|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Oct 2005
|
ADSL + 2 kompa sa switchem
Molim Vas pomoc, izludio sam dva dana vec pokusavajuci sam namjestit... DSL Modem: DSL-380T Switch: DES-1005D 2 kompa, jedan ima D-link mreznu(drugi komp), moj ima realtekov na ploci (gigabyte p35-ds3). Sve sto sam uspio do sad je povezat kompove da radi mreza, znaci pinganje s jednog na drugi radi, sheranje isto, ali nikako ne mogu vezu na net napravit, pa cak niti sa jednog kompa, neznam... Zvao sam tcom sluzbu al dobio od*** da oni ne prodaju te modele i da mi nemoze pomoc. Radio sam po onome gore how to ali nista, nikako nece proradit.. Do sad mi je bio spojen komp na adsl modem, u always on modu, ono nema spajanja.. tako bi volio da bude i dalje za oba kompa al jednostavno neznam kako... ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Premium
Datum registracije: Jan 2005
|
http://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=80639 imaš naziv topica "SVE o ADSL-u"...iznad ovog topica... |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#4 |
Premium
Datum registracije: Mar 2006
|
ako to ne radi ,kupis jos jednu mreznu pa stavis u svoj komp tako da ima dvije,jednu spoji na ruter drugu sa drugim kompom,nakon toga shareas internet conn na mreznoj koja je spojena na ruter ,automatski ce drugoj mreznoj dodijeliti 192.168.0.1 adresu ,a na drugom pc-u ukljuci obtain IP add automatic.. |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Premium
Datum registracije: Jan 2005
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Moderator
Datum registracije: Sep 2006
|
Obzirom da koristiš switch, kabeli bi trebali biti "patch" tipa. Postavi DSL-380 u Router mode rada sa IP adresom 192.168.1.1. Na kompovima IP adrese 192.168.1.2 i 192.168.1.3., Gateway je 192.168.1.1. Nezaboravi upisati DNS - ove svog ISP - a (vidi Sticky). |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Premium
|
Uspjelo je sad, jedan od tri kabela je bio crossover, zamjenio sam ga i sad radi.. AL sad mi se veza vuce, + torrenti skidaju slabo, pise da nije port otvoren ![]() A ne vidim nigdje u opcijama rutera za promjenit, izgleda da sam smece kupio (D-link DSL-380T... ) |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Premium
Datum registracije: Mar 2006
|
![]() |
#10 |
Premium
|
Stalno mi puca veza kad je DHCP iskljucen, pukne veza i jedino sto onda mogu je opet vratiti na dhcp, pa radi, kad vratim nazad na no dhcp radi neko vrijeme pa opet nestane neta... |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
Uređivanje | |
|
|