|
![]() |
#1 |
Sannin
Datum registracije: Jun 2003
|
9700pro vlasnici -ako vam je dosadno
![]() |
#2 |
Stane
Datum registracije: Jul 2003
|
Meni je dosadno! de mi ljudi recite gdje mogu naci Bios R300 Hynix 9700 Pro! Posto imam Ati Radeon 9700 no-pro 3,6 Hynix htio bi ju modati u pro ali nigdje ne mogu naci bios od 9700 pro sa Hynix memorijom! A STA DA RADIM? HELP! da li bi mogao na primjer staviti bios od samsung memorij (9700pro)!!! HELP
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Super Moderators
Datum registracije: May 2002
|
Uf...ovo sa xbitlabs-a je starooo...mislim da je već bilo postano. A BIOS za 9700 PRO imate tu: http://www.ocfaq.com/softmod/bios.php Ima FIC-ov ali ne piše brzina. Ali ako ti ide grafa na 325/310 to ti je PRO frekva. |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Stane
|
a kako da modam nove biose. probavao sam na vise nacina i nekako da uspijem? ATIFLASH+ bios za karticu i ne nikak ne uspijem , iz dosa!? zna netko mozda neku drugu metodu?
![]() |
#5 |
Super Moderators
|
Ne kužim ja tebe kaj ti hoćeš:confused: Kaj bi ti-flashao drugi BIOS ili editirao ovaj kaj imaš pa flashao??? |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Stane
|
sam bi htio staviti bios od pro verzije! i ne znam kako...
![]() |
#7 |
Super Moderators
|
Ovak-moraš prvo imati alat za flash, Atiflash ili Flashrom Možeš ih naći tu: http://www.ocfaq.com/softmod/bios.php Trebao bi imati i DOS boot disk DOS 6.22, njega skineš npr tu: http://www.madshrimps.be/files/hercu...sh-boot622.exe Najednostavnije ti je ovako: Na jednu disketu staviš DOS boot disk, na drugu otpakiraš Flashrom i BIOS koji hoćeš flashati. Staviš komp da se boota sa floppy-a, DOS disketa je dakle u njemu. Kad se učita stisneš A: izvadiš tu disketu, staviš drugu i upišeš flashrom -s 0 original.bin nije o nego nula. Time si snimio svoj orginalni BIOS. Nakon toga utipkaš flashrom -p 0 filename.BIN filename ti je tak jasno ime BIOSA kojeg stavljaš. Npr flashrom -p 0 98-8004.BIN može biti na nekim BIOS-ima i ROM nastavak. Kad učita i potvrdi da je sve napravio-izvadiš disketu i restart. To ti je to, dobro je prije flasha de-instalirati drivere i poslje puknuti novi DX i friške drivere. Ako si usrao flash-probaj na sljepo flashati stari BIOS ili upikni PCI grafu pa ponovo flashaj. Uživaj... |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Premium
Datum registracije: Feb 2004
|
e zaš bi ti modo bios od pro kad je možeš na ovom koji imaš overclockat da bude bolja od pro?? :confused: |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
music freak
Datum registracije: Jan 2004
|
...da ali kad se clocka softverski onda se prilikom dizanja windoza svaki put mijenjaju frek memorije i gpu-a,dok se fleshanjem biosa te frekvencije promijenu samo jedan put i tako stoje (ovisi o bios-u),neka me netko ispravi ako grijesim, imam istu karticu i bas zbog toga bih radje stavio odgovarajuci bios,nego je clocknuo softverski.... |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Super Moderators
|
Pa ako ti ide grafa na PRO frekvi-ni nemoraš flashat PRO BIOS. Možeš sa editorom otvoriti svoj orginalni, ukucati nove vrijednosti GPU/mem i flashati natrag. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 |
What's inside???
Datum registracije: Sep 2003
|
kaj se oc-a grafe tice ja to radim na sljedeci nacin, prvo je oc-am softverski nekim alatom iz win (rage3d, radeonator...) kad nadem najvisu stabilnu frequ (dakle nakon par sati igranja, 3d marka i slicnih tortura) idem na flashanje grafe. ili downloadam original bios ili s atiflash-om/flashrom-om skinem original sa svoje grafe, u windozama ga zeditiram (promjenim gpu/mem clock) sa editorom koji se moze nac na omega corner i miran sam za sva vremena sto se oc-a tice... nemora se nikakav dodatni service/program dizat sa windozama da bi grafa bila oc-ana ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Premium
Datum registracije: Feb 2004
|
ja prek radlinkera stavim 372/315 i stavim use current i svaki put ostane tako!!! :confused: :confused: |
![]() |
![]() |
![]() |
#13 | |
Sannin
|
Citiraj:
... pogledao sam na starije postove nisam nasao... ![]() ako imas drivere od omege onda imas i program za OC-at Radlinker u njemu imas opciju boot to bios - da ti trajno zabiljezi tvoj OC -tako da ne moras svaki put to mijenjat
![]() |
![]() |
#14 | |
Super Moderators
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Sannin
|
hm...hm... to je dosta diskutabilno ja ih koristim jer sam navikao od trena kad sam dobio 20% razliku u performansama -a to je recimo prije 1god. ne znam koji su to bili driveri -sad mi se cini da je li-la stovise u zadnje vrijeme razmisljam da se vratim originalima... -da imam vise vremena naprvaio bi testiranje s jednima i drugima
![]() |
#16 |
Stane
|
nigdje ne mogu naci biose za Hynix 9700 Pro! (IMAM 9700 no-pro Hynix 3.6 )? Zna li mozda netko gdje ih ima za skiniti! Bio bi jako zahvalan!!!! DA li bi mogao staviti na primjer biose od samsung memorije? Da li bi bilo konfikta?
![]() |
#17 |
music freak
|
...ne mozes ih naci zato jer pro verzija kartice nije imala hynix memoriju na sebi,ali dovoljno je editirati postojeci bios i dobijes istu stvar,ni ja to nisam znao,ali eto zahvaljujuci ljudima na forumu svasta doznas.... ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#18 | |
Super Moderators
|
Citiraj:
Koliko ja vidim-FIC 9700 PRO ima Hynix, Powercolor isto... http://www.ocfaq.com/softmod/bios.php |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Headbangig Grunf!
Datum registracije: Aug 2003
|
vido sam ih ja na DH forumu, bas za Hynix ima za razliku od sugavog Infienona
Porsche 6cyl.boxer se hladi zrakom komp se hladi vodom! Chairman of G.M.S. ![]() Former member of PCE 100+kg demolition squad Grunf je moj idol! Moji Grunf type modovi NB:Mini Monster NB,VGA:Ye Monster C!, Ye Monster D!,Abit NB:Abit mini Monster,PSU:Ultra Monster! ![]() Alfisti site, Alfisti forum |
![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
Sannin
|
http://www.radeon2.ru/downloads/bios.html tu isto mozes pogledat - usput ako znas marku graficek ciji bios trazis da pogledas mozda da originalnim stranama? gigabyte tako ima sve biose...
![]() |
#21 | |
music freak
|
Citiraj:
..super znaci da moja bez beda ide u pro verziju ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#22 | |
Caught Somewhere In Time
Datum registracije: Oct 2002
|
Citiraj:
i znaš kaj formalno moja grafa ne postoji ![]() naime ja imam 9700 sa bajosom od 24 10 2002 kaj je tu se lepo vidi original ATI grafa. No umjesto hynixove 3.6 memorije (bem ti sunce kaj je nisu ostavili bar bi se bolje clockala za kojiih 2 mhz ![]() daklem pitanje za sve ostale dali tko zna koju sam to grafu kupio i na koji način je došlo do toga???? ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#23 | |
Super Moderators
|
Citiraj:
Mislim da sam vidio na službenom Sapphire forumu prije kakvih pola godine tipa koji je imao svoju stranicu sa svim BIOS-ima koji su izašli za Sapphire grafe. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#24 | |
Stane
|
Citiraj:
tak da jedino mogu prepraviti svoje postojece biose! a da li bi radilo kada bi npr stavio biose od samsung?
![]() |
![]() |
#25 |
Sannin
|
ah... gledajuci ovu raspravu doslo mi je da stavim 9800pro bios na 9700pro karticu... ![]() prepravi svoj bios ako bas moras -jer sve sta zelis promjenit ti je moguce i bez mijenjanja biosa...
![]() |
#26 | |
Caught Somewhere In Time
Datum registracije: Oct 2002
|
Citiraj:
![]() 24 10 2002 bajos imaju samo original 9700pro grafe provjereno no ipak ne bih previše vjerovao tim podacima tamo o bajosima mislim da tamo ima dosta grešaka ma ko bi ga znao ali ja imam teoriju svoju o tome no bum pogledal i taj saphirre forum |
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
Uređivanje | |
|
|