|
![]() |
#2 |
Adrenaline junkie
Datum registracije: Apr 2006
|
Hmm. Za spajanje ta dva kabla uzmes sebi most i to je to, ALI. ALI: moraces skinuti konektor na kraju jednog kabla i parice preplesti kako treba (ti vec imas dva kabla kod kojih su parice prepletene za crossover sistem, ako ih spojis tako bez preplitanja dobices ustvari jedan obicni (switch to comp) kabl). Pogledaj ovde o cemu govorim (ovo za preplitanje parica).
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#4 |
PC Ekspert
Datum registracije: Nov 2001
|
sta ces trositi novce na adapter, kupi si crossover kabel od 25 metara i rijesen problem. |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Adrenaline junkie
|
![]() |
#6 |
Premium
Datum registracije: Jan 2006
|
presjeci kabel i nadoštiklaj spojiš žice po boji, izoliraš, i to je to; "posao" od 10 min...kod mene radi već godinama tako |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
Adrenaline junkie
|
Citiraj:
![]() Jednostavnije je za izradu, sigurnije je da ce mreza raditi kako treba i da ce brzina biti 100Mbps. Najjednostavnije je otici u neki IT shop i kupiti sebi kabal koliko dug treba i to je to.
![]() |
![]() |
#8 |
ono ispred konpjuktora
Datum registracije: Apr 2003
|
![]() |
#9 |
Premium
Datum registracije: Mar 2006
|
Položil san kilometri tog kabela i jedno dva put se desilo da u snopu od 100 kabelih jedan ne dosegne do mjesta priključka,ta dva puta nadoštukal san ih jednostavnim uvrtanjem žica,dečkima koji poslije dođu napravit mrežu nisam normalno niš rekal,oni su pedantno ispitali sve kabele i nisu našli nikakva prigušenja,radilo se o banki i osiguravajućem društvu,neznam koliko oni traže od mreže ali nisu se nikad žalili. sad me zanima koliko prigušenje napravi taj spoj,ako je netko probal istu dužinu iz komada i spajanu pa da da konkretne rezultate. definitivno kupit kabel od 25 metrih ni neka investicija pa bi to bila i moja preporuka,no možeš se i igrat i spoit ih za probu i vidjet dal te takva veza zadovoljava,kupit novi kabel uvijek možeš. |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
PC Ekspert
Datum registracije: Nov 2001
|
2 stvari su tu bitne: prijelazni otpor zbog lemljenja je manji problem (iako nije zanemariv). veci problem je u rasplitanju parica. naime, parice su upletene namjerno zbog ponistavanja medjusobne elektromagnetske interferencije (to se zove cancelation). sto vise imas raspletenog dijela, to ce se vece smetnje pojavljivati i na kraju imas neupotrebljiv signal. za skolski eksperiment probaj "nadostuklati" no to se tako ne radi u struci. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 |
ono ispred konpjuktora
Datum registracije: Apr 2003
|
btw, zato ja UVIJEK imam kutiju kabla doma. nema kupovanja gotovih kabela pa nadanje da neće biti metar sim-tam. kutiju kabla, kliješta za krimpanje, fino razvučeš iz kutije i nikad ne fali ![]() btw, kabel je postao turbo-jeftin, tak da kutija od 305m košta 300-500kn. jednom kupiš i imaš za fuš da ti pamet stane ![]()
![]() |
#12 |
Premium
Datum registracije: Jan 2006
|
ma koje lemljenje ljudi, lagano zavrnuo kabele i izolirao...princip A P P kod mene stvarno radi već godinu+ bez problema |
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Premium
Datum registracije: Aug 2006
|
hmm, ja sam kupio onaj most mislim daje nekih 8kn najskuplje...i mislim da bi trebao raditi i na crosoveru kako treba..meni sad radi spojen na switch kojem kablovi nisu bitni, tako da ne mogu tvrditi, ali mislim da sam prije i cross nadostukao ovako.... |
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Premium
Datum registracije: Mar 2007
|
Ja vjerujem lemljenju, sigurno je manji otpor nego sa uvrtanjem, iako je i uvrtanje sasvim dobro. Ja bi sigurno prije uvrnuo ili zalemio kablove koje imam doma nego išao kupovati nove, još staviš preko toga svega malo termo bužira i imaš odičan kabel. Ako lemiš nemoj lemiti sa tinolom iz peveca i sl. dučana već si kupi pošten tinol ( U recimo forma elektronici, onaj plavi, ne mogu se sjetiti naziva da se ubijem a ne ide mi se u radionu gledati) i spoj je vrhunski. One lemilice i tinoli iz peveca za 20 kn nisu dobri ni za lemljenje bakrenih žl***ova i normalno da su spojevi sa tim za k.. Zadnje izmijenjeno od: wlcasemodding. 28.05.2007. u 16:00. |
![]() |
![]() |
![]() |
#16 | ||||||||||
Moderator
Datum registracije: Jan 2003
|
Treba ti ovo i stvar rijesena za 3,5kn (Chipoteka): ![]() RJ45 adapter
![]() |
![]() |
#17 |
4K FTW
Datum registracije: Dec 2006
|
malo da dingem temu ![]() nije mi chipoteka u blizini i na stranicama chipoteke ne mogu pronaći navedeno. je li netko kupio ovo nedavno? treba mi da povežem dva mrežna kabela od 7 ili 8 ili 9 metara ![]() ![]() ![]() Zadnje izmijenjeno od: jollyb. 23.08.2008. u 18:25. |
![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Guest
Datum registracije: Jun 2008
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#19 | |
4K FTW
|
Citiraj:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
Guest
|
Ne vrati; to čini RJ45/RJ45 BCP 740. |
![]() |
![]() |
![]() |
#22 | |
4K FTW
|
Citiraj:
nadam se da ste pohvatali kaj pišem / trebam ![]() ok, oba su duži od 7 metara, samo nisam siguran koliki su točno ![]() Zadnje izmijenjeno od: jollyb. 23.08.2008. u 18:28. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Guest
|
Ne treba cross. Iako bi s novijom mrežnom opremom radilo s oba tipa… A sad... |
![]() |
![]() |
|