Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Periferija > Pisači i skeneri
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 09.07.2008., 21:30   #1
Critical Error
Premium
Moj komp

Datum registracije: Dec 2007
Ploter CalComp TechJet 5500?

Dali itko ovdje zna išta o ploterima? Imam taj u nazivu navedeni ploter na korištenju o kojem ne znam ništa, niti gdje mogu drajvere za XP iskopati, te gdje se može pribaviti tinta, te koliko uopće košta.
Mislim da je star negdje 10-15 god. i da je inkjet.

Pa ako itko išta više zna jel na netu baš i nema previše o njemu.
Critical Error je offline   Reply With Quote
Staro 09.07.2008., 23:13   #2
herion
Premium

Datum registracije: Jun 2007
Koristili smo ovaj ploter do prije 2 godine. Mislim da drivera za XP nema ali pašu OCE driveri (model 5200) ako se dobro sjećam. Zastupnik je bio Comgraph. Sutra ću se raspitati pa ti potvrdim ili demantiram ove informacije. Mi smo inače plotali iz komercijalnih programa za plotanje (ZEH, JustPlot) koji imaju svoje drivere za ovaj ploter.
herion je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 10.07.2008., 10:12   #3
Critical Error
Premium
Moj komp

Datum registracije: Dec 2007
E puno ti hvala. Evo da samo još pitam, dali ovaj printer ima ikakovu tržišnu vrijednost danas, te kolika bi mu procijena mogla biti, s obzirom da je već toliko star.
Glede tinte, jako slabo se kužim u te stvari ali uvjek me zanimalo to, ako printer je inkjet dal svaki ima svoju vrstu tinte bez obzira na kontenjer ili ima raznih pisaća koji koriste istu tintu od jednog proizvođača samo su različiti kontenjeri???

Ako nigdje već nema za kupiti original tintu dal bar ima zamjenska te dal uopće postoji zamjenska za ovakav ploter ili možda da negdje vrše punjenje kontenjera za tintu???
Critical Error je offline   Reply With Quote
Staro 22.09.2008., 16:48   #4
Nikky
Moderator

Nikky's Avatar

Datum registracije: Sep 2006
Sudeći po ovome, gornja informacija za driver je točna. Kartuše / tinte se vjerojatno da nabavit, ako ne tu onda izvana. Što se tiće punjenja kartuša samom bojom, možeš probati.
Nikky je offline   Reply With Quote
Staro 25.09.2008., 19:20   #5
Adriatix
Banned

Datum registracije: Apr 2008
Citiraj:
Autor Critical Error Pregled postova
E puno ti hvala. Evo da samo još pitam, dali ovaj printer ima ikakovu tržišnu vrijednost danas, te kolika bi mu procijena mogla biti, s obzirom da je već toliko star.
Glede tinte, jako slabo se kužim u te stvari ali uvjek me zanimalo to, ako printer je inkjet dal svaki ima svoju vrstu tinte bez obzira na kontenjer ili ima raznih pisaća koji koriste istu tintu od jednog proizvođača samo su različiti kontenjeri???

Ako nigdje već nema za kupiti original tintu dal bar ima zamjenska te dal uopće postoji zamjenska za ovakav ploter ili možda da negdje vrše punjenje kontenjera za tintu???
Na Građevinskom fakultetu imaju takav ploter i sva sreća što su se naučili na vrijeme puniti tinte jer bi i taj davno bio završio u smeću jer je proizvođač digao ruke od podrške za taj model.

D ne ispadne reklama raspitajte se tamo za iskustvo i ostale detalje. Zavod za Geodeziju.
Adriatix je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno