|
![]() |
#1 |
Buying Bitcoin
Datum registracije: Feb 2007
|
Ubuntu se spaja na net bez usernamea i passa?
Ne znam je li ovo pravi podforum za postaviti pitanje, ali svejedno... Sad mi je došao prijatelj i kaže da je maloprije bio kod svog strica (koji se razumije u kompjutere) i prvi put su instalirali Linux Ubuntu na njegov kompjuter. Išao se spojit na net bez da je upisao username i password i ostvarili su konekciju, probali su surfat, skidat fileove, sve radi... ![]() Nikome nije jasno kako su to uspjeli, pa me zanima može li tko to ovdje razjasnit... Hvala P.S. Linux je na skroz drugom hdd-u, Win xp na prvom... |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
..dno
Datum registracije: Sep 2005
|
Mozda ima wireless router ![]()
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Premium
Datum registracije: Jan 2006
|
Ili možda čak obični router (tn tn tn tn - aka dramatična glazba preokreta) ![]() Nije to Windows pa da treba podešavat 3 gladne godine, prepucavat ne znam koliko IP adresa, gatewaysa i DNS-ova. Sve radi out-of-the box, ipak je to Linux ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
bycod
Datum registracije: May 2004
|
ak ima router nis cudnog. a ak ima modem onda je netko pio lose vino ![]()
![]() |
#6 |
Buying Bitcoin
Datum registracije: Feb 2007
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Premium
Datum registracije: Oct 2001
|
pa ako je sve podeseno u routeru mozes ti na njega spojiti kantu s bilo kojim OSom i raditi ce samo, ne treba posebno podesavati nista. osnovne podatke (lokalnu ip adresu, gateway i dns OS ce ionako dobiti putem DHCP servera koji router vrti). prijateljev stric koje se kao kuzi u kompove ocito je konfiguriranje routera preko http sucelja dozivio kao konfiguriranje windowsa kako da koriste dsl liniju. zakljucak, covjek se ne kuzi bas toliko koliko vi mislite ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Banned
Datum registracije: Oct 2007
|
Npr..... eo kod mene.... tko god da dode, samo usteka LAN kabal u svoju masinu i moze na net ! Jer to je router i on mi je 24/7 na netu..... Svakih 24h napravi reconnect da bi obnovio IP adressu, i to sam radi.... tako da taj tvoj lik ima router 100% i stavljeno mu je da automatski spaja na net, a prije toga su uneseni username i pass u postavke routera...... Woila ! |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
geek.
Datum registracije: Mar 2007
|
mislim da je to jedna od kljucnih linux funkcija- netreba ti password jer ga linux sam razbije. a uz to radi i infinite loop u 5 sekundi.
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 |
Premium
Datum registracije: Jan 2004
|
@ devil_kc: Da, stvarno vrijedan doprinos ovoj temi i razlog za bump. BTW iznenadjujuce je koliko ljudi uopce ne kuzi da se router spaja na net i da su podaci o accountu sejvani u routeru. Bas se pitam ima li slucajeva da netko proda router podesen da se spaja na njegov account ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Premium
Datum registracije: Oct 2001
|
takvi koji to ne kuze obicno i ne sudjeluju u trzistu polovnih komponenti ![]() |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|