|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Aug 2007
|
Problem s mrežom
Ovako, imam router Gigaset SE555 na koji su kablovima (wireless je ugašen) spojena 3 kompa na internet. Dosad su 2 kompa bila u mreži, a 3. je bio izvan nje (bratov komp). Da bih umrežio i bratov komp s ostala 2, na bratovom kompu sam uključio uPnP, isključio firewall i antivirus, tj. ono što sam morao napravit kad sam išao umrežavat 1. dva kompa. Nakon te zezancije bratov komp se nije našao u mreži, a povrh toga ostala 2 kompa sada opet nisu umreženi. Prvo se pojavila ova poruka na 1. kompu dok su sva 3 kompa trebali bit umreženi, a nisu: ![]() Nakon 1 minute kod ponovnog pokušaja ulaženja u My network places>Entire network>Microsoft windows network>Workgroup se pojavila ova poruka: ![]() Uslijedio je restart da bi se nakon ulaska u windowse pojavila ova poruka: A kod restarta (u isto vrijeme kad i restartanje 1. kompa) 2. kompa, pri ulasku u win se pojavila ova poruka: ![]() Sva 3 računala imaju na sebi win xp professional edition, iskopčani firewall-ovi i antivirusi i uključeni uPnP. Na sva 3 računala sam nakon same instalacije windowsa iskopčao po preporukama s interneta neke beskorisne servise od kojih sam neke morao ponovno uključiti kod umrežavanja prva 2 računala. Na bratovom računalu sam isto uključio razne servise (vjerojatno ih je više uključeno nego po defaultu) no ništa od mreže. Svaka pomoć je dobrodošla. ![]() EDIT: nakon običnog gašenja pa ponovnog paljenja routera, mreža se pojavila između 1. i 2. kompa, ali je 3. i dalje nedostupan.
The Chase Is Better Than the Catch Zadnje izmijenjeno od: Purica/Tamara55. 03.01.2008. u 03:49. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
EMP moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
Je li prolazi ping između kompova i routera? Kako si namjestio IP adrese, preko DHCP-a ili ručno? Probaj u taj treći komp ući preko IP adrese ili computer namea.
__________________ "Kako su krojači novog svjetskog poretka uspjeli u tako kratko vrijeme slomiti intelektualne sposobnosti društva, uništiti kritičku svijest i ljudima nametnuti izvrnutu logiku?"
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Premium
|
IP adrese su preko DHPC-a, dakle defaultno. U routeru sam jedino iskopčao wireless i stavio da veza bude always on. Nisam dirao opcije što se funkcioniranja interneta i LAN-a tiče. Pinganje routera preko RUN>ping 192.168.2.1 radi na svakom kompu. Sva 3 kompa normalno mogu na internet, no 3. komp neće u mrežu. Isključivanjem rotera iz telefonske utičnice tako da samo radi kao mrežni switch i dodjeljivanjem svakom kompjuteru statičke ip adrese (svakome različite, naravno) u WORKGROUP se pojavi 3. komp, ali je inaccessible, dok su 3. kompu inaccessible i ostali kompovi (ako se uopće pojave, nekad hoće, nekad neće). Možda nisam trebao prtljat s win servisima, ali iskopčao sam ih u skladu sa sticky-em s foruma. Da li ima možda veze što je 1. komp(laptop) s Intelovim čipsetom, 2. s nVidiinim(Epox 8rda3+), a 3. komp s ATi-evim(Asrock xFire ALiveXFire-eSATA2)?
![]() |
#4 |
EMP moderator
|
Odgovori i na ostala pitanja - možeš li ući preko IP adrese/computer namea? Ako ne radi preko grupe, ne mora značiti da mreža ne radi. Osobno bih na prvom mjestu isključio DHCP i sve IP adrese/DNS servere postavio ručno, zatim namjestio file/printer/internet sharing, štoo ti već treba, onda u svaki komp ušao preko computer namea, mapirao diskove i dodao shareane printere.
__________________ "Kako su krojači novog svjetskog poretka uspjeli u tako kratko vrijeme slomiti intelektualne sposobnosti društva, uništiti kritičku svijest i ljudima nametnuti izvrnutu logiku?"
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Premium
|
Ne mogu ući preko ip adrese i computer name-a, uvijek javi ovu 1. poruku. Znači, ako sve podesim ručno, trebalo bi radit?
![]() |
#6 |
EMP moderator
|
Ne bi trebao javiti prvu poruku nego neku drugu jer ipak ne ulaziš u grupu. Odi na Start > Run > utipkaj \\192.168.2.x (umjesto x stavi pravi broj) ili \\computername (upiši ono što piše pod Control Panel > System) pa nakon svega OK.
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
Uređivanje | |
|
|