|
![]() |
#1 |
Registered User
Datum registracije: Nov 2007
|
RAM problemi
imam u kompu 2x512mb ddr 400 kingmax memorije koja radi na latencijama 2.5-3-3-7 i sve je uvijek radilo ok ali otkako sam nabavio jos 2x512mb neke noname takoder ddr 400 samo sporijih latencija 3-4-4-8 pocinju problemi.. stavim sve 4 plocice zajedno, rade mi u DC modu sve super, produ testove i sve radi ok. ugasim komp i upalim i onda tuli da memorija ne valja onda vadim jednu plocicu, opet palim komp, podesavam latencije, vracam plocicu i ude u win i opet sve ok do sljedeceg paljenja. pokusavao sam s svim mogucim kombinacijama po modulima, latencijama, automatskim postavkama i sta ja znam s cim ne..i nikako rjesiti stvar pa se nadam da ce mi netko moc pomoci.. konfa je ova iz profila, i unaprijed hvala na pomoci pozdrav |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
EMP moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
Stavi na 3-4-4-8, command rate na 2T i onda vidi. Probaj još clear CMOS pa opet sve namjestiti. Ako ne radi, *ebi ga, memorije se međusobno ne slažu ili se kolju s pločom.
__________________ "Kako su krojači novog svjetskog poretka uspjeli u tako kratko vrijeme slomiti intelektualne sposobnosti društva, uništiti kritičku svijest i ljudima nametnuti izvrnutu logiku?"
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Registered User
|
to sam vec i napravio ali nije mi jasno zasto kad tako napravim udem u win odvrtim memtest do 200% radim normalno na kompu i sve super i onda ga ugasim i kad ga upalim svira da je losa memorija. nekuzim zasto koda mi se zbog neceg bios vrati na automatske postavke i onda nemoze s tim latencijama pokrenut mem |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
EMP moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
Baterija možda?
__________________ "Kako su krojači novog svjetskog poretka uspjeli u tako kratko vrijeme slomiti intelektualne sposobnosti društva, uništiti kritičku svijest i ljudima nametnuti izvrnutu logiku?"
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Premium
Datum registracije: Jul 2005
|
bateriju? staviš drugu..neće to bit..najvjerojatnije ipak nekompatibilnost ipak ako nisi probaj odspojit ostale "nepotrebne" uređaje , floppy,optiku,kartice...pa vidi onda ram dobro prođi gumicom po pinovima |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Registered User
|
to sam vec sve bio isprobao i nista od tog cini se da ce ram ic u stari komp..a ja ostajem na ovom 2x512mb..ipak hvala na trudu |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
Uređivanje | |
|
|