|
![]() |
#1 |
Registered User
Datum registracije: Mar 2008
|
Tiho i moćno!
Pozdrav pc expert ekipi. Trebao bi iskustveni savjet. Slažem si novo računalo koje će služiti prvenstveno za CAD (Autocad, allplan) te ne tako rijetko i za Cinemu4D i ine 3D aplikacije te treba biti APSOLUTNO najtiše moguće! Pošto komp mijenjam svakih 5-6 godina uzeo bi nešto pošteno. Red veličina 6000Kn bez monitora. Sad, sa dobrim argumentima može cijena ići i gore... Ja sam iz generacije modera kada nije bilo jednostavno nabaviti round kablove te smo ATA100 kablovima razdvajali "žilice" i spajali ih namanjim vezicama...dakle, poanta je...neznam više što se "fura". Pročešljao sam search i fakat ima gro dobrih savjeta od svih...no htio bi imat u svom topicu sve na hrpi. Ono što sam pročitao, saznao i skoro pa odlučio su slijedeće stvari: - Pasivni cooler na procu. Pretpostavljam NinĐa...mrak je!! - Pasivni na grafičkoj - Kućište, front ili top USB utori, diskovi da se uguravaju sa boka. Vidim da se hvali Coolermaster RC-690 i nije loše, može proći. Da nije zrupano mrežicama, da ima filtere za prasinu ..itd...primam sve savjete. - Stavio bi na bokove noise dump materijal, pod obavezno. Spreman sam riskirati koji stupanj gore za tišinu. - Napajanje....što tiše..tiše..tiše... - Proc...da ždere sve pred sobom al opet da nije najskuplji na tržištu. - Grafa...isto ko i proc...razumno al da je se mala djeca boje.. ![]() - Disk..pretpostavljam SATAII...500Gb ce bit dosta...ili mozda raid...RAID me totalno preskočio, slabo znam o njemu, prednosti...iskustva... - Kablaža...hmm...da režem ATA100 opet? ![]() - Matična..naravno, pasivni cooler na GPU...ostalo...aa..da je šarena?! ![]() Eto, molim za komentare, linkove gdje je već nešto konkretno objašnjeno, savjete.... Cool bi mi bilo kad bi mi preporučili dučan di bi mogo sve odjednom uzet...da, to bi bilo coool. No nemora... Ak sam kaj zaboravio...nadopišem...puno hvala svima koji odvoje malo vremena i udjele djelić svog bogatog iskustva BTW: Ko je danas slučajno bio u Linksu oko 14h mogo me je prepoznati...ja sam onaj kojeg su pokušavali odvojiti od Coolermasterovog Cosmos kućišta jer sam ga zagrlio, vrištao na sav glas: "ŽELIIMM..MOOJEEE" te slinio po njemu...pa se ispričavam ako je neko vidio tu ogavnu scenu. Kako je dobro, kako se stranice otvaraju, kako su tapecirane...sve na klik...ma ne... Kupio bi si ga ODMA...ALI....preveliko je i ne stane mi pod stol...previše košta da se guram s njim i udaram ga koljenom... ![]() Ako neko zna za case sa svim featureima ko kod Cosmosa samo da je manje..odma uzimam. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Premium
Datum registracije: Jan 2008
|
E8200+TRU120 s nekim tihim papstom 2gb rama kasnije kupis kolko ti jos treba kingmax npr. 8800gt+accelero napajanje nekakav tagan, bequiet, tiho ali skuuupo ![]() ploča GA-P35-DS3R disk samsung 500 gb, kasnije dodas jos ako trebas dvd samsung kućište ako želiš baš jako tiho cm690 baš i nije neki najsretnij izbor... recimo neki antec s zvučnom izolacijom možeš uzet vodeno za cijelu konfiguraciju pa će sve bit tiho ![]() |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Registered User
|
THX...pročešljam po netu te komponente pa da vidim...thx.. Da li uzet 2Gb memorije u jednom keksu ili 2x1Gb pa ih bacit u dual channel..kaj dobim s tim? :/ Gdje nabavit accelero S1 s obzirom da kolko sam skužio S2 ne paše na 8800gt? Ili? Zadnje izmijenjeno od: McG. 15.03.2008. u 21:27. |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Premium
Datum registracije: Nov 2007
|
ako ti je tako važna tišina,tih ti je CORSAIR 520W, HX Series a napajanje je mrak uz to i modularno tako da nema nereda u kućištu..što se kućišta tiče uzmi ANTEC P182 EU-kralj tišine i elegantnog izgleda.na accelero i TRU120 staviš nekog tihog papsa,može na 7v može i na 12v.
![]() |
#6 | |
Premium
Datum registracije: May 2007
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Beskorisna bitanga...
Datum registracije: Aug 2004
|
Nebi se baš složio, ovisi o ventovima ali najglasnija komponenta kod mene u svakodnevvnom radu je hard disk (izuzumam pržu) a 7200.10 iako baš i nije na glasu kao jako tih ipak to da se samo on čuje valjda nešto govori... Sa dobrim setom ventova CM690 može biti dosta tih i ne netreba nikaj ljepiti po njemu...
![]() |
#8 |
Premium
Datum registracije: Jan 2008
|
ma to je meni super kućište čak najbolje za 500-ak kuna, ali čovijek brije na nekakvu apsolutnu tisinu pa sam mu predložio antec... |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Registered User
|
P182 je mrak. Mislim da cu si uzet P180(sivo-crno). Napajanje...huh, najuvjereniji bi bio kad bi ih mogo poslušat negdje. Kaj mislite o ovom napajanju http://links.hr/index.php?naziv=Napa...kl=052.746.010 razumna cijena a vele da je tiho... hmm..šteta kaj nije modularno. Ukoliko ne uspijem doći do Accelera S1 uzo bi S2 a on podržava sljedeće serije grafičkih. GeForce 7600, 7300, 6600 series FX 5950, 5900, 5700 (Ultra) series FX 5600, 5500, 5200 series GeForce 4 Ti, MX series Što od toga je u rangu sa 8800 GT? Ma brjem da bi S2 išo i na 8800GT...to kaj nemre turpija sredit.. ![]() A da, mislim da sigurno ne uzimam CM 690 je sam sad skužio da mu je gumb za paljenje na desnoj strani a to mi nikako ne odgovara... |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Premium
Datum registracije: Sep 2007
|
sto se tice tog seasonica bolje corsair vx 450.. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 |
Premium
|
ako ti je tako tisina bitna mozes sve ventilatore stavit na 5v ili 7v,te ako i to nebude tiho mozes gumu zaljepit na bocne stranice ali to ti ako izaberes anteca nece biti potrebno.sto se napajanja tice ja bi umjesto tog seasonica stavio corsair vx 450.
![]() |
#12 |
Valar morghulis
Datum registracije: Dec 2007
|
![]() |
#14 |
Premium
|
ja nigdje nisam rekao da je corsair bolje.svi ga preporucuju,dosta ga forumasa ima, pa mislim da je bolji od ovog seasonica.sorry ako se varam.
![]() |
#15 |
Valar morghulis
Datum registracije: Dec 2007
|
![]() |
#16 |
.
Datum registracije: Dec 2005
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#17 | |
Premium
Datum registracije: Sep 2007
|
Citiraj:
Da, bilo je par prituzbi na to napajanje, ali IMHO, to je jako mali postotak s obzirom na kolicinu koja je prodana.. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
prcknedl
|
Evo i mog prijedloga iz ADM-a, jedino je hladnjak iz Zole. Intel E8200 Gigabyte P35-DS3 2x 1GB Kingmax DDR2 800MHz Seagate 500GB 7200.11, 32MB cache, SATA Pioneer 115DBK Gigabyte Radeon 2600XT Antec Solo Corsair 520W Scythe Ninja (iz Zole!) ---5230kn Graficku sam uzeo slabiju, ali se onda dade modati u FireGL (profi). Napajanje od 520W je overkill, ali je, koliko ja znam i mislim, tise od 450W. Odabrao sam Scythe Ninju jer ima rijetko postavljene finove pa ce dobro raditi i uz malen protok zraka (za razliku od Thermalrighta). Cak mislim da ce i proc ici pasivno, imao sam u rukama E8200, pod BOXom koji je relativno tih a manji je od northwoodovog BOXa ovaj mrtav hladan. Za kuciste sam razmisljao, uzeo sam ovo jer ima super ovjes za diskove (gledam slike od P180 i ne kuzim kako se tu nesto ovjesava) i troslojne stranice kao i P180/182, a jeftinije je. Mana je 2x92mm sprijeda, no uz hladni Seagateov disk ce ti trebati jedan na 5V, ako i on. Cak sam razmisljao o Sharkoon Rebel9 Economy, disk objesiti naprijed na zracnicu od bicikla i dobro ga nafutrati spuzvom. Ostatak love mozes potrositi na: zvucnu izolaciju (trgovina Dobar Zvuk, trazi spuzvu za dampiranje zvucnika, onu s klnovima), jacu graficku, jos 2GB RAM (u tom slucaju bolje 2x2GB), bolje ventove (Chieftecc 120mm, Nexus, Scythe...)... |
![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
Registered User
|
@Razer: Pa kolko sam skuzio, modeli su identicni samo sto P180 ima sivu vanjsku obradu. Ili mi je nes promaklo? Za PSU onda biram Corsair. Pročešljo sam specse...zadovoljava. Case... Antec 182/180 mi je predobro. Jedina šteta kaj nisu ugradili gumene nosače za disk ko na SOLOu SOLO...isto prolazi no ova dva venta od 92cm...ok, mogu ih na 5v...mrmlj...odličan mi je prednji pristup diskovima. Dobro...još prespavam nad ova dva kandidata...a možda uleti i treći. Vidim da dosta ekipe fura ovu Dual Balistics memoriju...kaj je posebno tolko kod nje? Grafička...ova Gigabyte Radeon 2600XT je duplo jeftinija od 8800...zar se te dve mogu mjeriti? Danas mi je jedan lik s posla reko da imaju 8800GT u kompovima i da se i one muče kad zavrte neki 3D prikaz recimo 3D armature u Allplanu 2006 (arh/građ. program). |
![]() |
![]() |
![]() |
#21 | |
prcknedl
|
Citiraj:
Ballistix memorija je odlicna za OC, ali ako neces jako OCati Kingmax je super, Ballistix ti onda nema smisla. 2600XT je osjetno slabija graficka od 8800GT, ali sam je odabrao zbog te pro modifikacije koja je krajnje jednostavna a cini se da donosi jako puno: http://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=80409 , a jos je i jeftina i ima pasivno hladjenje u startu. Zadnje izmijenjeno od: McG. 17.03.2008. u 23:26. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
Registered User
|
Uh odlicno, kako sam napisao u pocetku...zelim se orjentirati na CAD i 3D...tako da bi mi ova 2600XT igrala sasvim fine. Igre me ne zanimaju. Samo skeptik sam dok ne vidim..zvuči predobro. Iako...spreman sam dati recimo 1000Kn da kartica ima performanse boostanog 2600XTa i nešto jačeg ostalog...no...čitajući što ova kartica sve ima, prolazi mi full. THX. I još nemoram kemijat sa pasivnjakom...ma mrak! Puno hvala...praktički su sve nedoumice riješene... Čeka se priljev financija.... |
![]() |
![]() |
![]() |
#24 |
Registered User
|
Ljudi, komp je uboden. Uglavnom sve komponente koje su vdje preporučene. Kučište je P182. Vrijedi svake kune. Savršenstvo. Corsair napajanje je isto predbro i super tiho. Jedino kaj sam mislio da je modularno al eto, nije...no nema veze. Grafulja je 2600XT i baš ću je danas sutra probat modat sa ovim driverima za fireGL Sve zajedno je izašlo nekih 5200Kn. Još neki 22" monitor i to je to. Ima savjeta? Dobro, to treba neke druge treadove češljat. Još jednom puno svima hvala, riješili ste mi puno dilema u ubrzali proces traženja. |
![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
Premium
|
|
![]() |
![]() |
|
|