Forumi

Povratak   PC Ekspert Forum > PC Ekspert > Komentari i prijedlozi
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 28.08.2008., 17:26   #1
tihomir
Premium

tihomir's Avatar

Datum registracije: Jan 2002
Prijedlog za usporedni test

Dečki, jel bi mogli napraviti usporedni test baterija - i onih jednokratnih i punjivih, odnos kapaciteta i cijene i sl.?
Mislim da je tema zanimljiva, ponuda je velika a i cijene se jako razlikuju od proizvođača do proizvođača...

I to formata AA i AAA koje su najkorištenije.
tihomir je offline   Reply With Quote
Staro 28.08.2008., 17:57   #2
domis
Premium
Moj komp

Datum registracije: Sep 2006
vidis, dobra ideja...ali mislim da nista od toga
domis je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 28.08.2008., 18:17   #3
tor
Administrator
Moj komp

tor's Avatar

Datum registracije: Nov 2001
humh; i zvuči zanimljivo i ne. Pitanje je koliko vremena ima za tako nešto, odnosno koliko bi ta tema bila zanimljiva širem krugu ljudi. Jedino neki teški brijač na baterije pa da napiše neki članak onak, za dušu...
tor je offline   Reply With Quote
Staro 28.08.2008., 18:42   #4
tihomir
Premium

tihomir's Avatar

Datum registracije: Jan 2002
Ima posla ali mislim da bi bio užitak... Poslati uvoznicima zahtjev za AA i AAA baterijama bilo jednokratnim bilo punjivim (i s punjačima) i fino to istestirati, precizno podesiti trošila i fino pronaći što je najbolje iz ponude...

Čak ni ne morate sve od jednom, možda poput Tom's hardwareovih chartsa napraviti članak koji bi se redovito osvježavao dodavanjem testiranih baterija...
tihomir je offline   Reply With Quote
Staro 28.08.2008., 20:08   #5
Baja 001
Banned
Moj komp

Baja 001's Avatar

Datum registracije: Aug 2006
IMHO nekorisno. Baterije nisu skupe a i razlika nije astronomska, u cijeni/trajanju/kapacitetu. Isto tako suludo je uzet 2 vrste, xx proizvodjaca i onda testirat. U ostalom kako bi testirali trajnost
Baja 001 je offline   Reply With Quote
Staro 29.08.2008., 22:11   #6
Apacer ft Bozja
Baja!
Moj komp

Apacer ft Bozja's Avatar

Datum registracije: Jul 2007
Prije mnogo,mnogo godina slican clanak je bio u Bugu..pa ako imas tako nesto probaj malo prelistati,mozda nadjes nesto korisno
Apacer ft Bozja je offline   Reply With Quote
Staro 31.08.2008., 09:10   #7
greg SE
Premium
Moj komp

greg SE's Avatar

Datum registracije: Oct 2001
Citiraj:
Autor Baja 001 Pregled postova
IMHO nekorisno. Baterije nisu skupe a i razlika nije astronomska, u cijeni/trajanju/kapacitetu. Isto tako suludo je uzet 2 vrste, xx proizvodjaca i onda testirat. U ostalom kako bi testirali trajnost
vidi se da nemas pojma o temi (a opet, ocito se smatras pozvanim da lupis takav komentar...svasta)inace bi znao da razlike mogu biti astronomske. mozda ne toliko u cijeni ali u svemu ostalome...
greg SE je offline   Reply With Quote
Staro 02.09.2008., 09:36   #8
thedream
Banned
Moj komp

thedream's Avatar

Datum registracije: Nov 2005
Zanimljivo,a test ne bi smio biti zahtjevniji od testiranja baterija za mobitele..
thedream je offline   Reply With Quote
Staro 02.09.2008., 20:20   #9
Baja 001
Banned
Moj komp

Baja 001's Avatar

Citiraj:
Autor greg SE Pregled postova
vidi se da nemas pojma o temi (a opet, ocito se smatras pozvanim da lupis takav komentar...svasta)inace bi znao da razlike mogu biti astronomske. mozda ne toliko u cijeni ali u svemu ostalome...
Mislim da cijena je glavni pokazatelj. Shodno tome, neke se baterije možda na prvi mah čine loše, za cijenu. Bit moga posta je ta da ima puno različitih proizvođača, te i baterija. Kako se može npr testirat dugotrajnost neke baterije??? Koliko pojedine traju i da li opravdavaju cijenu. Prema tome mislim da je nepotrebno, a ako je nekome puno dat za 2AAA baterije 60tak kuna, onda nema što tražit.
Staro 03.09.2008., 14:15   #10
thedream
Banned
Moj komp

thedream's Avatar

Datum registracije: Nov 2005
Citiraj:
Mislim da cijena je glavni pokazatelj. Shodno tome, neke se baterije možda na prvi mah čine loše, za cijenu. Bit moga posta je ta da ima puno različitih proizvođača, te i baterija. Kako se može npr testirat dugotrajnost neke baterije??? Koliko pojedine traju i da li opravdavaju cijenu. Prema tome mislim da je nepotrebno, a ako je nekome puno dat za 2AAA baterije 60tak kuna, onda nema što tražit.
Vrhunac licemjerja ovog foruma,šta si veći frajer ako imaš quad od 3 soma kuna naspram nekoga sa 2160 clockanim?

Poanta je dobiti što više za svoj novac,bang for buck princip a ne platiti 2 baterije 100kn ako se mogu slične performanse dobiti za 49 ili 59kn. O tome se radi.

Nije uopće sad stvar baterija,da je iole i neki drugi suvisli test,ovakvi proljev komentari stvarno nikome ne idu na čast.

To ti je ista ona,pa šta,tko nema 1500 ili 2000kn za grafu,šta? Papak,nek se delete-a,auto-bannira s foruma?!

Žalosno.

A možeš ih testirati crash testom sa tonom kompjuterskih komponenti počevši od wireless miševa,gamepadova,nadalje.

Samo treba imati izuzetnu volju i vrijeme.To je sve,ponavljam ne radi se o baterijama,može se testirati tona toga,zašto ne napraviti subjektivan test recimo,zvučnika?! Zvuk je subjektivna kategorija,nabaciti 10 mid-range i 4,5 hi-range zvučnika u test na nekoliko komercijalnijih kartica,pa pogledati,čuti, izmjeriti.

Sigurno bubba ili beren imaju kakav instrument i za zvučne šumove.
thedream je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 03.09.2008., 20:02   #11
fanATIk
NITKOV
Moj komp

fanATIk's Avatar

Datum registracije: Oct 2004
Citiraj:
...a ako je nekome puno dat za 2AAA baterije 60tak kuna, onda nema što tražit.

Asrock FM2A78M-DG3+
Athlon II 860k + Lc Power Lc-cc-120
G.SKILL RipjawsX series 8 GB
Palit GTX 460
Samsung SSD 850 EVO 250 GB, WD 640GB, Hitachi 500GB
Corsair VS550
Thermaltake Core V21
22"LCD LG W2242T
MX Revolution
Logitech X-230
Logitech K740
Canon CanoScan 4400F
Win 10

Unique case by fanATIk

fanATIk je offline   Reply With Quote
Staro 04.09.2008., 00:01   #12
greg SE
Premium
Moj komp

greg SE's Avatar

Datum registracije: Oct 2001
Citiraj:
cijena je pokazatelj apsolutno nicega.
a sto se tice baterija cak i ja (koji svoje znanje o njima ne smatram nesto posebno opsirnim) znam da se u klasi "60ak kuna" moze kupiti svasta - od teskog smeca koje se isprazni samo od sebe nakon 2 dana nekoristenja do kvalitetnih baterija.
isto tako ne znam na kojoj biljci tebi raste lova ali ne vjerujem da ovdje ima puno ljudi koji su spremni 60 kn bacati na metodu pokusaja i pogresaka dok ne pronadju nesto kvalitetno i ili imaju srece pa nalete na dobru stvar ili se zajebu i ostanu na smecu jer misle da ne postoji bolje. tako nekako je i sa svime ostalim, ne samo baterijama. pobogu pa zato su i izmislili testove i reviewe.
greg SE je offline   Reply With Quote
Staro 04.09.2008., 16:02   #13
Baja 001
Banned
Moj komp

Baja 001's Avatar

Citiraj:
Autor greg SE Pregled postova
cijena je pokazatelj apsolutno nicega.
a sto se tice baterija cak i ja (koji svoje znanje o njima ne smatram nesto posebno opsirnim) znam da se u klasi "60ak kuna" moze kupiti svasta - od teskog smeca koje se isprazni samo od sebe nakon 2 dana nekoristenja do kvalitetnih baterija.
isto tako ne znam na kojoj biljci tebi raste lova ali ne vjerujem da ovdje ima puno ljudi koji su spremni 60 kn bacati na metodu pokusaja i pogresaka dok ne pronadju nesto kvalitetno i ili imaju srece pa nalete na dobru stvar ili se zajebu i ostanu na smecu jer misle da ne postoji bolje. tako nekako je i sa svime ostalim, ne samo baterijama. pobogu pa zato su i izmislili testove i reviewe.
Pa nisam ni rekao da mi na biljci rastu pare

Ali isto neću se zajebavat za 60tak kuna. Ja sam osobno uzeo 2AAA baterije Duracell i već 1.5g nemam problema. Možda su neke bolje za 1dan izdržljivosti, ali meni nije palo na pamet da se upuštam u neke POWER baterije. Sigurno ima bolji i lošijih, ja sam zadovoljan i da nisam bacio bi ih.
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Odgovori

Uređivanje

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno