Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Periferija > Monitori, tipkovnice i miševi
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 17.03.2008., 12:46   #1
gladijator
Premium
Moj komp

Datum registracije: Apr 2006
Smile genius+trust+divoom=504kn

nakon malo dužeg traženja i gledanja odlučio sam se ovu kombinaciju miša,tipkovnice i zvučnika.kako većina ljudi na ovom forumu ne želi potrošiti puno love za ove "periferije", a opet imati relativno dobro komponente,evo mojih prijedloga:

1. miš genius ergo 525. neću komentirati tuđa iskustva,evo mojih: odličan miš,5 programabilnih tipaka,zbog odlične ergonomije dobro leži u ruci.vrlo precizan,omjer uloženo-dobiveno,mislim, najbolje za te novce

prednosti: ergonomija
programabilne tipke
dug kabel
velik,što olakšava dugotrajan rad na računalu
brza promjena rezolucije u koracima 400-800-1600-2000dpi pritiskom na jednu tipku čak i toku igre
cijena 150-170kn

mane: nekompatibilnost sa IE7 sa tipkama naprijed-nazad(meni ovo jednostavno ne radi ,probao na više pc-a)
možda malo prelagan (riješava se jednostavnim dizanjem maske i umetanjem nekog "tereta")

2.tipkovnica trust KB-2200. izuzetno dobra tipkonica sa jako korisnim tipkama sa strane: copy,paste,cut,mark. iznad tipaka je i scroll kotačić koji olakšava navigaciju kroz dokumente.ima 4 programabilne tipke kao i veliki "potenciometar" za podešavanje glasnoće zvučnika.prilično je velika,tako da sa osloncem za dlanove pruža zaista ugodno "kuckanje"

prednosti: meke i tihe tipke
copy/paste/cut/mark velike tipke sa strane koje će jako cijeniti korisnici aplikacija gdje je potrebno često nešto kopirati i lijepiti
kontrola glasnoće zvučnika čime postaje nepotreban daljinski upravljač
OSD svih "prečica"
logičan raspored dodatnih tipaka
cijena od 90-109kn

mane: naslon za dlanove nije gumiran već je od krute i polirane plastike tako da se vide otisci prstiju
scroll kotačić nema navigaciju lijevo-desno,već se to obavlja tipkama iznad (vidi sliku)

3.zvučnici divoom titan 767.evo punih specifikacija, da sad ne prepisujem http://www.divoom.com/titan-767.asp
u svakom slučaju,za 225kn mislim da nema boljih.dobiti sub od 25W i dvosistemske satelite 2x10W sa svim kontrolama, uključujući i daljinski sa ulazima za slušalice i mp3 player, je premija.zvuk je dobar,bas ne lupa bez veze niti se zvuk rapada.sustav je vrlo snažan,tako da ćete rijetko kad prelaziti volumen preko polovice.sad kad imam i ovu tipkovnicu, prestaje poteba za daljinskim koji dolazi uz zvučnike. igre još nisam probao,ali evo johnny cach i njegova "the man comes around" praši odlično

prednsti: vrlo precizna završna obrada,polirana crna plastika sprijeda
odličan zvuk (za ovaj cjenovni rang)
kontrole volumena,jačine basa i visokih tonova na subwooferu
daljinski upravljač sa priključcima za slušalice i mp3 (ili neki drugi izvor)
subwoofer drveni i poprilčno težak
bass reflex
dvosistemski masivni sateliti
cijena 225kn

mane: daljinski baš ne stoji najbolje na stolu jer ga preteže kabel
sateliti se ne mogu podesiti po nagibu
možda čak i prejaka plava dioda na subwooferu
on-off tipka je postavljena sa krive strane.trebala je biti ona do korisnika,a ne kabel od napajanja zbog lakšeg pristupa.
meni osobno je draže kad je jedinica ispod kutije, a ne sprijeda

sve skupa, kako rekoh, za 504kn, mislim da je stvarno ok.daleko je ovo od nekog high end-a,ali za većinu prosječnih i malo naprednijih korisnika i više nego dovoljno.sigurno je puno pametnije uložiti novac u neke ključne komponente kao što je memorija,procesor,hdd ili grafička kartica, a ne se razbacivati miševima od 700kn ili tražiti neki hi-fi zvuk na računalu (osim onih kojima je posao obrada zvuka) kad svi ionako imamo dobre samostojeće zvučnike i linijsko pojačalo u dnevnoj sobi za slušanje glazbe ili gledaje filmova

i još malo reklama na kraju, miš je kupljen u procesoru, tipkovnica u hgspotu,a zvučnici u mercatoru

Zadnje izmijenjeno od: gladijator. 17.03.2008. u 13:10.
gladijator je offline   Reply With Quote
Staro 17.03.2008., 13:09   #2
1v@n
The mighty pirate
Moj komp

1v@n's Avatar

Datum registracije: Sep 2007
Tipkovnica izgleda dosta dobro. Jako me podsjeća na moju nikad prežaljenu Logitech Internet Navigator SE. Nikad bolju tipkovnicu nisam imao. Čak se ni trenutna G15 nije mogla mjeriti s njom što se tiče nekih stvari. Kaj se miša tiče, isto mislimo o njemu. Imam ga već skoro 6 mjeseci i prezadovoljan sam. Za zvučnike bih osobno išao na Logitech ili Labtec. Imao sam 5 godina jedan Labtecov 2.1 komplet i zvučnici su prva liga

CPU: Intel Core i7 8809G
MBO: Intel NUC8i7HVK
RAM: 2x16GB Crucial DDR4 2400
GPU: Radeon™ RX Vega M GH

SSD: 2x Samsung 970 Evo Plus 500 GB M.2
LCD: BENQ PD3200Q
Periferija: Microsoft Sidewinder X6, Logitech Performance MX
1v@n je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Odgovori