|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Mar 2007
|
(riješeno) BIOS zaboravlja OC postavke
Pozdrav,imam matičnu Gigabyte g33m-s2 koja je stara 4 mjeseci i do neki dan je e2140 radio bez problema na 2,6ghz.Neki dan ga palim i u boot-screenu pokazuje 1,6ghz.Odem u Bios i pogledam i vidim sve postavke su normalno na oc-u.Save and exit,i opet sa 1,6 tj 8x200.Flashao sam Bios,napravio cmos reset i izvadio bateriju,al me ne hebe pet posto. Na internetu sam našao da se to zove Fsb lock i da škvadra ima slične probleme,i neki lik je uspio to riješiti,samo nisam skužio poantu toga pa bih molio nekoga da mi to na hrvatskom objasni. SUCCESS! Solution: I know it sounds crazy, but desperate times call for desperate measures. I don't know exactly what did it, but try this... I was in BIOS screen, fed up and pissed off, staring off into space. I decided to clear the CMOS jumper while IN the BIOS screen. PC remained operational (could still go through BIOS menus), but I could not reboot or shutdown, even if holding the power button. Switched off the power supply via switch in the back (jumper still in), and back on. Tried turning PC on, would not start. Removed jumper, PC came on automatically (did not turn on power). Went into BIOS, loaded my OC profile - BAM!!!!! CPU-Z reporting 440x7 multiplier, for a total of 3080MHz @ 1.312 volts. Memory at 880MHz DDR2 @ 4-4-4-12. Will try to set multiplier even higher to see where I end up - maybe I'll mess everything up again! Such is life. Evo i link http://forums.tweaktown.com/showthread.php?t=25567 |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Premium
Datum registracije: Oct 2001
|
ukratko lik kaze da je s upaljenom kantom stavio jumper za clean CMOSa, ugasio ga tako sto ju je iscupao iz struje, upalio i zatim maknio jumper i da mu je nakon toga pamtio OC. sve u svemu zvuci kao veliki BS ali eto, ako ti je toliko stalo do toga probaj. pretpostavljam da je jer si na intela sigurno i otisao inspiriran pricam o divovskim OCevima :P |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 | |
Premium
Datum registracije: Mar 2007
|
Citiraj:
Nije baš neki divosvski oc.Opet je na 2,6 ghz i na 1,2v-superstabilan i ne grije se,al da je očito neki bug-definitivno je. Ja sam već pomislio da ga mogu furati na servis u Vemil pa čekat nekih mjesec dana ![]() Uglavnom hvala ti ![]() |
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|