|
![]() |
#1 |
destabilizator provokator
Datum registracije: Aug 2007
|
Grafika za 3d modeliranje i renderiranje
ovdje sam pokušao složiti jednu opaku konfiguraciju http://forum.pcekspert.com/showthrea...865#post809865 zanima me da li je 8800GTX najbolje rješenje za potrebe 3d modeliranja i renderiranja, to je gamerska a ja ne mislim na njoj igrat nego radit, pa jel ima neka bolja kartica, s obzirom na namjenu koju planiram |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Moderator
Datum registracije: Dec 2004
|
Šta ti nije bolje uzeti baš profesionalnu karticu, tipa Quadro ili FireGL? Jer optimizacije drivera koje imaju te kartice daju ogromna ubrzanja na polju modeliranja/renderiranja. Evo, našao sam jedan review, ali sa starijim karticama, nVidia serija 7800GTX te njezin razultat naprema FX450(0). Pogledaj samo razlike. http://features.cgsociety.org/story_...id=3321&page=3 |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Toshiba ko' ludo
Datum registracije: Jun 2006
|
Najbolje ti je ovo http://www.nitel.hr/shop/search/?q=quadro ako stvarno radiš posao u 3D i možeš zaraditi da su vratiš uloženo,jer cijene opake. |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
|
Citiraj:
a cijene??? 20000kn za karticu????? ne bi da mi je Jambo ćaća |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
Can You Hear Me? 142.8 dB
Datum registracije: May 2006
|
skupo malo? ![]() Citiraj:
valjda si mislio da ce ti reci da je gtx prava stvar za tebe i da nema bolje.. pa da si nabiješ ego ili što već kada pricas okolo o tome.. ne kuzim sto imas od tih spika kupio bih ovo ono....razbacivanje brojkama, konfama... a na kraju ti ljudi daju pravi savjet za pravi posao pa ti preskupo... no ja ti doniram svoj core 2 duo proc 6600 (preko 3.6 ide), ako ti kupiš uopće onu konfu....kako si sam nazvao 'opaku' (ako ti ne bude trebao, dam ga u pcex donatore) slobodno si ovo isprintaj pa sacuvaj... da ne mislis da cu editirati... pozz
![]() |
![]() |
#6 |
Moderator
|
Gledaj npr. FX540 i 7800GTX, tada vjerojatno najbolje grafe za igranje. 7800GTX piše da je došla 599$, dok FX540 299$. A sada pogledaj ponovno testove. Optimizirani driveri donose popriličnu razliku. A sad si to prenesi na današnje stanje i eventualno Quadro kartice nastale na platformi G80. |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
|
Citiraj:
pazi, ako si šupak za***at ćeš me (nas), al gadno si se zahebo ako misliš ozbiljno, konfu ću kupiti početkom 10 mjeseca, jedini razlog zašto ju ne kupim odmah danas je to što su sad ispiti i ne bih ništa položio, no pošaljem ti slike i ispis računa pa da vidimo koliko si pošten s obzirom na to kako si brz na jeziku (tastaturi) |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 | |
|
Citiraj:
![]() mislim ozbiljno, kao i uvijek do sada na forumu. I nikoga ja necu z..., uzimam novi proc pa mi ovaj viška. no, ti ispuni svoj dio i ja ti dostavim proc. simple as that. ti ništa ne gubiš, a možeš dobiti... ![]()
![]() |
![]() |
#9 |
Moderator
|
Ajde cure, nemojte se svađat ![]() Nego, malo sam baš čitao o profesionalnim karticama vs. obične i dosta ljudi piše kako ipak razlika nije tolika koliko se čini prema nekim testovima. Sve to ovisi u kojem programu se radi. Velika većina je baš kupila 8800GTX/GTS, a bavi se modeliranjem i vele da je razlika naprema Quadro nebo i zemlja u korist običnih kartica. Velika većina navodi da programi koji koriste neki dio DirectX-a (neznam točno sve sad pa govorim jako ugrubo) da tu Quadro nema šta tražiti. A pak drugi pričaju za druge programe kako je Quadro koji je jeftiniji od 8800 puno brži/bolji. Znači, na kraju se sve svodi na to da se bira prema programu koji se najviše (jedino) koristi. |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
|
moja skupina sotwera koji koristim: Archicad, Autocad, Artlantis, Photoshop, Rhinoceros, 3ds Max,Piranesi, Solid,SketchUP... |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 | |
|
Citiraj:
kad sam otvarao temu nije bila namjera da se hvalim, nego da mi netko da savjet, a uopravo ovo što si ti rekao, ja sam nešto slično čuo, tako da me i to bunilo s obzitom da se baš ne razumijem pretjerano u arhitekturu i načine rada kartica, za mene je 768MB uvijek bolje od 512MB, no u stvarnosti to ipak nije tako |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Moderator
|
Ma tu uopće nije poanta količina memorije. Već optimizacije koje Quadro kartice imaju, za njih posebno pisanim driverima. Mislim da se to odnosi na OpenGL optimizacije. A ove consumer kartice su ti u DX i efektima koji se odnose na DX bolje od Quadro kartica. Ne razumijem se u to baš previše, al eto, danas sam malo pročitao i vele da se najbolje odredi prema programu koji se koristi. |
![]() |
![]() |
![]() |
#13 | |
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Moderator
|
Gledaj, ja sam bez problema na integriranoj radio u Catia-i i Solidworksu 3D modele. Nisu bili neki ogromni već jednostavni. Jedan veći assembly sa par kompleksnih djelova i to je to. Mislim, ako meni koristi integrirana za takve stvari, onda će neprofesionalcu 8800 biti ubojica. Ali velim, sve ovisi čime se baviš, u kojem programu radiš, broj poligona etc. Brzina renderiranja uglavnom ovisi o procesoru i ako sam dobro vidio, uzeo si Quad-a što je u redu. |
![]() |
![]() |
![]() |
#15 | |
|
Citiraj:
s druge strane muči me što mi matična ima FSB 1333, a Quad 4x2.4 radi na 1066 i ne koristi u potpunosti propusnost matične ploče, dok recimo Core Duo 2x3.00GHz (E6850) radi na 1333, no unatoč tome mislim da bi ove 4 jezgre trebale biti bolje od dvije koje su malo jače pojedinačno. No dobivao sam različite savjete, pa zato nisam siguran. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
.
Datum registracije: Dec 2005
|
TomRi-jev C2D E66 na 3.6Ghz će to jako lijepo potjerati ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Moderator
|
Joj, što više razmišljaš, to ćeš više nedoumica imati. To što matična ima deklarirani max. FSB od 1333Mhz ne uzimaj kao važnu stvar. Razlika između 1066 i 1333Mhz, a da su procesori na istoj krajnjoj frekvenciji (tipa 2.66Ghz) je neprimjetna, negdje i 0%. A Quad će sigurno briljirat u renderiranju scena naprema svim ostalim dual core procesorima. |
![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#19 | |
|
Citiraj:
![]() ti meni samo PM pošalji kada sve složiš pa ti odmah šaljem. u međuvremenu se slobodno prepusti shoppingu, ne daj se ometati ![]() 18000 kn, ako kupiš nešto za manje, gubiš okladu Kad već pomažem, mogu i pomoći da uštediš oko 600 kn ako kupiš sve u istome dućanu... to se isto javi na PM. čisto da sve bude malo zanimljivije....
Danas je teško biti budala, prevelika je konkurencija... Water cooled PC Moj najveci MOD Novi hobby: RC model + HD kamera ![]() ![]() Zadnje izmijenjeno od: TomRi. 14.09.2007. u 23:56. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
Premium
|
Dakle govorim iz vlastitog iskustva, kao amateru i osobi koja pretpostavljam nece imati u jednoj sceni vise od 1000000 poligona, 8800 bi trebala sasvim zadovoljiti tvoje potrebe, a ako i ikad tvoj projekt premasi tu brojku i bude toliko kompleksan uvijek mozes sakriti dio objekta u viewportu! Ono najvaznije na sto bi trebao obratiti pozornost je procesor, dakle 4 jezgre, jer barem koliko sam ja upoznat jer sam 99% vremena radio u 3d studiu i on odlicno iskoristava visejezgrene sustave. Druga stavka je RAM, i tu je jednostavna racunica, sto vise i brze to bolje. dakle ne opterecuj se toliko grafikom jer ti uvijek mozes utjecati koliko ces poligona imati u viewportu, i time rasteretiti graficku karticu, ako ikad i dode do toga. |
![]() |
![]() |
![]() |
#21 | |
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
Moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
ovak ona konfa je koma i možeš proć jeftinije a imat iste perf u renderingu osobno se bavim istim stvarima p aznam o čem govorim, u onom threadu ću ti napisat koju riječ. što se grafe tiče uzmi 8800GTS jer je dosta jeftinija a u pitanju renderinga nije toliko sporija od GTX-ice jer su to gamerske kartice možda da odeš na FX550 ili FX560 karticu ali tada zaboravi super reze u igrama. dakle sam odluči što želiš
![]() |
#23 |
Premium
Datum registracije: Jun 2007
|
Da vas malo pitam sta je sa modanjem obicnih kartica u Quadro? To je prije bilo u djiru....flashanje biosa ili nekom drugom metodom uvjeriti windowse da imas quadro i onda instaliras quadro drivere. dali se to moze raditi sa danasnjim karticama? Konkretno 8600GT
![]() |
#25 |
Moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
ove zadnje quadrice (jeftini modeli) su koliko vidim jako slični 7900 seriji ali iskreno nisam tražio niti ovako načuo da je netko modao 7900 u quadro za 8-icu još manje
![]() |
#26 |
Premium
Datum registracije: Feb 2006
|
i9-10850K / asrock z490 taichi / 64gb DDR4/ 1gb ssd / 4 tb wd hdd / Gigabyte 6600xt / Zadnje izmijenjeno od: Roberto. 14.09.2007. u 11:59. |
![]() |
![]() |
![]() |
#28 | |
Super Moderators
Datum registracije: May 2002
|
Citiraj:
Više: http://forums.guru3d.com/showthread.php?t=220942
![]() |
![]() |
#29 | |
FORD Fix Or Repair Daily
Datum registracije: Feb 2007
|
Reply
Citiraj:
Vidi ovo pa odluci: http://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=80409 ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#30 |
Registered User
Datum registracije: Mar 2006
|
Generacija 7x i 8x ne mogu se tvikati na Quadro, zaštićeno je hardverski. Sa Riva tunerom mogu se Windowsi natjerati da ih vide kao Quadro, ali u Max ili Maya će ih vidjeti kakve zaista jesu. Quadro kartice nisu toliko skupe. Nitko te ne tjera da kupiš 4500 ili 5600. Best buy su 1500 ( oko 4500,00 kn ) i nova 1700 ( 700$, ne znam koliko će doći kod nas ). Postoji velika razlika između gejmerskih i Quadro kartica koja najviše dolazi do izražaja u lakoći i brzini rada u scenama sa velikim brojem poligona, a o stabilnosti da ne govorimo. Sve ovo je iz mog iskustva. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
Uređivanje | |
|
|