|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Jan 2002
|
Prijedlog za usporedni test
Dečki, jel bi mogli napraviti usporedni test baterija - i onih jednokratnih i punjivih, odnos kapaciteta i cijene i sl.? Mislim da je tema zanimljiva, ponuda je velika a i cijene se jako razlikuju od proizvođača do proizvođača... I to formata AA i AAA koje su najkorištenije. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Premium
Datum registracije: Sep 2006
|
vidis, dobra ideja...ali mislim da nista od toga ![]() |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Administrator
Datum registracije: Nov 2001
|
humh; i zvuči zanimljivo i ne. Pitanje je koliko vremena ima za tako nešto, odnosno koliko bi ta tema bila zanimljiva širem krugu ljudi. Jedino neki teški brijač na baterije ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Premium
Datum registracije: Jan 2002
|
Ima posla ali mislim da bi bio užitak... Poslati uvoznicima zahtjev za AA i AAA baterijama bilo jednokratnim bilo punjivim (i s punjačima) i fino to istestirati, precizno podesiti trošila i fino pronaći što je najbolje iz ponude... Čak ni ne morate sve od jednom, možda poput Tom's hardwareovih chartsa napraviti članak koji bi se redovito osvježavao dodavanjem testiranih baterija... |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Premium
Datum registracije: Oct 2001
|
vidi se da nemas pojma o temi (a opet, ocito se smatras pozvanim da lupis takav komentar...svasta)inace bi znao da razlike mogu biti astronomske. mozda ne toliko u cijeni ali u svemu ostalome... |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Banned
Datum registracije: Aug 2006
|
Mislim da cijena je glavni pokazatelj. Shodno tome, neke se baterije možda na prvi mah čine loše, za cijenu. Bit moga posta je ta da ima puno različitih proizvođača, te i baterija. Kako se može npr testirat dugotrajnost neke baterije??? Koliko pojedine traju i da li opravdavaju cijenu. Prema tome mislim da je nepotrebno, a ako je nekome puno dat za 2AAA baterije 60tak kuna, onda nema što tražit. |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 | |
Banned
Datum registracije: Nov 2005
|
Citiraj:
Poanta je dobiti što više za svoj novac,bang for buck princip a ne platiti 2 baterije 100kn ako se mogu slične performanse dobiti za 49 ili 59kn. O tome se radi. Nije uopće sad stvar baterija,da je iole i neki drugi suvisli test,ovakvi proljev komentari stvarno nikome ne idu na čast. To ti je ista ona,pa šta,tko nema 1500 ili 2000kn za grafu,šta? Papak,nek se delete-a,auto-bannira s foruma?! Žalosno. A možeš ih testirati crash testom sa tonom kompjuterskih komponenti počevši od wireless miševa,gamepadova,nadalje. Samo treba imati izuzetnu volju i vrijeme.To je sve,ponavljam ne radi se o baterijama,može se testirati tona toga,zašto ne napraviti subjektivan test recimo,zvučnika?! Zvuk je subjektivna kategorija,nabaciti 10 mid-range i 4,5 hi-range zvučnika u test na nekoliko komercijalnijih kartica,pa pogledati,čuti, izmjeriti. Sigurno bubba ili beren imaju kakav instrument i za zvučne šumove. ![]() |
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#12 | |
Premium
Datum registracije: Oct 2001
|
Citiraj:
a sto se tice baterija cak i ja (koji svoje znanje o njima ne smatram nesto posebno opsirnim) znam da se u klasi "60ak kuna" moze kupiti svasta - od teskog smeca koje se isprazni samo od sebe nakon 2 dana nekoristenja do kvalitetnih baterija. isto tako ne znam na kojoj biljci tebi raste lova ali ne vjerujem da ovdje ima puno ljudi koji su spremni 60 kn bacati na metodu pokusaja i pogresaka dok ne pronadju nesto kvalitetno i ili imaju srece pa nalete na dobru stvar ili se zajebu i ostanu na smecu jer misle da ne postoji bolje. tako nekako je i sa svime ostalim, ne samo baterijama. pobogu pa zato su i izmislili testove i reviewe. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#13 | |
Banned
Datum registracije: Aug 2006
|
Citiraj:
![]() Ali isto neću se zajebavat za 60tak kuna. Ja sam osobno uzeo 2AAA baterije Duracell i već 1.5g nemam problema. Možda su neke bolje za 1dan izdržljivosti, ali meni nije palo na pamet da se upuštam u neke POWER baterije. Sigurno ima bolji i lošijih, ja sam zadovoljan i da nisam bacio bi ih. |
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
Uređivanje | |
|
|