Forumi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Kućišta, napajanja i modding > Kućišta i napajanja
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 14.10.2007., 18:20   #1
kreky
Banned

Datum registracije: Sep 2007
Question koliko ventova i kojih dimenzija u ovo kučište?

- zanima me jeli zna netko koliko hladnjaka i kojih dimenzija ide u ovo kučište http://www.vemil.hr/opis.aspx?prikaz...=0&Sifra=21540

i općenito vaše mišljenje o tom kučištu ?
kreky je offline   Reply With Quote
Staro 14.10.2007., 18:38   #2
Matesonik
prcknedl
Moj komp

Matesonik's Avatar

Datum registracije: Dec 2005
Link ne radi.

EDIT: Misli se na chieftec dragona. Cvrsto i dobro kuciste, zamjerke su dosta los kavez za diskove koji zna rezonirati i to sto sprijeda ide 80mm vent, a ne 120mm.

Ventove bih stavljao po potrebi, ide straga 120mm, na bok 2x92 ili 2x80 nisam ziher, sprijeda 2x80. Koju konfu imas?
Matesonik je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 14.10.2007., 20:28   #3
kreky
Banned

Da,radi se o Chieftec Dragonu...inače uzeo bih neko bolje kučište,ali već sam premašio budžet tako da mi je to kučište sad u užem izboru

Konfa je Core Duo E4400, Gigybyte P35-DS3, 2 x 1 GB Kingmax(800),GF 8800 GTS 320Mb, hitachi S-ATA II 320 GB...
Ovaj proc. ću vjerovatno overclockirat,tako da bih htio imat kučište sa dobrim hlađenjem i dobrim protokom zraka,a opet da je po mogućnosti što tiše...
Staro 14.10.2007., 21:00   #4
Optik
________

Datum registracije: Dec 2006
Citiraj:
Autor kreky Pregled postova
Da,radi se o Chieftec Dragonu...inače uzeo bih neko bolje kučište,ali već sam premašio budžet tako da mi je to kučište sad u užem izboru
A po cemu je Dragon los?

Citiraj:
Konfa je Core Duo E4400, Gigybyte P35-DS3, 2 x 1 GB Kingmax(800),GF 8800 GTS 320Mb, hitachi S-ATA II 320 GB...
Ovaj proc. ću vjerovatno overclockirat,tako da bih htio imat kučište sa dobrim hlađenjem i dobrim protokom zraka,a opet da je po mogućnosti što tiše...
Namjeravas li kupiti neki cooler pa onda kluokati proc ili planiras na stocku?
Optik je offline   Reply With Quote
Staro 14.10.2007., 23:39   #5
ZMAJ
Premium

Datum registracije: Jan 2003
....

Citiraj:
Autor Optik Pregled postova
A po cemu je Dragon los?
Matesonik je napisao po cemu je los, a i slazem se s time jer sam ga i imao, no svejedno prije bi bilokojeg chiefteca nego neki sharkoon ili a-plus, a osim toga autor topica nije rekao da je los nego da nema love za bolje...
ZMAJ je offline   Reply With Quote
Staro 15.10.2007., 10:33   #6
Ozi
Premium
Moj komp

Ozi's Avatar

kreky,

Lijepo kučište za ok novce, nema što.
Koliko vidim na slici, bočno idu dva venta, pa bih i ja osobno stavio tako. Ne znam samo da li ti bočni ventovi dolaze s kučištem? Ja sam tako sa jednim budget kučištem dobio veliki bočni vent. Naprijed bih stavio jedan ako ga već nema i iza jedan, ali bih najprije vodio računa o dobrom cooleru za cpu, pogotovo ako misliš ić u oc.

Svakako da možeš stavit po dva naprijed i dva nazad, ali koliko se ja sjećam dok sam se igrao sa tim nikad nisam dobio spomena vrijedan rezultat sa duplanjem sprijeda i straga, već je uvijek bio samo po jedan više nego dovoljan, a ovo bočno mi je uvijek davalo dobre pomake u temperaturi, vjerojatno zato što direktno hladi.

Siguran sam da ne možeš pogriješit, samo pazi da ti ne uvali neki trgovac adaptere koji smanjuju struju i brzinu okretanja.

Sretno.
Ozi je offline   Reply With Quote
Staro 15.10.2007., 17:31   #7
kreky
Banned

Hvala svima na pomoći,uzimam Dragona 99% pa sam zato i pitao za vašu pomoć oko tog kučišta.Samo bih se htio osvrnuti na vaše postove;naime,nisam uopće rekao da je Dragon loš,dapače,ali da imam više novaca uzeo bih ipak neki skuplji model od Chiefteca jer baš i ne volim štedjeti na kučištu,al eto kad je stiska s lovom onda mi se Dragon čini vrlo dobar za te novce i ponovno kažem-ne mislim da je loš,a jedina mu je mana koliko sam već ranije čuo a i Matesonik i Zmaj su to potvrdili vezano uz kavez za diskove koji rezonira.
Inače što se OC-a tiče,za početak namjeravam ići sa tvorničkim coolerom zbog već navedenih razloga financijske prirode.

OT -što mislite hoću li ga moći držati na 3 Ghz sa tvorničkim coolerom?
Staro 15.10.2007., 18:09   #8
nick praskaton
Asshole
Moj komp

nick praskaton's Avatar

Datum registracije: May 2007
Citiraj:
OT -što mislite hoću li ga moći držati na 3 Ghz sa tvorničkim coolerom?

da
nick praskaton je offline   Reply With Quote
Staro 15.10.2007., 19:02   #9
Raging Demon
Premium
Moj komp

Raging Demon's Avatar

Datum registracije: Apr 2007
Citiraj:
Autor Matesonik Pregled postova
Link ne radi.

EDIT: Misli se na chieftec dragona. Cvrsto i dobro kuciste, zamjerke su dosta los kavez za diskove koji zna rezonirati i to sto sprijeda ide 80mm vent, a ne 120mm.

Ventove bih stavljao po potrebi, ide straga 120mm, na bok 2x92 ili 2x80 nisam ziher, sprijeda 2x80. Koju konfu imas?

ja imam to kuciste i sprijeda je otvor za 120mm vent odzada je jedan od 90mm, desna strana jedan od 80mm i lijeva strana 2 od 80mm.
sa kucistem ne ide nijedan vent, a mogu rec da je vrlo kvalitetno napravljen i ne zalim ni malo sta san ga kupija, za midi tower meni ne treba vise...
Raging Demon je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Odgovori

Uređivanje

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno