|
![]() |
#1 |
CyberSky
Datum registracije: Feb 2004
|
Elektroliza
Planiram si hladnjak pobakriti elektrolizom modre galice(CUSO4),samo cooler spojim na minus i drugu žicu na minus.Za koji dan postam i slike
![]() |
#2 |
mmmm,da
Datum registracije: Apr 2004
|
Nije to tako jednostavno ![]()
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
(°_°)
Datum registracije: Nov 2001
|
sretno, i javi kako je proslo ![]()
![]() |
#4 |
Premium
Datum registracije: Oct 2001
|
![]() I ja bih jako volio znati. Sve mi je polazilo za rukom iz elektronike i elektrike, ali svaki put kada sam zelio elektrolizu, ili pak galvanizaciju ispao bi totalni fiasco (debacle, blamage). Uglavnom se zavrsavalo tako da bih dobio posudu punu nekakvog gadnog mulja a i elektrode nisu bile za prezentaciju. Bljak! Dakako, bio sam na raznim mjestima gdje se svasta izvodi, ljudi su mi svasta lijepog pricali u magarece usi, jerbo mi kemija nije lezala. I jos bi na kraju obavezno spomenuli kako u otopini imaju nesto bezazleno poput arsena, kalijevog cijanida - hvala lijepo! Povrsinska obrada nanosenjem cina Sn+Pb mi je uvijek isla sjajno. O tehnikama poput nanosenja metala u plinovitom stanju, tekucem stanju cu jos razmisliti, mozda. A recimo - pobakriti nesto trljanjem? Pih, i to sam probao! ![]()
![]() |
#5 |
hmhm...zzz svima...
Datum registracije: Mar 2004
|
oćemo slike ![]()
![]() |
#6 |
Premium
Datum registracije: Jan 2004
|
Neznam kako ce ispasti na kraju.Znam da su se neke metalne cijevi pobakrivale na slican nacin(gledao u nekom dokumentarcu) ali ideja je dobra... |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
CyberSky
|
Evo probo sam no nije sve prošlo najbolje.Prvo se je na minus počela hvatati crna tvar a na plusu ništa,nakon nekog vremena na minus se je počeo hvatati neki bakar a na plusu ništa e samo što taj bakar nije bio stvrdnut možda zbog mokroće,žicu koja je bila spojena na + pol je totalka pojelo stavio sam komad bakrene i Al!!!Minus je bio čitav na kraju na pasivcu se nije ništa dogodilo (valjda zbog laka).To sam sve isprobo na 12v.Minus pol je bio sastavljen od bakra a i Aluminija.Slike postam uskoro!
![]() |
#9 |
PC maher
|
Jedna elektroda ti treba biti kuler, druga treba biti bakrena ploča, šipka, debela žica ili sl. , a elektrolit otopina modre galice ali je koncentracija vrlo bitna a pravi omjer ni ja neznam, probaj eksperimentirati sa različitim koncentracijama ali i sa različitim naponima (smanji napon da se reakcija uspori, jer ako je brza reakcija onda ti elektrolit kipi i na kuler se hvata sama žljundra i nakakav talog koji ne služi ničemu. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|