|
![]() |
#1 |
*
Datum registracije: Oct 2005
|
Konfiguracija za sve pomalo
Evo trebam pomoc oko sastavljanja konfiguracije za sve sto vole mladi. Evo sto spada u to: 1.Rad 24/7 2.Igre 3.Tu i tamo Photoshop/Illustrator (nista profesionalno, ali cesce od jedanput tjedno) 4.Svakodnevni Multitasking npr. a) Vrti se FM 08, E-mule, Azureus, Firefox sa par tabova, u pozadini se przi cd ili radi backup DVD9>DVD5 b) Vrti se Photoshop, Azureus, Firefox, Foobar, odpakirava se 4 gb rar u pozadini Htio bih da monitor bude 24'', mislim da bi mi nekako najbolje sto se tice omjera/cijena kvaliteta ogovarao Dell (Drugi izbor bi bio samsung 244T, ali je dosta skuplji). Matična: Gigabyte P35-DS3R ima li neka alternativa ili je to najbolji izbor? Asus? Cpu: Core 2 Quad Q6600 RAM: 2*1024MB Kingmax 667MHz ili 4*1024MB Kingmax 667MHz? 32-bitne windoze nikako ne mogu iskoristiti RAM? Vista? Cooler:? Napajanje:Coolermaster 430W, Corsair 450W VX ili da idem na Corsair 520w? DVD-RW:: LG neki aktualni model VGA:Ne daje mi se bas 4-5k kn na neku GTX-icu, znaci ostaje 8800GT ili HD3870? Hoce moci to gurati igre u 1920*1200? Hard: Samsung 500 gb Kuciste:Ne znam ni sam sto uzeti, stackera? Ili CM RC690? Tipkovnica:? Mis:? (po mogucnosti za malo vecu ruku) Znaci neki limit je 15k kuna, mislim da se moze bez problema ugurati sve u tu cifru. Samo par napomena -unutra ce ici i x-fi xtreme music, a zvucnici ce biti genius Genius SW-5.1 5000 (vec imam obadvoje) -sa vremenom cu dodati jos diskova unutra -sadasnju konfiguraciju (P4 2.8, 1gb rama, radeon 9600) imam preko 4 godine, osim diska, zvucne i zvucnika, dvd-r (zvucnici i disk su bili jos stariji od 4 godine, zvucnu i dvd-r nisam imao) nista nisam mijenjao - samo za ilustraciju da ne mislim svaki mjesec uzimati nove komponente Htio bih na susjedni kat (stan) uvesti internet (Wireless), sad imam elcon 2235 EU pa bi me zanimalo sto mi treba za to (router pretpostavljam)? Je li izvedivo da se ja pri tom i dalje spajam preko Elcona (zice)? Hvala unaprijed na pomoci i prijedlozima. ![]() Zadnje izmijenjeno od: morph. 20.11.2007. u 00:09. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
In the ghetto
Datum registracije: Apr 2007
|
Mislil da si cisto lijepo to slozil a ostatak je itak subjektivan (tipkovnica, mis...). Monitor ![]()
AMD Ryzen™ 5 3600X,Arctic Freezer A35,Kingston FURY DIMM 32 GB DDR4-3200 Kit,Gigabyte B550M AORUS PRO-P,Gigabyte 1TB, M.2 2280, NVMe 1.3 PCI-Express 3.0 x4,INNO3D GeForce RTX 3080 X3 OC LHR, 10240 MB GDDR6X,Fractal Design Meshify 2 Compact Lite White TG Clear,Corsair RM650x (2021) 650W, HPX27i 27" monitor |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
-------
Datum registracije: Aug 2005
|
IMHO za ploču si umjesto DS3R moreš razmisliti o Abit IP35-E (~770 kn), pržilica LG GSA-H44N (~190 kn) ili LG GSA-H62N (~270 kn). Za tipkovnicu moreš pogledati npr. Dell RT7D50 (~160 kn) u Mikronisu. Ako ne misliš clockati, onda samo gledaj što jeftiniju memoriju sa što većom garancijom. Mada danas GoodRAM i Kingmax nude 3 godine, a cijene su i više nego odlične. Ovisi koja firma ti se više dopada. Količinu memorije si sam odaberi, pošto ni XP ni Vista ne prepoznaju svih 4GB kak spada. Kaj se tiče napajanja, bilo ovaj CoolerMaster, bilo Corsair od 450W je i više nego dosta i ovisi o tebi koje ti bolje odgovara. Cooler za procesor, ako trebaš nekaj bolje od tvorničkog, onda je čist pristojan izbor HyperTX (~170 kn), mada to lako kupiš naknadno, nakon kaj se uvjeriš/zaključiš da ti je tvornički možda prebučan ili da su temperature malo pretjerane. Grafičke su već u prodaji (doduše HD 3870 tek sljedeći tjedan dolazi kod nas), recenzija ima kolko te volja i bez problema buš odvagnul koja ti bolje odgovara, kad su obje odlična kupnja. Plus i minus za svaku ovisi od korisnika do korisnika. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
Uređivanje | |
|
|