|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Nov 2007
|
Probijanje svijetla na 2232bw
...znam da svi monitori sa TN matricama imaju to probijanje svijetla, i čisto me interesira jel to ovak izgleda jer mogu vratit monitor jos 3 dana ak nesto nevalja pa da budewm siguran. ..znaci svijetli dolje u sredini debljine oko 2 prsta i gore oko 1/2-1 prst... ...evo i slike pa molim procjenu da li je s monitorom sve u redu.. hvala http://uploadcentar.com/img20/view.p...54dsc00517.jpg |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
49%winner
Datum registracije: Sep 2007
|
To je to, mada na slici ovo donje probijanje djeluje deblje od 2 prsta. Smatram da je slika loša i ako kažeš da je 2 prsta, tako ti i ja to mogu potvrditi jer je i kod mene na 2032bw probijanje primjetno jače na donjem dijelu nego gore. Gore je skoro neprimjetno dok dolje ima cca debljine jednog prsta. Nisam 100% siguran, al mi se čini da se pričalo kako 22" modeli imaju nešto izraženije probijanje u odnosu na 20" 'braću'. Ja bi ovo što si pokazao uzeo kao normalno.
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
JDM
Datum registracije: Sep 2004
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Premium
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
driver
Datum registracije: Oct 2004
|
Citiraj:
![]()
![]() |
![]() |
#7 |
JDM
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
JDM
|
Pa brightness ti mora biti na 100 da mozes slikat backlight. Barem tako svi rade... Da se bas vidi kolko izbija. Pa neces stavit na 0 i onda slikat BL... |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Premium
|
@fleks jel koristis onaj DVI kabel kaj dobis s monitorom il si uzeo neki drugi? ....ajd pliz vi koji imate taj monitor stavite na 0 B i C i stisnite menu, pa source tipku na 5 sec.... jel vam pise xxxxCDA-100X ili CAA-100X ? |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 | |
Premium
Datum registracije: Dec 2006
|
Citiraj:
Ako ti bas smeta, odnesi ga nazad i zamjeni za neki drugi monitor uz nadoplatu i sl, trgovci bi to trebali dopustiti 7 dana od dana kupovine proizvoda. Unazad 6mj Samsung plasira monitore sa tudjim matricama jer njihova proizvodnja ne moze zadovoljiti trziste. Skoro sam i ja kupio isti takav, al dobro da sam se predomislio. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Premium
Datum registracije: Dec 2006
|
Moje visetjedno istrazivanje samsungovih 22" monitora pocelo je nakon sto sam vidio dva "ista" monitora sa razlicitim slikama jednog do drugog... Ako pise "made in Slovakia" iz druge polovice 2007 na monitoru onda je velika vjerojatnost da je unutra CMO "Chi-Mei Optoeletronics" ili CPT "Chunghwa Picture Tubes"... oba panela su losa, ali se daju kalibrirati. 2232BW kupljeni u prvoj polovici 2007 godine "made in Romania" uglavnom imaju Samsung panel (ali ni to nije sigurno), neki imaju AU Optronics panel. Oba panela su dobra, ali ovakvih kod nas nema za kupiti. |
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Premium
Datum registracije: Feb 2008
|
Ja imam 2 monitora samsungova jedan crt 19' kupljen pred jedno 5 godina i jedan kupljen pred jedno 4 godine LCD 17' i oba monitora savrseno funkcioniraju! upravo zato sam i mislio kupit samsunga, al šta više gledam po forumu to više ljudi ima probleme! Jesu postali nemarni ili je to samo slucajnost ili mozda toliko ljudi ima te monitore pa postaju probleme a zapravo je jedank postotak kao i kod drugih, je...... monitore! |
![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
driver
|
Daj malo to pojasni da i ja probam...kaj 0 B i C znači, koja source tipka ?
![]() |
#17 |
Premium
|
...brighness i contrast stavis na 0, izadjes i stisnes tipku MENU, pa tipku na kojoj pise SOURCE stisnes i drzis 5 sec. Onda ce ti se pojavit ing. meni od Samsunga i tam negdje dolje ce ti pisat XXXXCDA-100X ili XXXXCAA-100X (X su brojevi). kaj ti pise? |
![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Mozilla Slave
Datum registracije: Feb 2006
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#20 | |
driver
|
Citiraj:
Uspio sam, piše : M-PE22B0CDA-1002
SPECTRUM ZX 48 K, Grundig Cassette player, RIZ Color TV - 16 kanala UHF, sobna antena Čajavec SA-3 s lampicom, software : River Raid & Jet set Willie Zadnje izmijenjeno od: panoramix. 12.02.2008. u 21:07. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
Premium
|
...ok, znachi ovak, Brand manager iz MSAN-a mi je reko da su svi monitori "Made i Slovakia", to bi znachilo da trenutno u hrvatskoj nema 2232bw sa "S" panelom nego samo CDA (mozda sam u krivu ali...). Ja sam monitor odnio na zamjenu i javit cu se sutra koji je panel i dal ima backlight bleeda (odnosno kolko)..Samo radi usporedbe panoramix ajd pliz uploadaj sliku samo sa crnom pozadinom, a norton ti probaj uploadat sliku koja je cijela crna (bez motora) pa da vidimo kak ce onda izgledat jer brijem da tvoja slika nije mjerodavna ovak... hvala ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
JDM
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#24 |
JDM
|
E tak vec da ![]() Jel ti bright na 100%? |
![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
Chipokemon
Datum registracije: Mar 2006
|
ja imam made in romania ![]() backlight bleed mi je malo poveci, ali usporedi s vasim slikama je ogroman, kada slikam s mobom ispada da ja nemam crnu boju nego plavkastu kada stavim bright na 100%, tak da ovo bas i nije vjerodostojno
Piracy helps stop global warming.Insted of driving to get CDs, buying pre-packaged software from megacorporations and wasting energy,you can help fight Global Warming by using P2P.Help save resources,fight pollution and save the enviroment. -It`s what Jesus would do. |
![]() |
![]() |
![]() |
#27 |
In Rainbows
|
Jao Fleks, tvoj je gotovo savrsen za ovu matricu :P Ja nisam bio te srece...moj je Made in Slovakia, September 2007 Za moj pise: Version: M-PE22B0CDA-1002 I meni isto vuce na plavkasto kad slikam crnu podlogu(otvorio BSPlayer na crnom i full screen) ili da probam nesto drugo stavit...inace, na mom je bleeding jako velik http://members.elite-clan.org/raptus/IMG_0612.jpg odvratno:x
"Success can only be achieved with a kind of pioneer spirit and repeated use of three tools: failure, introspection and courage." - Soichiro Honda Zadnje izmijenjeno od: rokoko. 12.02.2008. u 23:57. |
![]() |
![]() |
![]() |
#28 |
JDM
|
ja neznam zasto vi sa tim pozadinskim problemom ne reklamirate monitore... |
![]() |
![]() |
![]() |
#29 |
In Rainbows
|
a ja nisam mogao jer sam ga kupio u Austriji...ko ce ic do tamo, a i to mi je bilo prvo iskustvo sa ovakvim tipom monitora pa mi u pocetku nije bilo toliko ocito
![]() |
#30 |
JDM
|
Pa sta ga nisi tamo upalio? |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|