|
![]() |
#1 |
..
Datum registracije: Oct 2001
|
Turion X2 vs C2D (ne benchmark usporedba!!)
Ne zanima me sama brzina proceva odnosno njihovi benchmarci nego potrosnja i hadrware koji uz taj izbor ide. Naime kod HPa uz 6710b Procesor:Intel® Core2™ Duo T7300 CPU 2,0 GHz Tehnologija: Intel® Centrino® Core2 Duo Mobile tehnologija Chipset: Mobile™ Intel® 965GM Express Chipset Grafika: Mobile Intel® Graphics Media Accelerator X3100, Microsoft DirectX 9 capable do 384 MB dijeljene sistemske memorije a kod 6715b Procesor: AMD Turion 64 X2 TL-60 2,0 GHz Tehnologija: AMD mobile x2 64-bitna tehnologija Chipset: ATI Mobility M690T Chipset Grafika: ATI® Mobility™ Radeon™ X1250 Microsoft DirectX 9 capable do 512 MB dijeljene sistemske memorije --- posto mi grafika i nije toliko bitna mogao sam taj dio preskociti..ali nek ostane. kakvi su im chipseti kvalitete? ako netko ima neki od ova dva laptopa ili zna nekoga tko ima kakva su iskustva? sad cijena prvoga je 8900 drugoga 7500. sve ostalo tipa disla, rama, ekrana, garancije i ostaloga je SKROZ isto. znam da AMD i nije bas predugo na trzistu laptopa pa me malo frka ustediti 1400 kn na laptopu koji mi treba svakodnevno pa da ispadne koristenje toga 'muka po isusu'. pogotovo posto gledam da je jako malo 'kvalitetnijih' laptopa opremljeno AMDom..citaj samo ova kucna i cak je ovaj 6715b mozda najjaci model od svih s AMDom... sori na dugome tekstu ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Moderator
Datum registracije: Dec 2004
|
Ne znam hoće li ti išta pomoći, ali jučer sam pročitao review sa prijenosnicima koji su skoro pa identični ovome tvome što si napisao (ali kako nisi naveo sve karakteristike tipa ekran, baterija etc.), ali nazivi modela u tom testu su drugačiji (CPU, GPU, je isti primjerice). http://www.anandtech.com/mobile/showdoc.aspx?i=3117&p=4 Uglavnom, uspoređuju ih u svemu i na kraju ispada da je Intelov bolji. Velim, ne znam ni sam koliko će ti to pomoć, ali saznaš jednu stvar više koja te zanimala - odlično ![]() |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
..
|
Nisam se ni sjetio anandtecha ![]() Da ovo je nesto slicno ovome 6710b koji sam razmisljao uzeti.. Jos me svrbi tih 1400kn razlike... gledam kako amd naprosto nije toliko dugo na tome trzistu i kako je malo zastupljen.. a meni treba laptop na duge staze ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Administrator
Datum registracije: Nov 2001
|
Mislim da je najednostavnije da uhvatiš vranoga, on bi sigurno mogao detaljnije objasniti. Ono što je činjenica, sami procesori na istom taktu se razlikuju, u korist Intela. Brži je to svakako. No, toliko je i skuplji, a te razlike u stvarnom radu, ako nećeš gledati u brojke koje prikazuju testovi - i nisu vrijedne divljenja. No, moja poanta - jel mi se čini ili ovaj drugi ima WSXGA rezoluciju - odnosno 1680 x 1050? Dok je prvi WXGA - 1280 x 800? Ako je to to, ja na tvom mjestu ne bih ni razmišljao nego bi obavezno ubo ovog s WSXGA, odnosno turiona. Razliku na procesoru nećeš osjetiti, no razliku u rezoluciji bome hoćeš, to ti tvrdim iz osobnog iskustva. Odi pogledaj uživo razliku između te dvije i sve će ti biti jasno. Čipseti, Intel je definitivno bolji u kombinaciji Intel čipset i C2D procesor, no turion i M690T po mome - ne zaostaje puno. Čak u nekim segmentima nema ni govora o nedostacima, po meni Intel je više razvikan nego je bolji. No, opet ponavljam pirtaj vranoga, ako te netko može razuvjeriti ili uvjeriti do kraja to je on... |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
..
|
Citiraj:
pa malo me brine to bas sa chipsetom..da nebi bilo da usb zahebava (ko na NF2 chipsetu), ili RJ45 jack (opet na NF2 chipsetu) ili kao kod asus p5b ploca gdje integrirana zvucna i externi(ne intelov) ata/sata kontroler na 965 chipsetu me pod***avaju (kriv asus ne intel jer sve intelovo radi ko vurica a sve sto je asus dodao zahebava) a cini mi se da ovaj 6710b nije santa rosa iako moram priznati da mi vise nije jasno kada je a kada nije centrino duo bla bla bla da nadam se da ce i vranoga1 se javit..a mozda se javi i na pm s nekom ponudom ako ima trenutno kaj na lageru ili u nabavi ![]() |
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
Uređivanje | |
|
|