Forumi

Povratak   PC Ekspert Forum > Internet i mrežne tehnologije > Mreže
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 13.07.2007., 15:27   #1
Wolv1337
Registered User

Datum registracije: Sep 2005
AirLive WT2000AP i WT2000ARM

Kako AirLive router WT-2000ARM spojiti sa AirLive Access Pointom WT-2000AP tako da wireless veza raid poput cablea ))) Znači, želim da mi Access Point glumi drugi kraj cablea.

Recimo, trenutno na router pomoću cablea spojim drugi PC i on je u mreži i radi mu internet i sve super. Zatim, ako umjesto cablea na drugi PC spojim Access Point (ethernet), komunikacija između 2 pc-a preko routera i access pointa te spajanje drugog pc-a koji je spojen na access point na internet - ne radi.

I router i AP imaju isti SSID, i router i AP imaju upaljen DHCP, oba PC-a imaju upaljeno automatsko dodjeljivanje IP adrese. Veza PC1-Router radi savršeno isto kao i veza PC2-AP. Isto tako se i Router i AP međusobno vide, ali veza PC1-PC2 na ovaj način ne radi, niti radi veza na internet (router ima integrirani modem i veza na net radi savršeno ako je pc u router spojen cableom).

Zašto želim to postići? Zato što na sasvim drugom kraju kuće u dnevnom boravku imam DreamBox satelite receiver koji bih htio spojiti na net da mogu uredno updateat software bez potrebe da provlačim 15 metara cablea kroz kuću.

Kako AirLive WT-2000AP staviti u client mode? Postoji li neki 3rd party firmware ili imate nekakav potpuno drugačiji prijedlog?

Na raspolaganju mi je još i Siemensov Gigaset SE555.

Hvala unaprijed.
Staro 17.07.2007., 10:00   #2
Nikky
Moderator

Nikky's Avatar

Datum registracije: Sep 2006
Ako nisi dobio manual za AirLive WT-2000AP imaš ovdje.
Prvo na oba uređaja postavi različite IP adrese, WiFi kanal na kojem rade i SSID.
Potom podesi AirLive WT-2000AP u WDS mod rada.
Nikky je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Odgovori

Uređivanje

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno