|
![]() |
#1 |
Uptime 99.99%
Datum registracije: Nov 2001
|
Seagate diskovi crkavaju?
Evo imam disk star oko godinu dana, smece sam pazio vise nego stare maxtore 98% vremena je proveo u stand by-u i danas mi je u linuxu bacio sata errore. Disk je isto bio na optimalnoj temperaturi izmedu 25 zimi do 35C ljeti, pa me sad zanima koliko je na forumu pocrkavalo tih 320gb serija, ako su stvarno losije da se maknem na neku drugu seriju/marku. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Eddie
Datum registracije: Mar 2004
|
Da nije to onaj reciklirani Seagate iz HG-Spota? Ima zeleni "okvir".
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 | |
E Pluribus UNIX
Datum registracije: Oct 2002
|
Citiraj:
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Premium
Datum registracije: Jul 2006
|
Trebao si to davno uraditi, meni od 6 hitachija u dva racunara neki rade vec 3 godine non stop bez problema, mada mislim da je to danas sve stvar srece.
![]() |
#6 |
Premium moderator
Datum registracije: Aug 2005
|
Mislim da su Hitachiji trenutno najpouzdaniji diskovi...Seagateovi su nešto manje pouzdani nego što su bili, o Samsungu nemam podataka, Western Digital je O.K. koliko ja znam.
__________________ |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
FC Bayern supporter
Datum registracije: Mar 2002
|
Ne razumijem čemu ovakav naslov teme,pa naravno da diskovi crkavaju kao i sve drugo,a toga nisu pošteđeni ni Seageateovi diskovi.Promjeni firmu jel očigledno nemaš sreće s njima ili si naletio u nekoj trgovini na lošu seriju. Ja imam 3 Seagate-a i svi rade kao urice,najstarijem je 3 godine!
Pozdrav! Vedran Zadnje izmijenjeno od: vedo. 01.09.2007. u 00:12. |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Premium
Datum registracije: Jul 2007
|
HDD Seagate ST3250620AS/ST3250410AS, 250 GB 16MB, S-ATA300, NCQ3, 7200....sto kazete na ovaj, dal da bjezim od seagate il ne??.....je velika razlika izmedju 8MB i 16MB cacha, ne mislim u cjeni, nego u kvaliteti..... |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Beskorisna bitanga...
Datum registracije: Aug 2004
|
Nema razlike u kvaliteti svi seagatovi diskovi su jednako kvalitetni, i kao što ekipa veli - sve crkava zato i postoji garancija...
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 |
Premium
Datum registracije: Jun 2007
|
moj seagate 7 godina dnevno ga vrtim 4 sata od toga 3 sata je u punoj snazi i radi ko urica |
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
FC Bayern supporter
|
Ja u svojem kompu imam ST3250410AS,a buraz ima ST3250620AS i preporučujem ST3250410AS!Ne zato što je moj već zato što je tiši i hladniji od ST3250620AS,a brzinom su podjednaki.BTW ST3250410AS je novija izvedba Barracude 7200.10 sa platterom od 250GB!
![]() |
#13 |
Ev1LMa5ter
Datum registracije: May 2006
|
nema te komponente koja ti nece riknuti, samo nekima treba dulje a nekima manje... zato novi hard uzmi onaj koji ima najvise garancije i to je to, i sve vazne podatke imaj kao backup na DVD-u i nemas brige...
![]() |
#14 |
..dno
Datum registracije: Sep 2005
|
Meni su riknula 2 maxtora, na kraju je ispalo da je stvar u "odličnom" Codegen napajanju od 500W..sada imam OCZ-ovo napajanje + 2 diska više i nemam ama baš nikakvih problema..
![]() |
#15 |
Pečurka
Datum registracije: Oct 2003
|
Ne znam za 320gb verzije, ali mi smo u firmi imali nekih 4-5 crknutih seagate 250gb u nekih 2 mjeseca, tako da smo rekli da odsad ne prodajemo njih. Prodali smo i nekoliko WD-a, ali niti jedan se nije vratio
![]() |
#16 |
Premium
|
lega thx na savjetu.....mislim da je 3 god na njih garancija, |
![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
FC Bayern supporter
|
![]() |
#18 |
Premium
|
na ve-mil sam gledo pa sam tak reko 3 god, jer mi to najblize tu....pa mislim tamo uzeti....znam da nije to za ovu temu, al koja je trenutno najjeftinija trgovina za komp.... |
![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
FC Bayern supporter
|
Nema ti tu baš pravila,nešto je jeftinije u jednoj,dok je nešto drugo jeftinije u drugoj,sve zavisi....Ako baš nemaš izbora uzmi ga u Vemilu,ali ja osobno im ne bi tako lako prepustio još dodatne 2 godine garancije,ali to sam samo ja.
![]() |
#20 |
Prečupavi mod
Datum registracije: Mar 2005
|
Ja imam doma 3-4 komada od 320GB i jednog od 500GB doma i sve je OK, jedan frend ima 8 komada od 320GB, na poslu ih imam barem 10-15-ak (sto u strojevima, sto u Icyboxovima) i eto svi su jos zivi. Naravno da pokoji tu i tamo otegne papke, a ako ih vise krepa odjednom ili su iz lose serije ili su postupali lose sa njima u ducanu ili jednostavno imaju serijsku gresku. Obzirom odakle sve diskovi doputuju nije ni cudo da pokoji ispusti dusu. Sutra stize jedan 1TB Hitachi, pa cu ga malo ispreshlatat sa testovima ![]() ![]()
Member of PCE 100+kg demolition squad Pozz, nezz, ojzz, jbt, owak, onak, inst, bzvz, svst, kuiš, neam, dns, nzm, oc, went, graf, laikam, oču, neču, e ovako, e sad, probo, neče, psmtr, ne beliiwam, ugl probo o5, tkđ neradi, pčkmtrnu, mslm onaak haaalo, reko dbr, stv, dali, jeli, zato jel, jer mi može neko, rispekt, thx......... ...wau, radi, zkn, pozz!?!?11 |
![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Premium
Datum registracije: Jan 2005
|
Sva elektronika kad-tad crne,..al mi je malo zabrinjavajuće da su se počeli i seagate diskovi kvariti, oni su meni izgledali daleko stabilniji od maxtora, wd caviar, i sličnih..oni su mi puno prije "otišli u vječna lovišta" nego seagate diskovi.. |
![]() |
![]() |
![]() |
#24 |
Banned
Datum registracije: Aug 2006
|
....netko se gore dotaknuo napajanja.....najveći uzročnik crkavanja diskova je definitivno napajanje, ako naravno isključimo fizička oštećenja......imao sam Maxtora, Seagatea, najviše WD-a i s nijednim nisam imao nikakvih problema....još dan danas imam doma WD-a 6.4 GB i radi bez problema..... S druge strane.....Seagate ima 5 g. garancije i mislim da se nemaš razloga time opterečivat...samo naravno redovito radi Backup! |
![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
Pod naletima kopita zla
Datum registracije: Dec 2005
|
jedini disk koji mi je krepao je bio WD od 6gb ![]() ![]() ![]() a ovaj koji je krepao jer umro zato kaj sam ga posudio frendu koji je imao 5gb mjesta pa se konj s njim lose postupao ![]() naravo na bekap spašava glavu ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#26 |
Beskorisna bitanga...
Datum registracije: Aug 2004
|
IMO najveći ubojica diskova (uz idiote koji lupaju po caseu šakom kad gube u cod) je grijanje... Mi svi uglavnom imamo uber protoke po kantama pa nam znaju do 50C doletit kad je u sobi toplije a kamoli ekipa koja nagura unutra s nogom zmiju kablova i tako... Nebi se čudio da i magičnih 60C prelazi koje veli specifikacija... Hint: Ja lupam šakom po ormaru kad gubim... ![]() ![]()
![]() |
#27 |
EMP moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
Meni bratići, kad dođu, slučajno znaju šutnuti nogom po kućištu, ali sva sreća pa su diskovi u gumi koja fino amortizira udarce. ![]()
__________________ "Kako su krojači novog svjetskog poretka uspjeli u tako kratko vrijeme slomiti intelektualne sposobnosti društva, uništiti kritičku svijest i ljudima nametnuti izvrnutu logiku?"
|
![]() |
![]() |
![]() |
#28 |
Premium
|
gledam sad seagate i hitachi, jednaka velicina diska i cache-a, a seagate skuplji....vidim da se dost raspravljalo o tome kak se kvare....koji bolje onda uzeti??.... |
![]() |
![]() |
![]() |
#29 |
EMP moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
Hitachi, WD ili Samsung. ![]()
__________________ "Kako su krojači novog svjetskog poretka uspjeli u tako kratko vrijeme slomiti intelektualne sposobnosti društva, uništiti kritičku svijest i ljudima nametnuti izvrnutu logiku?"
|
![]() |
![]() |
![]() |
#30 |
Type R
Datum registracije: Oct 2003
|
A ***ate,a ja jucer kupio baš seagate 320gb za novi komp..nije bilo hitachi..a nece valjda crknit...
|
|
Oglas
|
|
![]() |
Uređivanje | |
|
|