Forumi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Software > Operativni sustavi
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 29.07.2007., 14:13   #1
manager
Registered User
Moj komp

manager's Avatar

Datum registracije: Jul 2007
Windows Vista da ili ne?

Postovanje!
Eto, novi sam na forumu i ovo bi trebao biti moj prvi post (i topic, ne?).
Inace me zanima bi li mi se na moju konfiguraciju isplatilo instalirati Windowse Vistu Buisness verziju (kao student TVZ-a imam pravo na besplatni download te verzije, a Ultimate mi je trenutacno malo preskup)?
manager je offline   Reply With Quote
Staro 29.07.2007., 16:21   #2
yedwy
Beskorisna bitanga...
Moj komp

yedwy's Avatar

Datum registracije: Aug 2004
Iskreno - sumnjam da se trenutno ikome prelazak na Vistu isplati ako baš oćeš radi nečeg drugog imati Vistu to je druga priča, ali o isplativosti tu nema govora...

Samo problem drivera za 99% hardwarea starijeg od 3-4g ih nema a izvjesno ih neće niti biti nikada, dali će za neki komad opreme raditi Xp driveri je lutrija i vrlo upitno...
Sigurnost novog OSa do prvog SP nikad nije baš bajna ma što god M$ pričao o tome, samo činjenica da niko ne vrti servere na Visti je zaslužna da nema već prijavljenih eksploita ko blata...
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 29.07.2007., 16:22   #3
rendula
Registered User

Datum registracije: Oct 2003
ne.
rendula je online   Reply With Quote
Staro 29.07.2007., 17:54   #4
nathan
IT Consultant
Moj komp

nathan's Avatar

Datum registracije: Feb 2007
Citiraj:
Autor yedwy Pregled postova
Iskreno - sumnjam da se trenutno ikome prelazak na Vistu isplati ako baš oćeš radi nečeg drugog imati Vistu to je druga priča, ali o isplativosti tu nema govora...

Samo problem drivera za 99% hardwarea starijeg od 3-4g ih nema a izvjesno ih neće niti biti nikada, dali će za neki komad opreme raditi Xp driveri je lutrija i vrlo upitno...
Sigurnost novog OSa do prvog SP nikad nije baš bajna ma što god M$ pričao o tome, samo činjenica da niko ne vrti servere na Visti je zaslužna da nema već prijavljenih eksploita ko blata...
neznam dal si pogledao koji komp ima covjek, njemu ce pod vistom sve raditi, a kako je i sam naveo da ima pravo besplatno skinuti, zasto nebi isprobao, komotno moze imati dual boot, te sam izvuci zakljucak dal mu vista treba ili ne, jel tako??
Staro 29.07.2007., 23:32   #5
Salko01
Premium
Moj komp

Salko01's Avatar

Datum registracije: May 2007
Ne!!!
Staro 29.07.2007., 23:52   #6
Fera_os
Ne znam šta da napišem
Moj komp

Fera_os's Avatar

Zašto ne? Ako ne želi micat XP slobodno napravi Dual boot i kasnije sam makne Vistu ak mu se ne sviđa. Stavi je tek čisto da vidi kakva je, iz znatiželje.

EDIT:Zapravo se ni ne isplati micat Xp zbog Viste, bar ne još...
Staro 29.07.2007., 23:54   #7
Hamm
Pod naletima kopita zla
Moj komp

Hamm's Avatar

Datum registracije: Dec 2005
Pa gledaj. Vista je fancy krasna i sve to stoji te sam ja uvijek za nove stvari ali mislim da trenutno nemaš potrebe za vistom. Sve i dalje izlazi na win xp te je tvoj stroj uredno podržan od oba osa. Mislim da bi ti najpametnije bilo ovako. Napravi si image particije gdje ti je sada xp. Formatiraj ju. Stavi vistu. Ak ti se vista svidi ostani na njoj ak ne vrati image
Hamm je offline   Reply With Quote
Staro 30.07.2007., 01:53   #8
rendula
Registered User

Datum registracije: Oct 2003
vista je faking smetje koje izivcira svakog normalnog covjeka. pol drivera za nju ne postoji i razocaranje je i z dana u dan sve ece. zato bolje postediti ccovjeka muka.
rendula je online   Reply With Quote
Staro 30.07.2007., 03:41   #9
Gojko Sisa
Registered User
Moj komp

instaliraj vistu nije losa i imas komp na kojem ce radit, ali ostavi si xp za svaki slucaj ak poludis od viste kao sto se to desii vecini ljudi...
Gojko Sisa je offline   Reply With Quote
Staro 30.07.2007., 07:20   #10
tomifish2002
Honda Prelude 2.0i driver

tomifish2002's Avatar

Datum registracije: Jul 2006
vista fuj!!!

tomifish2002 je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 30.07.2007., 08:37   #11
SPLiFF
Premium
Moj komp

SPLiFF's Avatar

Datum registracije: Dec 2004
al priznajte da ima korisnih sitnica... recimo kad kopiras/pomices fajlove pa mos birat oces presnimit, rename, ostavit kak je i za sve mozes oznaciti "yes/no to all" - nevjerojatno kako je to bilo tesko ubaciti u ranije verzije

i ne, ne zelim koristiti neki dodatni file manager :P

osim tih sitnica, nista nije revolucionarno... solitare su ljepse i tak
SPLiFF je offline   Reply With Quote
Staro 30.07.2007., 09:21   #12
Hamm
Pod naletima kopita zla
Moj komp

Hamm's Avatar

Datum registracije: Dec 2005
iako ima jedna cool stvar na visti koja mi se jako svida

recimo imamo datoteku koja se zove xyz.xls kliknemo na nju i stisnemo F2 (rename) vista će automatski oznaćiti samo XYZ to mi je cool je ne gubim vrijeme na odznačavanje ekstenzije datoteke.
Hamm je offline   Reply With Quote
Staro 30.07.2007., 10:33   #13
BlackDwarf
BIND SOFT d.o.o.
Moj komp

BlackDwarf's Avatar

Datum registracije: Feb 2006
Izvana fuj. Iznutra fujj!
BlackDwarf je offline   Reply With Quote
Staro 30.07.2007., 11:49   #14
niksy
Premium

Datum registracije: Feb 2005
Pa najbolje ti je ili napravit image particije gdje ti je trenutni OS ili novu particiju pa dual boot. Prouci ju, cackaj okolo i sam zakljuci da li ti pase ili ne.

Moj prijedlog: nemas previse razloga da bi se prebacivao na Vistu, XP je zreo komad softvera koji radi savrseno sa svime sto je izaslo i sto ce (jos duze vrijeme) izlaziti.
niksy je offline   Reply With Quote
Staro 30.07.2007., 12:43   #15
yedwy
Beskorisna bitanga...
Moj komp

yedwy's Avatar

Bojim se da tu nisi u pravu...
Razvojni timovi većine proizvođača su se već davno prebacili na Vista model, što misliš zašto za tako puno stvari nema novijih (i boljih) drivera za XPe i zašto razni banalni proizvodi kasne tolko...

To što se USB stikovi i slična sr** koja ni netrebaju drivere "rade" još uvjek "za" XPe je nešto drugo, novi hardware će biti drugačiji - puno više DRMa i sra** nego što je danas u njemu... A k tome - kao što sadašnji trpi pod Vistom gubitke raznih featurea tako će bit i sa novim po XPima i svime ostalim što nije Vista...

Na sreću pa se bez većine toga još uvjek može ali "još duže vrijeme" neznam baš... Doduše pitanje je i što tebi znači duže vrijeme...
Staro 30.07.2007., 12:50   #16
manager
Registered User
Moj komp

manager's Avatar

Pa, puno hvala svima na savjetima! Vjerujem da ću, s obzirom da imam još jedan hard (ATA 133) napraviti dual boot pa ćemo do kraja 8. ili 9. mjeseca vidjeti kako se to sve skupa ponaša...
Hvala još jednom!
manager je offline   Reply With Quote
Staro 30.07.2007., 15:01   #17
pelos
Registered User

Ne morate toliko pljuvati po Visti buduci da niste neke argumente.
Istina je da ne moras zuriti na vistu, a s prebacivanjem sigurno ces dobiti nekih lijepih stvari koje dosta znace.

1. Jesi li probao pretrazivati datoteke na XP-u? Smrt ziva, na visti je pretrazivanje izrazito kvalitetno napravljeno i vrlo brzo se moze naci bilo koja datoteka. Miljama daleko ispred XP-a. A gdje da jos spomenem virtualne foldere.

2. Puno bolje upravljanje s datotekama. Jedna rijec: metadata. Kako budes imao sto vise datoteka s metadatama lakse ce ti ih biti organizirati bez da ih seljakas po disku. Grupiranje datotekama po nekim obiljezima takoder mozes ih staviti u prividne foldere itd.

3. Transactional NTFS - Transakcije kod rada s datotekama. Sada mozes datoteke vratiti na prijasnje verzije. Sacuva mnogo zivaca u nekim situacijama

4. Ovo je meni najdraze - Asinkroni I/O i "synchronous I/O cancellation". Super stvar. Nema vise "Not Responding" kad s explorerom odes na lokalnu mrezu pogledati shared datoteke pa odes na komp koji nije spojen i onda cekas 10 godina da mozes dalje. Isto vrijedi i za citanje s cd-a, dvd-a itd.

5. Puno ljepse sucelje. Ako bas zelis imas daleko ljepse sucelje. S tvojim racunalom tu nece biti problema.

I jos bih mogao nastaviti listu. A osobno sam primjetio takoder da se programi pokrecu znatno brze na visti.
A ima i razloga zasto da ne odes na vistu. Puno vise trosi od xp-a, glomazna je, tesko se snaci i imas osjecaj da jednostavno nemas kontrolu itd.

Ali s vremenom prelaziti ce se na vistu. Sto se tice drajvera, jedan razlog zasto je vista toliko ogromna nakon instalacije je sto vuce milijun drajvera za sobom. Meni je sve is prve proradilo, a racunalo je kupljeno godinu dana prije izlaska viste.
pelos je offline   Reply With Quote
Staro 30.07.2007., 15:09   #18
tomifish2002
Honda Prelude 2.0i driver

tomifish2002's Avatar

Datum registracije: Jul 2006
ima Vista i svojih prednosti i mana ali je stvarno neznam što fali xp-u?
meni stvarno rade savršeno.

tomifish2002 je offline   Reply With Quote
Staro 30.07.2007., 15:40   #19
nathan
IT Consultant
Moj komp

nathan's Avatar

ma ne fali nista xp-u!

ali covjek ima pravo dobiti besplatno vistu, ima komp koji je moze vrtiti, zakaj da ne proba??
Staro 30.07.2007., 16:05   #20
yedwy
Beskorisna bitanga...
Moj komp

yedwy's Avatar

Citiraj:
Autor pelos Pregled postova
1. Jesi li probao pretrazivati datoteke na XP-u? Smrt ziva, na visti je pretrazivanje izrazito kvalitetno napravljeno i vrlo brzo se moze naci bilo koja datoteka. Miljama daleko ispred XP-a. A gdje da jos spomenem virtualne foldere.
S obzirom da si naletio u tako samodopandom argumeniranju ajde sad ću ja tebi istom mjerom vratiti...

Dakle jesam tražio sam datoteke na Visti i na XPu i znaš što? Jednako mi treba da je nađe, čak i više na Visti jer ima više smeća...

A oćeš da ti kažem zašto?
Zato jer Indexing service je ono što ti stalno šrota po disku u Visti ako to nisi primjetio, a FYI tim režimom rada prosječan disk će ti otegnuti papke za jedno 1.5-2g ako iole žešće koristiš komp jer MTBF desktop diskova taman uleti u to a da ne govorimo o iritaciji korisnika neprekidnim mljevenjem...

Ako u Xpima indexiraš sve onda ti search traje jednako jedina razlika je u tome što ga tamo moraš upaliti a ovdje možeš iz start izbornika tražit upisivanjem u redak i to je to...

Citiraj:
2. Puno bolje upravljanje s datotekama. Jedna rijec: metadata. Kako budes imao sto vise datoteka s metadatama lakse ce ti ih biti organizirati bez da ih seljakas po disku. Grupiranje datotekama po nekim obiljezima takoder mozes ih staviti u prividne foldere itd.
Vau Virtualni folderi, kako sam samo mogao živjeti bez toga do sada...

Citiraj:
3. Transactional NTFS - Transakcije kod rada s datotekama. Sada mozes datoteke vratiti na prijasnje verzije. Sacuva mnogo zivaca u nekim situacijama
Neznam ja dobrom starom backupu uvjek više vjerujem nego automatskom sejvanju kopija svega i svačega...

Citiraj:
4. Ovo je meni najdraze - Asinkroni I/O i "synchronous I/O cancellation". Super stvar. Nema vise "Not Responding" kad s explorerom odes na lokalnu mrezu pogledati shared datoteke pa odes na komp koji nije spojen i onda cekas 10 godina da mozes dalje. Isto vrijedi i za citanje s cd-a, dvd-a itd.
Meni npr potpuno nebitan feature kao vjeroajtno i 99% usera jer niti nemamo kućne mreže, a od onih 1% jedno 90% su razni geekovi koji kad dobiju "not responding" idu preslagivati mrežu jer smatraju da nije dobro složena...

Citiraj:
5. Puno ljepse sucelje. Ako bas zelis imas daleko ljepse sucelje. S tvojim racunalom tu nece biti problema.
Žestok argument u svezi fukncionalnosti - nema što...

Citiraj:
I jos bih mogao nastaviti listu. A osobno sam primjetio takoder da se programi pokrecu znatno brze na visti.
Ma da? A jesi primjetio da neke stvari trzaju a nebi trebale? Ili da imaš 20mb slobodnog rama u prosječnom radu?

Da da taj superfetch blago nama kad on u pozadini radi...

Citiraj:
A ima i razloga zasto da ne odes na vistu. Puno vise trosi od xp-a, glomazna je, tesko se snaci i imas osjecaj da jednostavno nemas kontrolu itd.
Ali s vremenom prelaziti ce se na vistu. Sto se tice drajvera, jedan razlog zasto je vista toliko ogromna nakon instalacije je sto vuce milijun drajvera za sobom. Meni je sve is prve proradilo, a racunalo je kupljeno godinu dana prije izlaska viste.
Vidiš zanimljivo mali milijun drivera a nekoliko komada koji su meni baš trebali nema, čak niti na stranicama proizvođača, vjerojatno ih nikad neće biti, a da en spominjemo da mi npr driver od printera "crasha" kad oću na 1200DPI isprintati nešto iz printera mi izađe - bijeli papir...

Inače Lexmark Z12 je u pitanju - nativni vista driver...

Edit:
Da nebi mislio kako samo loše navodim...

Što je meni osobno dobeo je to da ima poboljšain kernel (pripritizing procesa posebno za mmedijalne aplikacije), npr neće ti se desit da ti divx koder zaloka sve živo i zauzme 100% CPUa pa da nemožeš ni browser pokrenuti...

Dobro je (lijepo) i novo Aero sučelje i sitnice koje su ljudi već spominjali kao npr ono da te pita o prepisivanju fajlova...

Dobro je što ima bar neku osnovnu multimedijalnu podršku "iz kutije" za razliku od prijašnjih windowsa makar to još uvjek nije baš bog zna kaj rješeno...

Dobro je što je se da skresati (skoro) na XP apetite ako se malo potrudiš...

Sve u svemu evolucija jesu ali revolucija nisu...

Da su ugradili bar pola od onoga što su najavljivali u nju umjesto da su radili 5g na DRMu i Aeru niko nebi ništa rekao ali ovako...

Zadnje izmijenjeno od: yedwy. 30.07.2007. u 16:56.
yedwy je offline   Reply With Quote
Staro 30.07.2007., 16:06   #21
domy_os
EMP moderator

domy_os's Avatar

Datum registracije: Apr 2005
Citiraj:
Autor nathan Pregled postova
ma ne fali nista xp-u!

ali covjek ima pravo dobiti besplatno vistu, ima komp koji je moze vrtiti, zakaj da ne proba??
Jedan prob'o pa se usr'o...

Nemojte paliti vatru, mislim da na forumu ima već dosta o Visti, i vrapci sve znaju. Neka odluči je li mu treba ili ne.
domy_os je offline   Reply With Quote
Staro 30.07.2007., 21:53   #22
yedwy
Beskorisna bitanga...
Moj komp

yedwy's Avatar

Moj odgovor je - pazi da ne dobiješ bananu...
Staro 30.07.2007., 22:02   #23
eluminer
Premium
Moj komp

eluminer's Avatar

Datum registracije: Jan 2007
Ja imam 64-bitnu i baš nikakvih problema s njom osim taj sleep koji neće raditi...
Inače, s tim tvojim kompom vista leti, a XP leti dva put brže...
No, to ne bi smjeli tak gledati, jer po takvom si stavi 98SE pa ti bude sve letilo 15x brže...

Moja preporuka, odi na vistu, redivito aržuriraj i nema nekih problema zbog kojih bi trebalo vikati: "NE VISTU!!!!" i sl.... U 11mj ili kad već dolazi SP1 i onda bude vista vjerojatno prevagnula nad XP-om.... Za sad su kao što vidiš mišljenja još uvijek podijeljena....

eluminer je offline   Reply With Quote
Staro 30.07.2007., 22:08   #24
tutix
Premium
Moj komp

tutix's Avatar

Datum registracije: Jan 2006
Citiraj:
Autor Avenger Pregled postova
Ma vi ljudi mi idete u p%%%% m%%%%%%%:glavni argument:
I ti malo nama

Citiraj:
1)Glavni argument:kaj ste preglupi da skužite da se je jednako tako sralo po vašem ultrabožanskomsupernadhvaljenomnepodjedivim xp-om dok je bio nov,a i bio je takav!
Briješ, nije se tolko sralo, a i nije bilo moraš jer ću ti ukinut podršku i nećeš moć igrat igre jer nemaš DX10. Niski udarci, prljava igra. Daj molim te pogledaj Acer i Dell, prekinuli su izdavanje Windows Vista OS-a sa svojim prijenosnicima, umjesto ostavili Windows XP i Open-Source Ubuntu. Acer razmišlja o sličnom - a ***iga ak smo mi glupi ko Dell i Acer, ja se ponosim takvom glupošću.

Citiraj:
2)Ne kužite da ako imate dovoljno jak komp i birate između xp-a i viste(naravno obadvoje besplatno ili cr%%%%%%) je isto kao da birate između slabije i jače grafičke a da su po istoj cijeni
Loša paralelka, Vista nije ni po čemu bolja a cijena Buisness verzije je skuplja od licence Windows XP Prof.

Citiraj:
3)problemi sa driverima uopće nisu takvi kojikim ih se prikazuje(ja znam jer imam Vistu)
Pitaj kolege sa X-Fi zvučnim karticama, s tvojom integrušom je sve u redu, r1sp3k+.

Citiraj:
4)kada bi mogao birat da sjednem na dva računala da je ono sa xp-om mrvicu jače,a drugo ima Vistu ja bih izabrao ono sa Vistom,jer je Vista jednostavno omamljujuća(i imam takvu situaciju doma,obadvoje su mrcine i u Lan-u su)!
***ga, ima nas svakakvih, takav odgovor ima i jedna moja kolegica, baš joj je sučelje fensi-šmensi.

Citiraj:
Baš me zanimaju vaši odgovori na 1 i 2 !
Eto kakvi su takvi, ja sumnjam da mogu dobit ban - a ti si blizu
tutix je offline   Reply With Quote
Staro 30.07.2007., 22:13   #25
eluminer
Premium
Moj komp

eluminer's Avatar

Datum registracije: Jan 2007
Citiraj:
Autor tutix Pregled postova

Pitaj kolege sa X-Fi zvučnim karticama, s tvojom integrušom je sve u redu, r1sp3k+.

E da, u vezi X-Fi-a... Imam Extreme Music i kad sam je stavio na vistu nešto je glumila... S vremena na vrijeme je prebacivala na lijevi prvi i lijevi stražnji zvučnik i ove ostale ugasila...

Promijenio sam slot kartice i onda je sve uredno radilo...

Napomena:
Nije isprobana na XP-u, tak da možda i nije stvar u visti, ali sad sve uredno radi....
eluminer je offline   Reply With Quote
Staro 30.07.2007., 22:58   #26
McG
-------

Datum registracije: Aug 2005
Citiraj:
Baš me zanimaju vaši odgovori na 1 i 2 !
Glupost ko i ostatak tvojeg posta začinjenog smajlićima pod pretpostavkom da si došel na neki powered by Cosmo forum u nadi da zadiviš sve sise-i-guzice po spisku svojim uber-cool glupiranjem. Daj se rađe truda i sam se prijavi na Mladež i droge. Ili moreš (ako ti roditelji daju pare) nazvati 01/250-250 i tražiti dr. Nedeljkovića. Najvjerojatnije ti se bu javila njegova osobna asistentica Natasha, pa kad te pita u čemu je problem; spomeni kompulzivno ponašanje koje te u kombinaciji s haluciniranjem, punim mjesecom i pretjeranom količinom emo materijala dovelo do stanja u kojem se trenutačno nalaziš. Sretno, ne daj se i ne zaboravi - ti si jači od toga.
McG je offline   Reply With Quote
Staro 30.07.2007., 23:08   #27
7600GT
Banned, varanje na tržnici
Moj komp

Datum registracije: Nov 2006
A dajte ljudi u što se ovaj topic pretvorio,u međusobna nadmetanja,lijepo se smirite i objasnite malo čovjeku,koje su mane,a koje su vrline Viste,a Avenger daj se malo skuliraj i pročitaj malo svoj post,mislim ono pišeš gluposti na kvadrat i još takvo ponašanje,neznam koliko ti je godina,ali izgleda da si neki balavac kojeg treba malo naučit ponašanje,eto to je moje mišljenje nadam se da neću dobit ban zbog ovoga,ipak je ovo demokracija.Eto živili svi i lijepi pozdrav
7600GT je offline   Reply With Quote
Staro 30.07.2007., 23:22   #28
tutix
Premium
Moj komp

tutix's Avatar

Datum registracije: Jan 2006
Pa čovjek je odlučio već, uzet će neki hard a ako već ima mogućnost besplatnog skidanja, zašto ne. Nitko ga ne sili da ako je već skinuo mora i koristit ai.
tutix je offline   Reply With Quote
Staro 30.07.2007., 23:42   #29
Thoroughbred B
Premium
Moj komp

Thoroughbred B's Avatar

Datum registracije: Apr 2003
ja već dugo imam 64 bitnu Vistu i s njom nikakvih problema,od drivera,stabilnosti...Avast se ne buni,firewall radi svoje...nikad ništa,osim estetskog,funkcionalnog i brzinski savršenog operativnog sistema...zašto savršenog?jer se nisam susreo s niti jednim problemom,ni najsitnijim...svejedno smatram da se service pack ne radi bzvz,postoje greške i rupe,ali dosadašnje iskustvo s istim daje popriličan optimizan da će nakon 1. service packa ovaj operativni sistem biti zacementirano stabilan,siguran i brz.

ja zadovoljan,prezadovoljan...

Netko je spomenuo da mu ne radi sleep,nije ni meni radio,pa je proradio vjerovatno instaliranjem zakrpa...iako je curi sleep radio odmah,bez zakrpa na njenoj konfiguraciji.
Staro 31.07.2007., 00:07   #30
buljo
Strichek Moderator
Moj komp

buljo's Avatar

Datum registracije: Apr 2005
Citiraj:
Autor Thoroughbred B Pregled postova
nije ni meni radio,pa je proradio vjerovatno instaliranjem zakrpa...iako je curi sleep radio odmah,bez zakrpa na njenoj konfiguraciji.
E zbog toga ja ne vidim ni najmanji komadić ljubavi prema Visti...

Na XP da budem jasan nisam odma prešao nego tek nakon nekog vremena i isto me nije pa "početku" zanimao ko ni sad Vista.

Sa obzirom na SADAŠNJE stanje mogu reći samo... XP...

/// Asus Maximus VII Hero /// Intel i7 4790K with Cryorig H5 /// 4*8GB Kingston DDR3 1600 /// Gigabyte 1070 Ti Gaming 8GB ///
/// HDD_0 Samsung 970 Evo Plus 500 GB SSD /// HDD_1 Samsung 860 Evo 500 GB /// HDD_2 WD 1TB Black /// HDD _3 WD 2TB Red /// HDD _4 WD 3TB Red /// HDD _5 WD 4TB Red /// DVD-RW Pioneer DVR-212 ///
/// Creative Gigaworks T20 /// Fnatic Gear Red /// Logitech G502 /// Razer Goliathus /// HyperX Cloud /// Corsair 650D Obsidian /// DELL U2719D + DELL U2719D /// CorsairHX650W ///
/// Synology 918+ = 2 x 4 TB WD Red & 2 x 6 TB Seagate IronWolf ///

/// Lenovo T480s /// i5 8250u, 16 GB, NVME 500 GB /// Lenovo ProDock ///

žmnpp
buljo je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Odgovori

Uređivanje

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore