Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Periferija > Pisači i skeneri
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 10.02.2008., 13:20   #1
B-Link
Premium
Moj komp

B-Link's Avatar

Datum registracije: Mar 2005
Pixma IP4500 tinta

Pozdrav! Nedavno sam kupio printer Canon Pixma ip4500 uz koji sam dobio, naravno i boje. Kako to ide kupio sam uz njega i papir od 500 kom. Printer sam odmah namjestio da printra na grayscale uz kvalitetu printa "fast" (lošija kvaliteta). Na Canonovim stranicama piše da je moguće printanje više od 5000 stranica crno-bijelih dokumenata, koje sam jedino printao. Na početku sam isprintao jednu color A4 sliku i to je to što se tiče boje. Problem je u tome što crne boje (PGI-5bk) fali više od pola, a nisam isprintao ni pola pakovanja od 500 kom. papira, a gdje je to od 5000. Zanima me kako se ta boja troši, nije mi jasno zašto tako brzo trošenje u low settings printanje? Kao da tank nije bio pun s bojom kada sam ga kupio, a bilo je sve uredno zapakirano. Ako ima netko sličnih problema, ili ako je netko mijenjao tintu, neka napiše realne podatke koliko se stranica može printat. Hvala.

Zadnje izmijenjeno od: B-Link. 10.02.2008. u 13:22. Razlog: Nisam naveo vrstu tinte :(
B-Link je offline   Reply With Quote
Staro 10.02.2008., 14:03   #2
coconut
Premium
Moj komp

coconut's Avatar

Datum registracije: Mar 2006
Proizvođačevi podaci o potrošnji se obično temelje na određenom postotku pokrivenosti papira i debelo nadmašuju realnu situaciju tj. piše da može isprintat više papira. Moguće je i to da proizvođač nije dao punu kanticu boje jer mnogi isto to rade s tonerima za laserske printere tj. onaj koji dođe s printerom je obično na pola (ili manje) pun.
Zaključak: kupi si drugu kanticu crne i čekaj da se ova potroši. Ne zamaraj se previše podacima o printanju jer to nije vrijedno tvoga vremena.
Oglas

Oglas
Staro 10.02.2008., 14:17   #3
stripy
a-wAnnaBe
Moj komp

stripy's Avatar

Datum registracije: Feb 2005
koliko sam upucen (a to je vrlo malo), ti podaci su bazirani na jednokratnom printanju, ili ti nisu bash realne situacije. Znaci ne racunaju da obicni korisnik ce npr. prije 250 puta printat po 20 stranica, nego jednom 5000kn. Ne racunaju koliko se tinte troshi na maintance. Sad koliko znam svi proizvodjaci (osim par HP-ovih modela ) koriste samu tintu za izabcivanje baloncice zraka. Pa kad mjenash jednu boju i stavish novu, opet se malo "pljune" etc etc. i tako malo po malo nestane

MBO: DFI LAN PARTY UT nF4 Ultra-D
MBO DFI Lan Party DK P35-T2RS S.775
Kingmax DDR2-800 KLDE88F 2 GB
Gigabyte VGA nVidia 8800GT 512MB
Antec super-midi kućište P182B crno
Arctic Cooling VGA cooler Accelero S1
Arctic Cooling turbo modul
Pioneer DVD ± RW DL DVR-215BK SATA
Cooler Master Hyper TX2 CPU hladnjak
Corsair 520HXEU ATX 2.2 modularno
CPU INTEL Core2Duo 8400
stripy je offline   Reply With Quote
Staro 10.02.2008., 14:17   #4
deny
Premium
Moj komp

deny's Avatar

Datum registracije: Oct 2006
slažem se sa postom iznad. cartridge sa printerom nikad nedobiješ pune do kraja. ako laser ima veću mogućnost printanja stranica a to je negdje oko 2500stranica +/- 5% tintni onda nikako nemogu izbacit 5k stranica
deny je offline   Reply With Quote
Staro 10.02.2008., 15:14   #5
B-Link
Premium
Moj komp

B-Link's Avatar

Da, istina! Piše na njihovoj stranici da je test ispisa rađen odjednom. Stavili su printat jedan set boja i dok se ne potroši.
Vjerojatno je da cartridge nije bio pun, sada sam gledao ostale, koji su do kraja puni, ne vidi se ni onaj međuprostor između tinte i vrha.
Ma najviše mi je bad što sam odluku o printeru donio upravo na tim podacima o printanju, a nisam trebao. Nisam htio kupovat printer koji će imat jeftine zamjenske tinte jer me one ne zanimaju, već sam htio printer koji mogu punit pristupačnim orginal cartridgeima, a Canon mi je baš to nudio. Nije 100 kn puno za tu tintu, ali ako ću je kupovat jedanput mjesečno onda je... takvo printanje.
Staro 11.02.2008., 12:30   #6
fanATIk
NITKOV
Moj komp

fanATIk's Avatar

Datum registracije: Oct 2004
Ako ti je prioritet printanje texta, što nisi razmislio o nekom laseru? Ima iz za petstotinjak kuna...

Asrock FM2A78M-DG3+
Athlon II 860k + Lc Power Lc-cc-120
G.SKILL RipjawsX series 8 GB
Palit GTX 460
Samsung SSD 850 EVO 250 GB, WD 640GB, Hitachi 500GB
Corsair VS550
Thermaltake Core V21
22"LCD LG W2242T
MX Revolution
Logitech X-230
Logitech K740
Canon CanoScan 4400F
Win 10

Unique case by fanATIk

fanATIk je offline   Reply With Quote
Staro 14.02.2008., 21:31   #7
Buger
Premium
Moj komp

Datum registracije: Feb 2006
imam canon IP1300, tinta mi je već duže vrijeme na low i tako sma isprintao 80-ak stranica, tako da se ti nemoraš bojati, mene samo zanima jel imaju gdje jeftine zamjenske boje?
Buger je offline   Reply With Quote
Staro 28.02.2008., 15:38   #8
Slim
Premium
Moj komp

Slim's Avatar

Datum registracije: Dec 2007
Citiraj:
Autor deny Pregled postova
slažem se sa postom iznad. cartridge sa printerom nikad nedobiješ pune do kraja. ako laser ima veću mogućnost printanja stranica a to je negdje oko 2500stranica +/- 5% tintni onda nikako nemogu izbacit 5k stranica
Deny nisi u pravu znas i sam da 4500 dolazi s ful punim cartridgeima. Dakle kolicina ispisa 4500 je sljedeca. Crna 400 - 450 stranica s 5 % popunjenosti papira, ostale 350-390 isto s 5 % popunjenosti. Naravno ako su to fotografije A4 formata nece ispistati vise od 50 stanica.
Slim je offline   Reply With Quote
Staro 13.03.2008., 23:22   #9
rewq
Registered User

Datum registracije: Jun 2007
Citiraj:
Autor B-Link Pregled postova
Pozdrav! Nedavno sam kupio printer Canon Pixma ip4500 uz koji sam dobio, naravno i boje. Kako to ide kupio sam uz njega i papir od 500 kom. Printer sam odmah namjestio da printra na grayscale uz kvalitetu printa "fast" (lošija kvaliteta). Na Canonovim stranicama piše da je moguće printanje više od 5000 stranica crno-bijelih dokumenata, koje sam jedino printao. Na početku sam isprintao jednu color A4 sliku i to je to što se tiče boje. Problem je u tome što crne boje (PGI-5bk) fali više od pola, a nisam isprintao ni pola pakovanja od 500 kom. papira, a gdje je to od 5000. Zanima me kako se ta boja troši, nije mi jasno zašto tako brzo trošenje u low settings printanje? Kao da tank nije bio pun s bojom kada sam ga kupio, a bilo je sve uredno zapakirano. Ako ima netko sličnih problema, ili ako je netko mijenjao tintu, neka napiše realne podatke koliko se stranica može printat. Hvala.
Kao da čitam svoje misli.
Imam Pixma MP 210, je da je jeftinjak, ali potrošeno je negdje 350 listova, oko 80 % na greyscale; crne mi je taman nestalo, a boja je na pola?!?!
A prije sam imao HP 610c, star oko 6 godina, punio sam cartridge možda 5 puta.
rewq je offline   Reply With Quote
Staro 14.03.2008., 10:33   #10
Cosmo22
Registered User

Citiraj:
Autor rewq Pregled postova
Kao da čitam svoje misli.
Imam Pixma MP 210, je da je jeftinjak, ali potrošeno je negdje 350 listova, oko 80 % na greyscale; crne mi je taman nestalo, a boja je na pola?!?!
A prije sam imao HP 610c, star oko 6 godina, punio sam cartridge možda 5 puta.
Pa jesi onda zadovoljan sa mp210, kolko će te koštat nove boje, i jel pretežito printaš crno-bijelo, jer ako je tako onda je 350 stranica dobar rezultat pošto je tvoj jedan cartridge od 16ml ako se ne varam
Cosmo22 je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 14.03.2008., 22:26   #11
B-Link
Premium
Moj komp

B-Link's Avatar

Meni je ova moja Pixma ne razumljiva totalno. Evo ispirntao dvije potvrde sa net bankarstva, cyan i magenta su se smanjile na za 1/10 na onoj skali s tim da je u boji samo PBZ-ov logo. Katastrofa, pa ovaj printer je kao benzinac, tko će njega financirat. Još nisam potrošio cijeli paket od 500 listova, ostalo je još 50-ak stranica, a crna je gotova. Printao sam samo greyscale i na fast settings. Strah me je i zamisliti da sam isprintao dvije-tri slike A4 formata. Koliko on boje troši kada se pali, jer čujem da svaki put vrti nešta? Ne znam, ja nisam zadovoljan. Prije sam imao BJC-210 printer koji je skoro svaki dan printao otpremnice, virmane, račune, pa svakih 6.mj. inventure i imao sam cartridge najmanje 6.mj. Ja ovaj printer nemam 2 mjeseca, a crna je gotova, a color boja se troši, a da ne printam u boji. Tu se ne zna tko pije, tko plaća!
Staro 14.03.2008., 22:53   #12
Cosmo22
Registered User

Citiraj:
Meni je ova moja Pixma ne razumljiva totalno. Evo ispirntao dvije potvrde sa net bankarstva, cyan i magenta su se smanjile na za 1/10 na onoj skali s tim da je u boji samo PBZ-ov logo. Katastrofa, pa ovaj printer je kao benzinac, tko će njega financirat. Još nisam potrošio cijeli paket od 500 listova, ostalo je još 50-ak stranica, a crna je gotova. Printao sam samo greyscale i na fast settings. Strah me je i zamisliti da sam isprintao dvije-tri slike A4 formata. Koliko on boje troši kada se pali, jer čujem da svaki put vrti nešta? Ne znam, ja nisam zadovoljan. Prije sam imao BJC-210 printer koji je skoro svaki dan printao otpremnice, virmane, račune, pa svakih 6.mj. inventure i imao sam cartridge najmanje 6.mj. Ja ovaj printer nemam 2 mjeseca, a crna je gotova, a color boja se troši, a da ne printam u boji. Tu se ne zna tko pije, tko plaća!
Stvarno me čovječe brineš, ja sam razmišljao o kupnji canon mp520 koji koristi iste boje ko ip4500, al sad ove tvoje priče...
Cosmo22 je offline   Reply With Quote
Staro 14.03.2008., 23:15   #13
B-Link
Premium
Moj komp

B-Link's Avatar

Ma nisu priče nego istina. Sada sam poslao mail u Canon Europe, pa ću vidjet što oni kažu. Možda glupi papir troši tintu ? Ma nemam pojma više sam lud od tih printera. Idem si kupit kao najbolje, budem si neke slike printao i tako, kad ono k....! Ne usudim se sliku ni printat, ako neki photo printer. Zakleo sam se svime da neću zamjensku tintu koristit, ali očito nema druge!
Staro 15.03.2008., 21:28   #14
Terminator02
Premium
Moj komp

Terminator02's Avatar

Citiraj:
Još nisam potrošio cijeli paket od 500 listova, ostalo je još 50-ak stranica, a crna je gotova.
Pa šta bi ti htio ?!?
Znači jednom crnom isprintaš skoro 500 stranica.
Zamjenska crna (malo zezanja sa premještanjem čipa) je oko 20 kn
Znači za cca 80 kuna isprintaš oko 2000 str.

Laserom toliko stranica isprintaš za 250 kuna punjenim i za 500+ kuna originalnim tonerom!

Uostalom, kupi litru tinte za 240 kuna i crnu kazeticu možeš napuniti oko
40 puta, što ti je oko 6 kuna za 500tinjak strana.

Orink tinta za Canon, 1kg, crna
Terminator02 je offline   Reply With Quote
Staro 16.03.2008., 22:52   #15
rewq
Registered User

Datum registracije: Jun 2007
Citiraj:
Koliko on boje troši kada se pali, jer čujem da svaki put vrti nešta? Ne znam, ja nisam zadovoljan.
Ako troši boju kad se pali onda. Njemu triba jedno 30-45 sec da se izvrti kad ga upališ.

Makar, što se tiče trajanja cartridga; mislin da je moj stari hp 610c imao spremnik od 40 ml tako da nije baš za usporedbu sa sadašnjih 16. Al svejedno sam nekako nezadovoljan, možda mi je jeftiniji mono laser bio bolji izbor.

Pitanje; di u zg na području trešnjevke ili zapadnih dijelova grada (od knežije do vrbana) ima dućan za refill , tu sam novi pa da ne lutam okolo, thx.
rewq je offline   Reply With Quote
Staro 22.03.2008., 00:44   #16
Bilobrkster
Premium
Moj komp

Bilobrkster's Avatar

Datum registracije: May 2007
e ljudi, mislim i ja tu pixmu 4500 uzet, samo glede tih zamjenskih i tog čipa? šta kako kad i zašto?
Bilobrkster je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno