|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Jan 2005
|
kupnja 20" monitora "za laptop"
Imam acerov 5601 laptop sa ATI x1300 grafickom. Namjera mi je kupiti monitor od 20'' i spojiti ga na taj laptop, posto mi je poprilicno nezgodno raditi ista na njemu zbog njegove 15.4'' dijagonale, a malo vise prostora na stolu nikad nije na odmet ![]() E sad... Prvo, da li se to "isplati" ? Monitor mi treba ponajvise zbog programiranja, ali i zbog svih ostalih aplikacija u kojima trebam stalno scroolat gore dolje jer ne vidim nista zbog okomice koja iznosi 800 pixela. Sto se tice igara, tu i tamo odigram counter strike i warcraft 3, dakle sve staro i manje vise ne - zahtjevno.. Drugo, da li se gube kakve performanse spajanjem dodatnog displaya na laptop? Probao sam spajati 19'' LG, te mi se cini (stvarno mi nije jasno kako) da se u samim igrama ponasa bolje od displaya na laptopu, odnosno ne ćuti se nikako pad frameova u CS-u, te nema nikakvog trzanja (nalik na lagove) u warcraftu kao sto ih imam na laptopu... LG se u windozama ponasao sasvim "pristojno", mogao sam na laptopu imati njegovu nativnu rezu, 1280x800, a na tom drugom monitoru 1280x1024, te sam mogao njega postaviti kao primarni display, i sve je radilo bas fino. Trece je naravno, koji monitor kupiti? Dakle primarno monitor ide na laptop, a u buducnosti (malo daljoj =), ce taj isti monitor ici na novi desktop kompjutor. Naravno malo sam cackao ovdje po forumu i vidio sam preporuke za Asusov Pw201 te jos neke LG.e? Na monitoru mi NE trebaju zvucnici jer ih vec imam, pa mi je zbog tog malo ovaj Asus odbojan ![]() Vec sam naveo da zelim sto manje scroolanja, dakle sto vecu okomicu (koliko sam vidio maximalna je u ovom cjenovnom rangu nekih 1024-1050 pixela? ), pa bi stoga uzimao cak radije NON widescreen monitor. I posljednje i najvaznije, za sada raspolazem sa nekih 2000kn (iz tog razloga i ne kupujem cijeli kompjutor =), pa je to dakle ogranicenje pri kupnji. Sve je tu, molio bi par savjeta od iskusnijih hardverasa ![]() *edit "Pronasao" sam HP.ov w2007, ali izgleda da ga jos nema u Hrvatskoj? Cini se da nije loš na testovima, i da spada medju BestBuy lcd 20'' Vase misljenje? Pozdrav Zadnje izmijenjeno od: edge. 01.02.2008. u 12:52. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Premium
Datum registracije: Jan 2005
|
*bump* ? Zadnje izmijenjeno od: edge. 05.02.2008. u 16:50. |
![]() |
![]() |
|
|