|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Sep 2006
|
umrezavanje racunala iz kuce u garazu
evo ovako, htio bih umrezit racunalo u garazi s racunalom u kući (da mogu na internet, ono kad nest radim u garazi da mogu skoknit na internet). procijenio sam da bi mi trebalo oko 70m mreznog kabela (po zidovima gore, dolje,). moje pitanje glasi: koliko bi me kostalo toliko kabela i da li je pametna ta solucija? mogu li recimo, umrezit sa 2 bezicne kartice, onako direktno? znaci imam 3 zida koja dijele signal u daljini od nekih 30m i zanima me dali bi bio dovoljno jak signal da se moze normalno prepoznati? (ali opet kad razmislim nije to to, necu moci na internet tako, stoga mi preostaje ono znaci fizicki, sa kabelom. znaci imam kasdu i od kompa iz sobe i tog iz garaze mrezni kabeli se spajaju na kasdu i tako mogu na internet a ujedno su i umrezeni) jos nesto u vezi onoga sa mreznim kabelom, hocu li izgubiti na brzini ako okinem 70m mreznog kabela?
![]() |
#2 |
Premium
Datum registracije: Apr 2008
|
mislim da je 70m previse izgubiti ces puno a sto se tice wlana - bezicno eh to i mene zanima jer imam isto par zidova u razini al je signal uzasan pa sam mislio staviti druge antene na wlan router al cekam odg za to |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Does youer dewg byte?
Datum registracije: May 2006
|
70m ? Radi bez greške ![]() Bežično ti nemremo niš reći bez neke okvirne skice. Btw,ak Kasdu misliš držati u Router modu,a morat ćeš... pomoli se prvo ![]()
![]() |
#5 |
Premium
|
najduze sto ima uzeti gotovih je 20metara i cijena nekih 70-80 kuna |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Premium
Datum registracije: May 2007
|
Kak će ih zacvikat onda? Treba kupit i onaj alat, zaboravio sam kak se zove sad. Ak može netko reć, koliko jedan lem svih žica šteti prijenosu podataka? Na kablu od 3 m imam lem jer nisam mogo provuć kroz zid bez rezanja. |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Premium
|
treba uzeti ona neka kljusta i par prikljucaka |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
.
Datum registracije: Dec 2005
|
Piše juggernaut: Kakvi lem pobogu, RJ45 konektori se krimpaju pomoću kliješta i nema teorije o nekom lemljenju žica u njima... Ako ti kabel prolazi pored mrežne instalacije ( 220V ) poželjno je uzet STP kabel, zbog svojeg oklopa, da se smanji moguća interferencija s mrežom. Kabel uredno funkcionira do daljina ~100m, pa je na svakih 100m poželjno stavit switch. Cijena po m je par kuna ( od 1.5 do 4kn, zavisi o vrsti kabla i dućanu ) Dok kliješta za krimpanje dođu oko 50tak kn ( jeftinija ), i dobro posluže kad treba pokrimpat par konektora. |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 | |
Premium
|
Citiraj:
Nisam lemio žice po RJ45, nego sam lemio žice u samom kablu. Zna tu i tamo malo stat, a sad ne znam dal je do samog MaxTV-a ili toga kaj prolazi kraj 220V ili toga kaj sam lemio. |
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 |
.
|
piše juggernaut: Kliješta za krimpanje - vulgaris Raspored po B standardu valjda znaš? Zakrimpaj par konektora sastrane, čisto da se spraksaš malo, pa onda na glavni kabel, probaj i odvojit od gradske mreže kable malo da se smanji utjecaj. |
![]() |
![]() |
![]() |
#12 | |
Adrenaline junkie
Datum registracije: Apr 2006
|
Citiraj:
![]() Jesi li imao već zakrimpovane konektore, pa si "uplitao" parice u neki drugi standard lemljenjem zbog nedostatka klijesta ili sta? @autor_teme Ako mozeš provući kabal na tih 70m slobodno ga uzmi. Svaki normalan U/F/STP kabal mora raditi kako treba na duzini od 100 metara (pa čak i koji metar duže ![]() Za krimpanje se možeš i sam pobrinuti ako imaš kliješta, a ako ih nemaš kažeš onim ljudima kod kojih kupiš kabal da ti zakrimpuju konektore i to je to. BTW Sta je Jugerom? Banana?
![]() |
![]() |
#13 |
.
|
Nije banana kaj se brecaš odma ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#14 | |
Premium
|
Citiraj:
![]() Dal to jako smeta vezi? Treba bit protok, koliko najviše 5mbit? Tu i tamo zna MaxTV zašteknut malo, al ne znam sad dal je do toga. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Adrenaline junkie
Datum registracije: Apr 2006
|
![]() |
#16 |
.
|
piše jugger: ROFL MAO, pobogu, ne bih se nit čudio da ti ovo šteka ![]() ![]() Prekrimpaj ponovo, ali ovaj put prekrimpaj, nemoj štukat ^^ |
![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Premium
|
ak si uredu zalemio ne bi trebalo biti problema |
![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Registered User
|
Za ovo neću bit lijen prijavit se i postat sa svojeg acc-a. @cro-wannabe-clocker takve stvari se NE LEME, to nije neka kineska igrača da ju drugi kinez može tek tako malo polemit jer nema šta radit. Kod mreža je za kvalitetan protok podataka važno osigurati dobar spoj među svim važnijim komponentama infrastrukture ( u ovom slučaju kabla i konektora ). Ako zamijeniš raspored žica, tj ako ih pokrimpaš krivim redoslijedom već može doči do sr@nja. @ice demon, samo ti to pokrimpaj, ne budi lijen nešto napraviti kak spada ![]() @cro - radije neke stvari probaj naučiti za to vrijeme dok spammaš po forumima unaokolo ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#19 | |
Premium
|
Citiraj:
Pa slika ide fluidno i sve, samo zna se zeznut nekad na 2 sec prijenos, al mislim da je to do T-coma... Zakrimpam pa javim. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
.
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
Moderator
|
Tu sve piše (kao i na x drugih mjesta): http://www.incentre.net/incentre/frame/ethernet.html |
![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Premium
Datum registracije: Aug 2006
|
ja i susjed 60m utpa cat5 , kupio u trg elektrikom, i uz to uzeo i nekih 40ak m rebrastog crijeva , i stopice, sve skupa me doslo nekih 150-160kn, i zakrimpao mi ciko u trgovini..radi bez greske.. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|