|
![]() |
#1 |
"Samo vodu ne!"
Datum registracije: Jan 2007
|
(riješeno) Random shutdown nakon zamjene MB, CPU, RAM...
OK. Imao sam konfu iz moj komp opisa. Vista x64 na konfi radila bez greske. Zamijenio sam S939 ASUSICU za Am2 MSI K9N Neo V3, S939 4600+ za Am2 5600+ i 2X1gb ddr za 4x1gb ddr2. Ponadao sam se da necu morati reinstalirati Vistu x64 kao sto prije nisam morao reinstalirati XP nakon zamjene ploce i ostalog. Na pocetku je sve izgledalo dobro. Vista se bootala normalno. Vecina drivera je funkcionirala (svi oni koji nisu vezani za plocu). Ipak na popisu za trazenje drivera je bilo vise manje sve ukljucujuci i bizarne svari tipa PCI Memory i tak neke gluposti koje nisam prije nikada vidio. OK mislim si ja i osposobim net (LAN se instalirao normalno sa instalacijskog cda ploce) i pustim da Vista nadje drivere sama. I...paf...instant shutdown. Samo zgasne komp sam od sebe. Upalim ponovo. Sve napravim isto. Opet se ugasi. Upalim opet i instaliram rucno drivere sa cd-a. Instaliraju se i napravim restart. Tom se prilikom na srecu nije ugasio komp. Restarta se i boota Vista, ali opet trazi sve drivere od pocetka bezb obzira na instalciju s cda. Pustim Vistu da trazi drivere..paf...nakon par minuta izgasi se komp. Posumnjao sam prvo na memu. Istestirao sam ju. Nema greske. Cudno mi je. Probao Safe Mode, i u njemu se komp ne gasi (barem ne u tih pola sata koliko sam prckao po safe modu, za razliku od normal mode kad se izgasi svkih 5-10min). Na zalost ne mogu natjerati net da proradi u safe modu pa da tamo instaliram drivere. Provjerio sam sve u kucistu. Ne vidim greske. Nije mi ovo prva konfa koju sam slozio pa mi se cini da nisam nista krivo napravio. Temperatura je normalna i konstantna. 25-30 proc. 40 chipset. Znao sam da bi moglo biti problema prilikom zamjene chipseta na istom OSu ali nisam ocekivao ovak nesto. Nije mi drago reinstalirati OS ali napravio bih to kad bi bio siguran da nije neki defekt, recimo maticne, u pitanju. Ima tko ideju ili savjet? Zadnje izmijenjeno od: estugarda. 04.01.2008. u 00:46. Razlog: (riješeno) |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Bill Gates
|
Mora se reinstalirati windows. Pogotovo ako mijenjaš matičnu. Imas srece sto se uopce boota. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
"Samo vodu ne!"
|
Sumnjao sam na to. Ipak volio bih cuti jos koje misljenje. Mozda je netko imao slicno iskustvo. Ako krenem radit reinstall OSa, odu mi dva radna dok sve poinstaliram. Ako je problem u nekom kopmadu hardvera on se zamjeni za 5min i gotovo. Necu da mi propadnu 2 dana uzalud. |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
PizzoZder
Datum registracije: Jan 2003
|
Propasce ti, vjeruj mi. Odustani od svih prijedloga jer ces sigurno na kraju zavrsiti na reinstalaciji sistema. Vec sam ovo napisao prije pipe-ta ali je forum progutao ![]()
Prodajem kucu na klizistu.. Nije puno presla..... Member Of PC Ekspert 100+kg Demolition Squad NAJNOVIJE = Povoljno RAM..http://www.downloadmoreram.com/... tor i AMD kupili.... NOVO! Prodajem visokokvalitetni tropleteni hardverski konac za fixiranje coolera |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Moderator
Datum registracije: Dec 2004
|
Napravi si image ovih windowsa i rokni reinstall Viste. ne trebaš sve programe bubat ponovno gore jer je tebi važno da vidiš jel do Windowsa ili ne (tj, do drivera jer u safe modu sve radi, kada svi driveri nisu popaljeni). Izgubiš maksimalno sat, sat i pol vremena, a opet si pametniji nego prije. |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
"Samo vodu ne!"
|
Nisu bili driveri. Napravio sam fresh install Viste. Uzaludno kao sto sam se i bojao. Sad je Vista nasla sama sve drivere, ali se sistem gasa i dalje. Bez najave samo crkne. Napajanje ipak? Chieftec 410W. Bilo je dosta za proslu konfu, a ASUSov PSU calculator kaze da ova konfa treba manje struje (350W). Za svaki slucaj sam sve iskljucio osim proca, coolera, 1gb ddr2, i grafe. Nista se ne mijenja tako. Cak mi se cini da se jos brze gasa nego inace. Temperature (po BIOSU) su i dalje 25-30 CPU / 35 chipset. Ili je mozda ploca pokvarena? Ili proc? Sad mi je vec pun kufer svega. Gasa se iskljucivo nakon zavrsetka boota. Tokom prvih 5min rada u Visti. Obicno kad se nesto klikne. Zadnje izmijenjeno od: estugarda. 02.01.2008. u 01:18. |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
"Samo vodu ne!"
|
Preslabo napajanje. Novi Cooler Master 600W je rijesio problem. |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Prečupavi mod
Datum registracije: Mar 2005
|
Mozda je bilo ne/polu(ispravno)...
Member of PCE 100+kg demolition squad Pozz, nezz, ojzz, jbt, owak, onak, inst, bzvz, svst, kuiš, neam, dns, nzm, oc, went, graf, laikam, oču, neču, e ovako, e sad, probo, neče, psmtr, ne beliiwam, ugl probo o5, tkđ neradi, pčkmtrnu, mslm onaak haaalo, reko dbr, stv, dali, jeli, zato jel, jer mi može neko, rispekt, thx......... ...wau, radi, zkn, pozz!?!?11 |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Banned
Datum registracije: Jan 2005
|
moguce, mislim to napajanje nikako ne moze bit preslabo, kad ovo moje od 360W goni moju kramu ![]() |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 |
"Samo vodu ne!"
|
Nije ni meni sasvim jasno. Ponasalo se bas kao preslabo na novoj konfiguraciji (radilo u safe modu). Na staroj konfiguraciji je radilo dobro. Znam da bi Chieftecovih 410W trebalo biti dovoljno, ali iz nekog razloga nije. Inace se napajanje ne grije. Vrlo je tiho. Ventilator radi kao prvog dana. Nema ostecanja. Tko bi ga znao. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
Uređivanje | |
|
|