Forumi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Periferija > Monitori, tipkovnice i miševi
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 31.01.2008., 01:03   #1
edge
Premium

edge's Avatar

Datum registracije: Jan 2005
kupnja 20" monitora "za laptop"

Imam acerov 5601 laptop sa ATI x1300 grafickom. Namjera mi je kupiti monitor od 20'' i spojiti ga na taj laptop, posto mi je poprilicno nezgodno raditi ista na njemu zbog njegove 15.4'' dijagonale, a malo vise prostora na stolu nikad nije na odmet

E sad...

Prvo, da li se to "isplati" ? Monitor mi treba ponajvise zbog programiranja, ali i zbog svih ostalih aplikacija u kojima trebam stalno scroolat gore dolje jer ne vidim nista zbog okomice koja iznosi 800 pixela. Sto se tice igara, tu i tamo odigram counter strike i warcraft 3, dakle sve staro i manje vise ne - zahtjevno..

Drugo, da li se gube kakve performanse spajanjem dodatnog displaya na laptop? Probao sam spajati 19'' LG, te mi se cini (stvarno mi nije jasno kako) da se u samim igrama ponasa bolje od displaya na laptopu, odnosno ne ćuti se nikako pad frameova u CS-u, te nema nikakvog trzanja (nalik na lagove) u warcraftu kao sto ih imam na laptopu... LG se u windozama ponasao sasvim "pristojno", mogao sam na laptopu imati njegovu nativnu rezu, 1280x800, a na tom drugom monitoru 1280x1024, te sam mogao njega postaviti kao primarni display, i sve je radilo bas fino.

Trece je naravno, koji monitor kupiti? Dakle primarno monitor ide na laptop, a u buducnosti (malo daljoj =), ce taj isti monitor ici na novi desktop kompjutor. Naravno malo sam cackao ovdje po forumu i vidio sam preporuke za Asusov Pw201 te jos neke LG.e? Na monitoru mi NE trebaju zvucnici jer ih vec imam, pa mi je zbog tog malo ovaj Asus odbojan
Vec sam naveo da zelim sto manje scroolanja, dakle sto vecu okomicu (koliko sam vidio maximalna je u ovom cjenovnom rangu nekih 1024-1050 pixela? ), pa bi stoga uzimao cak radije NON widescreen monitor.
I posljednje i najvaznije, za sada raspolazem sa nekih 2000kn (iz tog razloga i ne kupujem cijeli kompjutor =), pa je to dakle ogranicenje pri kupnji.

Sve je tu, molio bi par savjeta od iskusnijih hardverasa

*edit

"Pronasao" sam HP.ov w2007, ali izgleda da ga jos nema u Hrvatskoj? Cini se da nije loš na testovima, i da spada medju BestBuy lcd 20''

Vase misljenje?

Pozdrav

Zadnje izmijenjeno od: edge. 01.02.2008. u 12:52.
edge je offline   Reply With Quote
Staro 01.02.2008., 13:03   #2
edge
Premium

edge's Avatar

Datum registracije: Jan 2005
*bump* ?

Zadnje izmijenjeno od: edge. 05.02.2008. u 16:50.
edge je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Odgovori

Uređivanje

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno