|
![]() |
#1 |
Old School
Datum registracije: Dec 2005
|
![]() Hej narode, kao sto vidite iz naslova imam problema sa svoja dva diska koja vidite iz siga, mislim da je problem sto imam lose napajanje od 400w, mislim da je codegen, i kao sto vidite imam svasta nakrcano na plocu a jos imam i tv karticu pa jel moguce da je to zbog napajanja? Stvar je da sve radi normalno i onda odjednom se ugasi jedan disk, pa ja restartat napravim a on jos uvijek ugasen, ne pronadje ga bios. onda ga ugasim skroz, pa upalim, onda drugi ne radi... sada sam ocisto cijeli komp i nemam problema sa time, ali sta kad se opet dogodi? koji je razlog? jel imao ko ovakav problem? poz |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Premium
Datum registracije: Mar 2006
|
Može biti da je do napajanja, ali samo da znaš da sam ja 400W Codegenu vozio DFI Infinity nF4 Ultra, Opterona 165, 2x1Gb DDR400, 2 prže, 3 harda (200+250+160Gb), X1800XL+Zalman, usb scanner i 80Gb 2,5" vanjski disk, tako da nije baš toliko loše napajanje. Meni to više liči na problem sa pločom nego diskovima ili napajanjem.
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Premium
Datum registracije: Jun 2007
|
codegen fura i jace konfe bez problema tako ovo da je preslab,nije jedino kaj mi pada napamet je ploca edit: coconut me preduhitrio ![]() Zadnje izmijenjeno od: stopalo9. 04.03.2008. u 11:38. |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
Banned
Datum registracije: Aug 2006
|
Citiraj:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
prcknedl
|
Da ti nije u nekakvm Power Options ukljuceno da se diskovi gase nakon nekog vremena? Ja sam to jednom ukljucio pa mi je IBM deathstar podivljao na opisani nacin. Kontakti od napajanja/signalnog kabela? Probaj spojit samo jedan disk na neki IDE kanal, probaj vise kombinacija... |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
prcknedl
|
Meni je cudno da se isto dogadja s dva razlicita disk istodobno, tj. smrdi mi na kontroler vise nego na neispravnost diskova. Si probao downclockati CPU i jesi provjerio jel PCI takt zakljucan na 33MHz? |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Premium
Datum registracije: Oct 2001
|
ma napajanje je. pustite te prica "furao sam ja na njemu i....", takva brzo oslabe i kad oslabe simptomi su upravo ovakvi, na diskovima se prvo osjeti. furao sam ja godinama codegene, ms-ove i ine pizdarije pa znam. nisam nikada imao situaciju da je riknio i odnjelo gomilu komponent za sobom ali bas zato sto sam brzo vidio kad im je kraj i kad ih treba zamjeniti (obicno istim takvim smece jer uvijek "bas rikne kad nemam love" ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Premium
Datum registracije: Aug 2004
|
neprimjeren post pa sam editirao @greg SE sorry ako sam te uvrijedio Zadnje izmijenjeno od: 6Finger. 19.03.2008. u 21:58. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 |
Beskorisna bitanga...
Datum registracije: Aug 2004
|
Ja sam imao Smrtbox preko 2g u kanti, i dan danas radi, zapravo tek ga je smjenio ovaj Corsair prije par mjeseci, vrtio sam Socket A i s939 (svoje) i razne druge konfe u "emergency" situacijama kad je frendovima trebalo isprobati nekaj ili posudit... Radi ko i prvog dana osim kaj je malo vent prozujao ipak i kaj bi mu trebalo dobro čišćenje jer je pun prašine, čak je pristojno tih za tu klasu napajanja... Naravno danas kad PNF košta 200kn kupovati "sumnjiva" napajanja je glupo...
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|