|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Dec 2005
|
veličina texta na 20 inchnim wide lcdima ?
namjeravam uzeti Monitor LCD 20'' Samsung SM2032BW, 300cd/m2, 3000:1, 2ms, DVI, Wide pa me zanima ako mi možete reći kolika su slova na njemu tj text u odnosu na 17 inčni naime sada imma crt 17 inčni (rezolucija 1024x768) i ovo mi je za vid sasvim ok, ako budu slova manja mi od toga na 20 inčnom sa njegovom rezolucijom neznam da li ću vidjeti išta pošto mi vid nije najbajniji ![]() hvala ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Mozilla Slave
Datum registracije: Feb 2006
|
Hmmm kako ti reći koja je veličina teksta, odi u neki dućan pa pogledaj da vidiš otprilike, a sama čitljivost ovisi i o kvaliteti monitora/matrice. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Premium
|
da..nema mi druge nego do dućana ..lol idem ionako sad u zg pa ću se nagledat toga..hvala ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Registered User
Datum registracije: Apr 2004
|
ak se gleda pixel size i density 17'' sa rezolucijom 1280*1024 bi trebal imati nešto veči tekst od 20'' 1680*1050, ali kako je razlika mala sumljam da se toliko primjeti. u krajnjem slučaju ak ti ne paše veličina teksta mjenjaš DPI settings sa standardnih 96dpi na više, nema smisla smanjivati rezoluciju na LCD-u ispod nativne i gubiti na kvaliteti prikaza... Size Resolution Density Pixel Size Ratio Pixels Gain 17" 1280 x 1024 96.4 ppi 0.2634 mm 5:4 1.25 MP 167% 20" 1680 x 1050 99.1 ppi 0.2564 mm 16:10 1.68 MP 224% |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
all you need is freeware
Datum registracije: Dec 2006
|
Meni se 20" u trgovinama činilo relativno malo, no kad sam kupio Philipsa 200W7ES i stavio ga na stol, sve je izgledalo puno veće. Probaj u trgovini baš sjesti za stol na udaljenosti kojoj inače sjediš od monitora pa vidi. ja sam zadovoljan, eventualno neke stvari koje su pisane sitnijim fontom moram povećati, al većinu vremena je surfanje vrlo ugodno s difoltnom veličinom teksta. Tekst ispod ikonica i općenito u windowsima je meni taman. Al opet, nismo svi isti i nitko ti ne može točno reći, to moraš vidjeti sam ![]()
![]() |
#7 |
Premium
|
znači dpi nemijenja kvalitet prikaza ? i povećanjem dpi se povećaju slova ? ako je tako - super ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Premium
Datum registracije: Apr 2005
|
Kad sam kupovo novi monitor, trazio sam prvo po oglasniku, naletio na tipa koji je prodavo philipsov 20" wide jer su mu slova presitna. Na kraju prodo nekom frendu odma, pa sam u ducanu uzeo, inace 2 ih imam al nebitno za ovu pricu. Prvo sta ne shvacam sta je tu sitno, slova vidim normalno, mozda su jako malo manja od onih na 17" non-wide, al meni i ovak odgovara. Ak je bas zbog vida problem, ko sta svi kazu imas DPI settingse, a i zas se niko nikad ne sjeti ctrl+, povecava velicinu slova u firefoxu (valjda i u ie), pa si ih povecaj na 24px i citaj ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Super Moderators
Datum registracije: May 2002
|
Na Operi možeš mjenjati sa +/- tipkama. Ja nisam mjenjao DPI, može se npr staviti i large fonts.
![]() |
#10 |
49%winner
Datum registracije: Sep 2007
|
Također i kod mene je bila ista situacija - prelazak sa 17" CRT-a (1024x768px) na 20" Samsung 2032bw I meni je bila panika hoće li mi slova biti mala. Skočio sam do trgovine, pogledao monitor iz svih kuteva i udaljenosti - isti vrag kao 17" (moja prva reakcija na njega ![]() Došao doma s njim, spojio i stvarno evo do dana današnjeg mi stoji na 96 DPI-a i nativnoj rezoluciji. Tebi će vjerojatno pomoći mjenjanje DPI-a pošto je kod mene vid (ajmo reć) bajan ![]() edit: evo, neznam kolko ti to može pomoći, slikano sa nekih 40-50cm, a ja ga gledam inače sa 60-70cm: http://uploadcentar.com/img11/view.p...21img_1498.jpg
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 |
Type R
Datum registracije: Oct 2003
|
U FF za povećanje slova CTRL+ scroll kotačić