|
![]() |
#1 |
Registered User
Datum registracije: Sep 2007
|
napajanje sa ATX 1.0?
DA, dobro ste culi trebalo bi mi napajanje sa ATX 1.0 konektorom jer imam ATXmicro maticnu ASUS A7V133-M i nebi mogao spojit ATX 2.0 uskoro cu mozda novu konfu kupit ali bi mi trebalo novo napajanje za 50-100kn, znate li gdje bi to mogao naci? hvala |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Premium moderator
Datum registracije: Aug 2005
|
Čekaj, zašto ne bi mogao spojiti ATX 2.x tj. 24 pin napajanje? Ta 4 pina "viška" na ATX priključku se mogu lako odvojiti i onda imaš 20 pin tj. ATX 1.x
__________________ |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Registered User
|
jer mi vjerovatno nebi radilo jer mislio sam uzeti codegen BRIZA kuciste ali ima atx 2.0 nebi mi radilo rekao mi je jedan kojo zna dosta o tome a i da moze trebao bi imati prespajator za to :S |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Premium moderator
|
Prespajator WTF?! ![]() ![]() Gle, radit će...samo napajanje treba imati na ATX priključku sve mase i ta 4 pina se odvoje i radit će. Ako ne vjeruješ...onda si uzmi Codegen 300W.
__________________ |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Premium moderator
|
Da, slobodno uzmeš. Samo to napajanje u Codegenu mora imati sve mase na ATX priključku, znači gledaš na ATX priključku da li nedostaje koja žica (pretpostavljam da neće), no zna se dogoditi da nedostaje jedna masa. Osobito kod jako jeftinih napajanja. Ako ima sve žice nemaš onda problema. Možda nećeš trebati niti treba odvajati 4 pina "viška", lako moguće da će napajanje biti 20 pinsko ![]()
__________________ |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Silent member
Datum registracije: Jun 2007
|
Kolega me pretekao... ako slucajno nebi pasalo dojdi v pitomacu imam jednog ms-a na tavanu koji netreba pa ti ga dam... ![]()
![]() |
#8 |
Registered User
|
a gle, lik je nabavio ATX 3.3 napajanje i spojio ga na ATX 2.0 maticnu i prespajator je neki koristio zato sam to spomenuo al uglavnom narucio sam BRIZU pa cemo vidit i imam 20pinski konektor gledao sam... cheers&tnx ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Premium moderator
|
ATX 3.3? LOL tip ti prodaje maglu. ATX 3 mislim da ne postoji, a kamo li 3.3 ![]() ![]() ATX 2.91 je mislim, "najviša" trenutna ATX specifikacija.
__________________ |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Registered User
|
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 |
prcknedl
Datum registracije: Dec 2005
|
Ja imam upravo tako - napajanje ima 24 pin kabel (i to nije 20+4 odvojiva, nego ona 4 strse pored konektora!), spojeno u maticnu koja ima 20pin konektor i cak nema dodatni 12V prikljucak - sve radi najnormalnije. Nema zime ![]() Od ovih najjeftinijih napajanja (ak neces sada Brizu uzimat) gledaj Codegen 300W. Malo je bucan no relativno kvalitetan. |
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
đizus... kaj sve neću tu pročitat ATX 3.3 (nemoj mi reč samo da ti je to reko taj lik koji se kao ''kuži'' u računala) btw. valjda misliš na adapter kad spominješ ''prespajator''
|
|
Oglas
|
|
![]() |
Uređivanje | |
|
|