|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Nov 2005
|
Koji Laptop do 5000 kunića?
Kolege forumaši, trebam pomoć oko odabira Laptopa. ![]() Na raspolaganju imam 5000 kn ni lipe više, e sada koji Lap. bi bio best buy do te love. Koristio bih ga normalno za sve ( ako je moguće i odigro pokoju igru ![]() E sad nije uvjet ali da ima minimalno: Dvoglavi proc 1 gb meme 160 gb hard tv-out d-sub wi-fi bluetooth čitač kartica 4xusb ![]()
![]() |
#2 |
Premium
|
Evo nakon dugo sati mukotrpnog traženja kaj bi bilo naj, isticao mi se ovaj: http://www.ve-mil.hr/opis.aspx?prika...&Sifra=5520086 Jel ima kaj bolje?
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
The Dark Side of Moon
Datum registracije: Jan 2005
|
pa ako se hoćeš malo bolje poigrat onda uzmi u hgspotu isti takav ali sa 7300GO košta nekih 4999kn,nema ništ bolje jedino HP6715B pa si pogledaj.
![]() |
#4 |
Premium
Datum registracije: Mar 2006
|
Torba uključena u cijenu http://www.vemil.hr/opis.aspx?sifra=5500157
![]() |
#5 |
Premium
Datum registracije: Oct 2006
|
Da ne otvaram novu temu...frend kupuje laptop i dvojba je između ovog HP i Toshibe. Namjena za sve pomalo kao zamjena desktopu, prenosio bi se ali ne prečesto, igranje nebitno. Ako uzmemo u obzir da bi se mogli dobit za sličnu cijenu (linkove sam stavio samo kao informaciju da se vidi o kojim se modelima radi) kojem bi dali prednost? ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Premium
|
Toshiba ima veći hard i Vistu, ali i višu cijenu zbog toga. Sve drugo je vrlo slično tako da bi bilo skoro svejedno što uzme. Meni osobno se HP čini malo robusniji. Ako mu treba čista zamjena za desktop, neka traži model sa 17" ekranom.
![]() |
#7 |
Premium
|
Tak sam si nekak i mislio, hvala. Ne bi išao na 17"" jer ipak nije potpuna zamjena za desktop tako da...A jel moguće igdje nabavit Toshibu bez Viste ili se sve danas isporučiju tak? |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Pod naletima kopita zla
Datum registracije: Dec 2005
|
mislim da thosibu nisam vidio bez osa gore ![]() i da po pitanju thosibe...frend je kupil neku od 5kkn...centrino, giga rama, HD2600..lap je po preformansama ok ali bože kako loše kučište...fakat loše...kvaliteta je užasna! a sa katicama Radeon X1250 i Intel X3100 sumnjam da buš se naigrao ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Premium
|
Rijetki su Toshibini modeli bez OS-a, ali se može staviti XP na veliku većinu modela. Stoji i tvrdnja da se sa integrušom nećeš naigrati, ali ako mu to nije primarno onda ok. Osim toga, teško ćeš naći lap sa posebnom grafom za te pare. Eventualno neki Forcebook, ali njega ne bi preporučio ni najgorem neprijatelju - krama nevrijedna onoliko koliko košta.
![]() |
#10 |
Registered User
Datum registracije: Dec 2007
|
Kupio dotični laptop, jako sam zadovoljan.Teško da češ nači bolji za te novce http://www.ve-mil.hr/opis.aspx?prika...&Sifra=5520086 |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 |
Premium
|
Fala na odgovorima...nije problem stavit XP gore nego sam mislio ak se da nabavit Toshiba bez OS-a da je u startu jeftinija. A ovo za igrice smo se nekaj krivo shvatili, to uopće nije bitno tak da je share grafulja i više nego ok... ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Premium
|
A ovo čudo, malo sam gledao po ostalim forumima, ljudi stavljaju Toshibu ispred Hp-a? http://www.ve-mil.hr/opis.aspx?sifra=5500181
![]() |
#13 |
Premium
Datum registracije: Aug 2003
|
evo da ne otvaram novu temu..zamolila me frendica da joj pogledam za neki lap do 5k kuna..njoj ce koristit za net, faks i te obicne stvari..dakle bitno je da je stabilan, da lijepo izgleda, ima velik disk i to je to..preporuke?
![]() |
#16 | |
P.E.B.K.A.C.
Datum registracije: Jan 2007
|
Citiraj:
Vise me smeta nevjerojatna sporost harda...
Master: E7200, 3MB L2, M0 {TT Big Typhoon VX @3500mhz}/Gigabyte P35-DS3P/2x1GB SuperTalent CL4 Overclock DDR2 800Mhz + 2GB Kingmax/Coolermaster Extreme Power 430W/XFX 8800GTX {Arctic Cooling Accelero Extreme} /Seagate Barracuda 250GB/Pioneer DVD-RW/ Periferija: LG W2242T 22"/Logitech X-230/Razer - Death Adder/LCD TV Toshiba WL66Z Regza 32"/Thrust Keyboard+Mouse Wifi/Logitech ChillStream/Sharkoon Rebel12
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Pod naletima kopita zla
Datum registracije: Dec 2005
|
da i to je njesra...a ono..kaj će mi lap ak ga nebum nosil naokolo ![]() ja si uskoro namjeravam ubosti lap do 6k kn...samo kaj sumnjam da cu ja naci kaj želim za taj novac 17' 100+gb diska (5400rpm) 2gb rama 2600 2godine garancije budem klikao naokolo kada dođe vrijeme za to ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
P.E.B.K.A.C.
Datum registracije: Jan 2007
|
Ma sve preko 120Gb je nepotrebno ukoliko imas doma jos komp, ako ne onda bi razmisljao o vecem hardu, ali ovih 4200 je jednostavno presporo.... Ma 17" je upotpunosti overkil, ali evo sestra ga je uzela jer joj je soba jednostavno premala da i najmanji stol za desktop jednostavno ne stane a gleda dosta filmove... Reza (1440x900) je meni osobno totalni promasaj, nikako se naviknuti na nju... plus toga sam matrica tog lcd-a je blazena katastrofa, uvijek jedan dio ekrana svjetliji od drugoga pa ga znam nekada i po 15 minuta namjestavati ![]() Samo ukoliko se igra na laptopu i nesmetaju ove gore navedene mane preporucio bih tu seriju 200 jel ipak nudi dosta(sto se tice od 6 usb-a, firewire, hdmi, solidna graficka, veliki hard ali spor itd) sto se tice nekoga zahtjevnijeg igranja u suprotnome bi (ukoliko se NEigra) preporucio zaobilazak tih modela.... HP mada bi htjeo vidjeti ovoga sto je @Varan stavio http://www.ve-mil.hr/opis.aspx?sifra=5500181 Cini mi se ok za tu lovu...
Master: E7200, 3MB L2, M0 {TT Big Typhoon VX @3500mhz}/Gigabyte P35-DS3P/2x1GB SuperTalent CL4 Overclock DDR2 800Mhz + 2GB Kingmax/Coolermaster Extreme Power 430W/XFX 8800GTX {Arctic Cooling Accelero Extreme} /Seagate Barracuda 250GB/Pioneer DVD-RW/ Periferija: LG W2242T 22"/Logitech X-230/Razer - Death Adder/LCD TV Toshiba WL66Z Regza 32"/Thrust Keyboard+Mouse Wifi/Logitech ChillStream/Sharkoon Rebel12
|
![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Premium
Datum registracije: Aug 2003
|
znaci onda najbolje da HP gledam? jer ona je cura..i zelim joj preporucit nesto stabilno, dobro i sigurno..nece igrat nista sigurno.. ono..jel ima negdje neki test u tom cjenovnom rangu? jer mozda je i ovo previse za ono sto ce njoj trebat..
![]() |
#21 |
Premium
|
Ne kužim u čemu je razlika između ova 2 lapa osim što ovaj drugi ima više meme po istoj cijeni??? : http://www.hgspot.hr/opis.aspx?ID=031819 http://www.hgspot.hr/opis.aspx?ID=032461 Odradio sam par dana 2 smjene pa imam malo više love pa mi je zapelo za oko: http://www.ve-mil.hr/opis.aspx?sifra=5530151 2 god garancije, os i možeš dobiti Hondu ![]() ili http://www.vemil.hr/opis.aspx?prikaz...&Sifra=5540040 Pošto samprosurfao po forumima i bio po raznim sajtovima došao sam do zaključka da po kvalitei ide ovako Dell, Lenovo, Toshiba, Hp pa kaj vi mislite ![]()
![]() |
#22 |
Premium
|
Razlika između ona 2 Lenova je to što drugi ima 1Gb rama više, ali i dijeljenu grafiku tzv. TurboCache koja je sporija od grafe sa dediciranom (vlastitom) memorijom. Zaboravio si na prvo mjesto po kvaliteti staviti IBM/Lenovo ThinkPad seriju. Što se tiče ostalih, svi oni imaju i kvalitetnih laptopa i lošijih modela.
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|