostavim ga upaljenim dok sam na faksu(ne gasim komp),dođem doma,pokrenem firefox i nakon pol minute dobijem BSOD. |
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Premium
Datum registracije: Jul 2006
|
dual boot, vista za internet i rad u 2d-u zbog puno bolje riješene opcije povećanja fontova nego na xp-u što mi je sada kad imam 20" wide itekako bitno. Xp za igre zbog bržeg izvođenja istih te nekih 2d aplikacija koje nemogu koristit na visti. |
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Premium
Datum registracije: Dec 2007
|
Ma Vista je super, posebno ova 32-bita jer ova 64-bita nije baš najstabilnija za OC. Žile, brijem da se tebi komp tako sjebao jer si mijenjao puno komponenti, a driveri se vjerojatno nisu počistili kako spada. Probaj sa čistom instalacijom pa vjerojatno neće biti problema. ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Premium
Datum registracije: Apr 2003
|
vista i to obavezno 64 bitna,32 bitne su imale većinu dječjih bolesti...ja sa svojom sretno surađujem već 1.5 godinu bez apsolutno ikakvih problema.a nebi rekao da nisam "zahtjevan" korisnik
![]() |
#15 | |
JDM
|
Ja i dalje tvrdim da vista smrdi i da je uzasni poluproizvod. Sto vam ona pruza, a da ne pruza XP? Sa tim da se sve na XPima brze izvodi... Citiraj:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Premium
|
![]() |
#18 |
The Dark Side of Moon
Datum registracije: Jan 2005
|
Što se tiče programa tipa photoshop i sl to radi mi brže na Visti,pa od otvaranja slika,obrade stavljanja različitih filtera tu je vista u vodstvu ali ne previše,ali dok recimo igre totalno suxaju,recimo witcher mi radi točno duplo lošije u visti x64 SP1,dok na XP SP2 leti sa full detaljima i svime.SVE novije generacije igre rade slabije na visti nego na XP.Tak da ako misliš nešt radit ovak za 2D kao što su već naveli onda je vista sasvim ok ali za igre bi svakako preporučio XP,najbolje napravit dual OS,negdje za Vistu 35gb da moš sve fino stavit i za XP ti je 10gb uvrh glave dost,i onda ostalu jednu particiju za igre,glazbu,slike,video itd. forum šteka pa obrišite ovaj post
![]() |
#19 |
The Dark Side of Moon
Datum registracije: Jan 2005
|
Što se tiče programa tipa photoshop i sl to radi mi brže na Visti,pa od otvaranja slika,obrade stavljanja različitih filtera tu je vista u vodstvu ali ne previše,ali dok recimo igre totalno suxaju,recimo witcher mi radi točno duplo lošije u visti x64 SP1,dok na XP SP2 leti sa full detaljima i svime.SVE novije generacije igre rade slabije na visti nego na XP.Tak da ako misliš nešt radit ovak za 2D kao što su već naveli onda je vista sasvim ok ali za igre bi svakako preporučio XP,najbolje napravit dual OS,negdje za Vistu 35gb da moš sve fino stavit i za XP ti je 10gb uvrh glave dost,i onda ostalu jednu particiju za igre,glazbu,slike,video itd. šta bi žena rekla na ovo ![]() EDIT: 3000ti post ![]()
![]() |
#20 | |
Premium
|
Citiraj:
![]() sve ovo što sam do sada igrao,oblivion,TDU,COD4...mi je radilo odlično,oblivion i brže nego na XP-u...što sam kasnije si i potvrdio da općenito radi brže na visti iz nemam pojma kojeg razloga...ostalo nemam pojma jer sam na xpu igrao samo oblivion...ali mi je sve do sada radilo super s odličnim fpsom...a to mi je bitno...mozda je bilo do drivera,neznam kako je sada...nisam dugo nista igrao i imam neke stare drivere pa neznam trenutnu situaciju,ali evo sad cu skinut nove drivere valjda cu osjetiti nekakav skok perf.
![]() |
![]() |
#22 |
Premium
|
Tune up 2008 radi na visti i rijesava probleme ![]() ![]() ok,imao sam instalirane drivere 169.09,sad sam stavio 171.20 whql i u test drive unlimited dobio +20 FPS-a ![]() ![]() ![]()
![]() |
#23 |
Premium
|
Evo i ja sam počeo ozbiljno razmišljat o prelasku na vistu a tu je još i sp1,i reć jednom zauvijek zbogom xp kojrg je uzeo zub vremena,a i sumnjam da bu još xp bil dugo aktivan..Imal sam ju prije skoro god.dana(vistu naravno),a vjerujem da se od tad dosta promjenilo i to na bolje.Kolko se sjećam imal sam zanemariv pad performansi u igrama,ak opće i jesam pošto mi je praktički radilo isto kak na visti tak i na xp-u,igre su super išle al za drivere nisam to onda mogel reč,e sad su stvari drukčije u korist viste... |
![]() |
![]() |
![]() |
#24 | |
Premium
|
Citiraj:
![]() ![]() Gdje je taj SP1 za vistu?tražio sam prije cca 20 dana nisam našao,samo na torrentima itd...ali to kao da nije final release...imas link za sp1?x64
![]() |
![]() |
#25 |
Premium
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#26 |
Premium
Datum registracije: Feb 2008
|
Hvala na dosadasnjim misljenjima, pomogla su. Jos jedno pitanje, ako stavljam oba OS koji da stavim prvi na novu masinu. (E4500, abit IP35-E, 2GBDDR2, 8800 512DDR3). Za igranje. (ostale stvari koje radim - mogao je i stari comp ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#29 |
JDM
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#30 |
Premium
|
Izgleda da nas vista polako al sigurno razuvjerava od one"da niš ne valja da je to poluproizvod"a i vrijeme ovako i onako pokaziva kakva je u biti.Mada razumijem ove kaj pljuju po visti,zakaj?pa zato kaj bu i oni jednom prešli na vistu,danas il sutra nebitno je ![]() |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|