|
![]() |
#1 |
!! BUYAKASHA !!
Datum registracije: Aug 2007
|
Savjet-udahnuti života starom kompu
Htio bih starom kompu udahnuti malo života: ![]() mislio sam ubosti P 1.5. matičnu drugu i ram. Dali je to isplativo i ila li netko možda neki savjet ili nešto. hvala ![]() ![]() ![]()
- Svi satovi u "Paklenom šundu" pokazuju 4:20 Zadnje izmijenjeno od: moTo. 09.03.2008. u 15:28. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Premium
Datum registracije: Nov 2005
|
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
!! BUYAKASHA !!
Datum registracije: Aug 2007
|
da skužio sam i ja da samo (možda) stavio krivo ali šta sad. ovaj stari komp mi nece služiti za ništa posebno malom burazu da si tera neke starije igrice, malo po netu, office i tak tek toliko da malo živne, jel mi buraz oce igrati stalno ma drugom kompu a meni to bas i ne paše. pa neznam uložio bi možda nekih ~500kn e sad neznam jel isplativo to nije ili kaj. hvala
- Svi satovi u "Paklenom šundu" pokazuju 4:20 |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Premium
Datum registracije: Nov 2005
|
prodas graficku, maticnu, proc i grafu za 150-200kn gigu ddr400 rama - 200kn grafa 9600xt - 130kn northwod p4 2.4MHz + ploca - to bi mozda mogao nac za 250kn ili sempron s754 2800+ plus ploca - 250kn samo, problem je da li ces to naci u oglasniku i ako nadjes da li ce vlasnik stavit realne cijene... tako da ako ti se ne posreci upgrade bi mogao potrajati.. mozes i uzeti nesto novo ovak: maticna sa integriranom grafom325kn : http://www.vemil.hr/opis.aspx?prikaz...&Sifra=1010038 ram 132kn 1GB: http://www.vemil.hr/opis.aspx?sifra=22162 procesor, sempron 1.9GHz 218kn : http://www.vemil.hr/opis.aspx?prikaz...&Sifra=1060019 tu imas mogucnost upgradea, sto procesor sto graficka i sve je novo, sve skupa ti je 675kn, ali ti graficka i nije bas nesto i ne znam kolko ces se moc igrati s njom to je najbolje sto mi pada na pamet |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Premium
Datum registracije: Jan 2008
|
nadji neki P IV 1.6-2.0, jos 512 ram-a i neku 9600 ili 9800.. sam problem je sto ces tesko to nac, ja trebam tak nest za malu sestru da moze pokrenut sims2 ali nikako da nadjem nest slicno.... |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Premium
Datum registracije: Mar 2006
|
Njegova je ploča s370, a ti govoriš o s478 procesorima tako da takva kombinacija neće ići.
![]() |
#7 |
Master of the VCR
Datum registracije: Oct 2007
|
definitivno je to prestara konfa za podmlađivanje i ako nađeš neke dijelove stalno će te tjerati da kupiš još nešto... tako da je IMHO svaka nadogradnja totalno neisplativa...
![]() |
#8 |
Premium
Datum registracije: Dec 2007
|
Evo kaj sam ja napravio... Našao sam doma isto tako neku staru konfu (tvoja generacija konfe) kojoj sam htio također "udahnuti života" i počeo sam pratiti newsgrupe, oglasnike, forume da vidim kaj će naletiti od starijih komponenti. Ispalo je da je to totalno neisplativo, a isplativa varijanta bila je prodavanje komponenti. Ljudi iz nekog razloga još uvijek kupuju te stare komponente, a tu dolaziš ti koji će im sve to zavaljati ![]() Za kupiti neku socket 939 konfu ne treba ti puno. Matična te može koštati oko 200kn pa i manje, 1GB DDR-a ćeš dobiti za cijenu SDRAM-a, hard si eventualno ostaviš, proc te košta oko 150kn, grafička bi mogla već biti ulaganja, ali na newsgrupama ima toga za naći. Konfa te na kraju neće koštati više od 700-800kn ako naletiš na ono kaj tražiš tj. uložit ćeš maksimalno 300 kn. Zadnje izmijenjeno od: Fadolf. 11.03.2008. u 21:01. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|