|
![]() |
#1 |
dance instructor
Datum registracije: Apr 2006
|
preporuka #wireless mis do 450kn ?
pozdrav ekipo, da pitam stručnjake ![]() do nedavno bio ponosan vlasnik MX518 (mis predobar i nema zamjerki / platio ga novog sa 2 god garancije 270kn-vikend akcija u vemilu) sad vec par dana trazim i nikako da se odlučim za nekog misonju, pa pitam kojeg mi preporucate? znaci bitno da je wireless, i da nije onaj sitni za notebook (jedino Logitech NANO ulazi u izbor) do nekih 450kn, .. gledao sam MX620 i tako... ajde da vas cujem, ili ako netko ima za prodati MX revolution , moze na PM, inace...... ocekujem potpunu podršku ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
dance instructor
|
jel to neizvedivo ili ? |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#4 |
"Samo vodu ne!"
Datum registracije: Jan 2007
|
Ja preferiram MX1000. On je tocno 450kn i mislim da je najboji za taj novac. Po meni ima jednu vecu manu, a to je hipersenzibilni left-right scroll, no to itekako nadoknadjuje ergonomijom. Narocito ako imas veliku ruku; kao ja. Meni su zapravo svi drugi misevi premali (preuski i preniski). Osim toga, sto mi je najvaznije; cijeli dlan mi se oslanja na mis. Prije par tjedana sam kupovao mis za intenzivni rad u CADu. Gledao sam i probao MX1000, MX620 i MX Revolution. MX Revolution dobro izgleda i ima puno bolji scroll kotacic (zapravo ima 2) od MX1000, ali jednostavno mi ne lezi u ruci. Preuzak mi je i i ergonomski mi ne odgovara. To je naravno skroz subjektivno i to se treba osobno isprobati. MX620 ima isti kvalitetni kotacic kao i Revolution (iako samo 1) i jos je uzi. Da se dvoumim izmedju MX620 i MX Revolution, uzeo bih MX620 zato jer u njemu nije fiksna baterija. Mislim da je fiksna Li-ion baterija u (MX Revolution i MX1000) losije rjesenje jer jednom oslabi (izdrzi 500 punjenja prema Logitechu) i onda mis mozes bacit. Mozda je Revolution bolji ako se dobro namjesti funkcija za 2. scroll i ako ti to podize efikasnost u radu. Ti novi scroll kotacici na mx revolution i mx620 imaju male elektromotore i sigurno brze trose bateriju. Dodatni plus za MX620 je sto je dvostruko jeftiniji. Revolution izgleda svemirski, ali mislim da nije toliko bolji od mx620 u radu. Razlike u radu prema razlicitoj rezoluciji lasera nisam primjetio ni na jednom od 3 modela. Na Setpointu (Logitechov upravljacki softver) su mi sva 3 djelovala slicno po preciznosti - iznimno dobro, i mnogo bolje od starog optickog RX250. Ni na MX620 ni na MX Revolution, a ni na MX1000 nisam primjetio input lag tokom rada u aplikacijama. Za igre ne znam, jer nisam gamer. (Neki ljudi su na Logitechovom forumu prijavljivali probleme sa input lagom na sva tri modela.) Moras pazit da ti je prijemnik uvijek udaljen barem 8" udaljen od drugih el. uredjaja, a narocito wireless adaptera. To cesto zna biti problem, pa pazi na to. Zakljucak: Ako ti pase na ruku; umjesto Revolutiona bolje uzmi 2X MX620, ili lovu za drugog strpaj u dzep. Za mene nema boljeg rjesenja od MX1000, ali to je zasnovano uglavnom ne ergonomiji koja mi je potrebna za 12h natezanja glodavca po danu. Revolution je dobar, ali mislim da nije opravdan cijenom u usporedbi sa ova druga 2. Zadnje izmijenjeno od: estugarda. 12.03.2008. u 21:37. |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
dance instructor
|
Citiraj:
nemam ogromnu ruku al irecimo da sam se naviknuo na mx518, pa sam i ja razmisljao na MX620 i mislim da cu nakon ovog ipak otici na tog, a za MX1000 neznam, malo mi je prevelik mozda, prelaga ili sto , neznam.. dalje misljenja? hvala kolegi jos jednom |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
"Samo vodu ne!"
Datum registracije: Jan 2007
|
E to je sad pusiona. Mislim, kad si se raspitivao za mis, nisi spomenuo tu "minornu", stvarno "zanemarivu" cinjenicu da si MAC korisnik! To se prije provjeri; kuzis!? Bas gledam po netu i stvarno; iako je deklariran kao kompatibilan za MacOS, u principu ne radi ili ne radi kako treba. Zamijeni sto prije po mogucnosti. I to za neki mis za koji ces prije provjeriti na kompatibilnost. Citat sa http://www.epinions.com/content_372937887364: One major disappointment so far is that the Logitech Control Center software on OSX does not support this mouse and therefore I can only use the left and right buttons and the scroll-wheel but have no access to or programmability for the other 5-6 functions of the mouse (as on Windows). It is clearly indicated on the support download page that they provide this software for this particular MX 620 mouse. Bad, bad, bad Logitech. It's advertised as Mac OSX compatible and I download support software from the Logitech website only to find out that "no device is found" when I open the Control Center. Why is Logitech wasting my time? I not only had to download the software, install it and THEN restart my Mac, when I called Logitech's support phone number I was put on hold for a long time and then simply disconnected. Then I finally got someone on the line and had to unistall, re-install, restart several times to ultimately find out this software and mouse does not work on MAC OSX as advertised. (only with limited basic functionality.) Now that's what I call instilling trust in the customer and a "great customer experience!" Toliko o tome da je samo Microsoft babaroga. Zadnje izmijenjeno od: estugarda. 15.03.2008. u 11:34. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|