Forumi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Software > Operativni sustavi
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 20.07.2007., 11:16   #1
mirek
Premium
Moj komp

mirek's Avatar

Datum registracije: Jun 2007
Vista & Media Center

Bok, koristim Vistu Ultimate i procitao sam negdje da je u njoj ukljucen Media Center. Da li netko zna, ili ima li koji clanak koji opisuje kako aktivirati Media Center? Da li bi si trebao kupiti neki IR receiver kako bi to sve moglo lijepo raditi. Inace, vidio sam Logitech daljinski cca 500 kn, no kazu da je jako pametan. Na taj nacin bi fino spojio sve u jedno, TV, receiver, komp bi mi bio kao sto ime kaze Media Center, jos mi fali DVB-T i programi naravno koji su jos dosta losi (mpeg2), no treba se pripremiti za buducnost :-). Inace jel netko zna ima li vec za kupiti (i gdje) DVB-T PCI kartice koje podrzavaju i mpeg-4.
Hvala, pozdrav!!!
mirek je offline   Reply With Quote
Staro 20.07.2007., 12:24   #2
Lihto
The Dark Side of Moon
Moj komp

Lihto's Avatar

Datum registracije: Jan 2005
odi na start i samo tamo dolje upiši media centar i on ti ga izbaci pa ga samo pokreni
Synology DS214Play(WD 2x4Tb RED)
Marantz SR5010B receiver+Jamo E680(5.0)+ Nvidia Shield TV Panasonic 42PV80
Lihto je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 21.07.2007., 10:26   #3
mirek
Premium
Moj komp

mirek's Avatar

Bok, evo nakon prvog koristenja WMC-a mogu reci da sam razocaran :-). Prvo, malo stvari se tu da modificirati ili ja ne znam. Recimo, kako bi mogao ubaciti IE, ili neki drugi browser. Zelim imati WMC, jer je mojim starcima prilico tesko koristiti se racunalom, ovako sve imaju na jednom mjestu, no kada se ukljuci on-line media, pojavljuju se neki shortcutovi za fox sport, itd. Njima to ne treba. Ono sto bi za njih bilo idealno je kao do sada lako do muzike, lako do gledanja filma DVD-a, no cim sam im rekao da moraju van iz toga da bi koristili Internet nastale su komplikacije. BTW ima li negdje neki tutorial za WMC? Opet, kada mi dodje necak on bi recimo igrao neku igru, no opet se mora van. Znaci ono sto bi ja zelio je IE, shortcutovi do igara, plus ovo sto je po defaultu, no izbacio bih nepotrebe linkove etc. Moze li se to?
Hvala. pozdrav!!!
Staro 21.07.2007., 11:28   #4
yedwy
Beskorisna bitanga...
Moj komp

yedwy's Avatar

Datum registracije: Aug 2004
Pa imaš u opcijama wmc-a sve za poštelati i može se skroz ugasiti i monitoring foldera i online traženje...

A propo browsera nisam siguran dal je to moguće ali je uvjek moguće napravit im shortcut na desktopu u nekom user accauntu da imaju samo IE, Office i sl a ostalo im makneš...
Staro 22.07.2007., 00:49   #5
mirek
Premium
Moj komp

mirek's Avatar

Da li postoji alternativa za WMC ili se jos nitko nije bacio napraviti. Nesto tipa WMC no da isto tako imas vise slobode sto ce se nalaziti na menu-u a sto ne?
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Odgovori

Uređivanje

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno