Forumi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Problemi > Softverski problemi
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 19.11.2007., 01:47   #1
Shotif17
Kiflica sa sezamom
Moj komp

Datum registracije: Dec 2005
Exclamation (riješeno) Vista problemi na novom kompu

Dakle, u subotu sam uzeo novi komp, konfiguracija je sljedeća:

Abit IP35 matična
Intel C2D E6550
2 * 1 GB Kingmax DDR2-800
(ovo sam imao od prije) 2 * 1 GB Patriot DDR2-667
(ovo sam imao od prije) Seagate 200 GB SATA-II
(ovo sam imao od prije) Western Digital 250 GB SATA-II
Hitachi 500 GB SATA-II
Sapphire ATI Radeon HD 2900 GT
(ovo sam imao od prije) Pioneer DVR-111D
(ovo sam imao od prije) Chieftec napajanje 350W

Na tu konfu sam jučer bez problema stavio WinXP SP2, instalirao sve drivere, izvrtio raznorazne benchmarke (3Dmark 06, PCmark 05, memTest-86). Zatim sam sa ova dva stara diska prebacio sve bitne podatke na novog Hitachija, bootao Vistu s DVD-a i formatirao ta 2 diska i instalirao Vistu na Seagatea.

Sad mi se javlja problem s kojim se zafrkavam cijeli prokleti današnji dan, a to je da Vistina instalacija uspješno dođe do koraka kad kaže "Preparing to start Windows for the first time", zatim se restarta i nakon toga bi se trebala bootati prvi puta. Međutim sad svaki put pri bootanju loading bar stane nakon nekoliko sekundi, sva aktivnost na disku prestane i tako stoji vječno... Kad pokušam bootati u safe modeu, bootanje zastane na minutu-dvije nakon učitavanja drivera crcdisk.sys, ali se onda uspješno pokrene i izbaci mi poruku da se instalacija ne može dovršiti u safe modeu i da moram restartat u normal mode da bih dovršio instalaciju. Tu samo mogu kliknut OK i komp se restarta. Pretražio sam internet uzduž i popreko, pokušao sve živo što se može pokušati kao što su:
-ponovno formatiranje diska i ponovna instalacija - opet isti problem
-bootanje samo s jednim keksom nove memorije (isprobao sam oba nova keksa naizmjence) - opet isti problem
-bootanje samo s jednim keksom stare memorije (također isprobao oba naizmjence) - opet isti problem
-bootanje s oba keksa nove memorije na frekvi 667 MHz - opet isto
-bootanje s oba keksa nove memorije na frekvi 800 MHz - opet isto
-bootanje s oba keksa stare memorije na frekvi 667 MHz - opet isto
-bootanje s oba keksa stare memorije na frekvi 800 MHz - opet isto (da, memorija radi normalno na 800 MHz)
-provjeravanje postavki u BIOSu, FSB je na 333 MHz, RAM na 667, CPU na 2333, latencije za mem su 5-5-5-18 (na tolko ova patriotova deklarirano treba radit) - sve je ispravno podešeno, bar mi se tako čini
-bootanje samo s diskom na kojem su instalirani win - opet isto
-update BIOSa - opet isto

Polako mi ponestaje ideja, stoga vas eto molim, ako vam išta padne na pamet što bi moglo bit rješenje ovog problema ili me barem dovest bliže rješenju recite ljudi, pomozite!

Lud sam već jer sam pljunuo (za moje uvjete) popriličnu količinu para u tu konfiguraciju koja mi treba za posao, ali i razonodu (zato i stavljam Vistu jer želim vrtit neke nove DX10 naslove koje XP odbija pokrenut) i sad ju ne mogu koristit...

Isprva sam bio pomislio da bi mogao bit problem u napajanju jer je realno preslabo, ali trenutno nemam više para za jače, ali da je u njemu problem ne bi ni XP radio kako treba...
Staro 19.11.2007., 02:15   #2
robert7
Premium
Moj komp

robert7's Avatar

Datum registracije: Feb 2006
nije logicno ali ja bih pucao na napajanje.

pazi ti imas par hardova,c2d,zvjersku grafu i to sve na cufteku od 350w

nisam neki ekspertonja,ali mislim da je tu greska.

velis da nisi pri lovi,ziher postoji neki frend ili neko u blizoj okolici ko ima jace napajanje,pa posudi na dan-dva,da testiras,i ako je problem u tome onda skupit lovu sto prije i uzet jace napajanje.
Oglas

Oglas
Staro 19.11.2007., 07:58   #3
Shotif17
Kiflica sa sezamom
Moj komp

Citiraj:
Autor robert7 Pregled postova
nije logicno ali ja bih pucao na napajanje.

pazi ti imas par hardova,c2d,zvjersku grafu i to sve na cufteku od 350w

nisam neki ekspertonja,ali mislim da je tu greska.

velis da nisi pri lovi,ziher postoji neki frend ili neko u blizoj okolici ko ima jace napajanje,pa posudi na dan-dva,da testiras,i ako je problem u tome onda skupit lovu sto prije i uzet jace napajanje.
A kao što sam napisao, na to sam i ja posumnjao, no nema mi to nikakvoga smisla s obzirom da XP radi i cijela konfa radi na XP-u bez problema pod opterećenjem (što dokazuju benchmarci)... Pokušat ću nabavit neko jače napajanje, ali frendovi mi baš i nemaju prejake kompove pa čisto sumnjam da netko od njih ima napajanje jače od 350 W...
Staro 19.11.2007., 08:53   #4
coconut
Premium
Moj komp

coconut's Avatar

Datum registracije: Mar 2006
Na tvome mjestu, ja bih nabavio i drugi dvd s Vistom.
Staro 19.11.2007., 10:39   #5
Shotif17
Kiflica sa sezamom
Moj komp

Citiraj:
Autor coconut Pregled postova
Na tvome mjestu, ja bih nabavio i drugi dvd s Vistom.
Nabavio sam sad Vistu x64, probat ću večeras kad dođem s posla i molim se da će radit jer ću inače poludit...
Staro 20.11.2007., 20:35   #6
Shotif17
Kiflica sa sezamom
Moj komp

Evo dakle nit pomaže drugi DVD od Viste x86, niti instalacija x64 verzije... Stalno se isto događa i polako gubim živce. Sumnja mi se vratila bila na RAM pa sam vrtio memtest-86 nekakvih 20-ak sati i nije pao niti jedan test. Stvarno više nemam pojma šta da radim...
Staro 20.11.2007., 20:49   #7
Codiac
bycod

Codiac's Avatar

Datum registracije: May 2004
drugo tj jace napajanje...

Intel-i5-760 / Cooler-Master-Hyper-212 / Gigabyte P55-USB3
GSkill -2x4gb / MSI R7 370 2GB / Audigy SE Xtreme
Samsung EVO850 250GB / Samsung HD204UI / WDC 1TB/Samsung SH203b
Seasonic-430w / Chieftec-LCX-2x120 / DELL U2412M
Logitech Illuminated Keyboard / Logitech-G9 / Steelpad 4D / Rumble-pad-2 / Logitech-Z4

.i.

Razer Blade 15
Codiac je offline   Reply With Quote
Staro 20.11.2007., 22:00   #8
Shotif17
Kiflica sa sezamom
Moj komp

Citiraj:
Autor Codiac Pregled postova
drugo tj jace napajanje...
OK, s obzirom da nitko od frendova nema nikakvo napajanje koje bi po snazi nadmašilo moje, morat ću pričekat plaću ovaj tjedan i otić kupit nešto i nadat se da je u tome problem...
Staro 21.11.2007., 21:06   #9
Shotif17
Kiflica sa sezamom
Moj komp

Evo ljudi sa zadovoljstvom javljam da sam uspješno otklonio problem i to ne kupovinom novog napajanja (mada ću ga svejedno kupiti kad sjedne plaća jer mi se ćuftek poprilično zagrije kad igram CoD4 kojih sat-dva). Naime problem je bio u JMicronovom IDE kontroleru (na koji mi je spojen DVDRW). Skinuo drivere sa www.jmicron.com, puknuo ih na USB stick, zatim pri instalaciji tokom odabira diskova stisnuo Load Drivers, pa Browse, pa odabrao USB stick i maknuo kvačicu sa "Hide drivers that are not compatible with this computer's hardware" i lijepo instalirao te drivere, nakon toga je instalacija Viste prošla uredno kao i do sada, s tim da se sada Vista boota ko luda (vidim onaj loading bar samo kojih sekundu-dvije). Eto napisao sam cijelo rješenje tu ako netko bude imao isti problem da zna kako ga riješiti.

Pozdrav i puno hvala na savjetima!

Oglas
Odgovori

Uređivanje

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno
[IMG] kod je Uključeno