|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Jun 2007
|
palaljenje kompa sa matične?
imam ploču koju dugo nisam koristio od gigabyte GA-M59SLI-S5 nemogu nikako upaliti komp pa me interesira dali se komp može ikako upaliti sa matične jer nema na njoj za paljenje i reset kao na nekim drugim pločama,kad dam kontakt komp pokaže da je spreman ali prolikom pritiska na gumb neće hvala |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Banned
Datum registracije: Apr 2005
|
paaa, spojis ona 2 pina za power on sa necim metalnim i to je to ![]() |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Napokon dočekao DNF :)
Datum registracije: Jan 2003
|
di ti pokaže da je spreman,na monitoru, šta zapišti ili kaj?? jel ti ta matična u nekom kučištu?pretpostavljam da je, čim kažeš da možeš dati kontakt,i spominješ gumbeke! ček,zapravo ti nemožeš upaliti komp,ali kad daš kontakt (što znači da ipak možeš) zapravo nemožeš ili ? ![]() ajd ti to malo pojasni,sve si nabacao zbrda zdola i nejasno je!kak da ti netko pomogne? edit- mislim da ovo niti ne spada ovdje!
![]() |
#4 |
Adrenaline junkie
Datum registracije: Apr 2006
|
![]() |
#5 | |
Premium
|
Citiraj:
![]() ![]() ![]() milentije ti si sve shvatio iz prve pa ovim putem čestitam ![]() ![]() hvala dečki ps može spadati tu ,samo sam pitao dali se može ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Premium
Datum registracije: Mar 2006
|
Nema veze. Dobio si garanciju od (vjerojatno) 1 g. na čitavu konfiguraciju, ali i svaka komponeneta u njoj ima svoju garanciju neovisnu o garanciji za konfu. Npr. ako hard ima 3 g. garancije, ne znači da ona propada kada istekne garancija za konfu od 1 g.
![]() |
#8 |
Beskorisna bitanga...
Datum registracije: Aug 2004
|
Znači ako si kupovao sastavljenu konfiguraciju... Ako si kupovao po komponentama (svaka odvojeno navedena na računu) pa platio slaganje onda to što ti veliš je istina i imaš pravo na svaku posebno, ali ako je kupio npr. "Ve-Mulj Šrotkomp 2000" i tako piše na računu onda pušing... Sve i da je s njim kupio npr hardove ako isti ne dolazi s njima ili još rama samo na to što je odvojeno kupio ima pravo na garanciju po komponenetama, a nma ono što je u sastavljenoj bilo - 1g...
![]() |
#9 |
Napokon dočekao DNF :)
Datum registracije: Jan 2003
|
sve ok. kak ti milentije veli,pogledaj u manula od mbo ili potraži na netu i pogledaj raspored pinova,mislim da možeš čak i jumperima(one male plastične kapice kaj ih ima puno po matičnoj,al ne skidaj te sa matične ![]() jer ak veliš da napajanje radi,onda je ziher do matične! dal požda pišti ili nešto slično ili je totalna tišina?
![]() |
#10 | |
Premium
|
Citiraj:
kupovao sam po komponentama ali komplet komp sam odmah složio i prodavać me pitao dali želim garanciju po komponentama ili na cijelu konfiguraciju ali ako odaberem po komponentama onda je skuplje za skoro 10 posto a ako uzmem na cijeli komp onda cijena ostaje ista a pošto sam već ovako puno platio uzeo sam na cijeli komp da ne plačam više. kada sam digao konfu vidio sam da su mi nabili onu naljepnicu točno gdje se kučište otvara ,znači ako je skinem ili strgam po tome zaključe da sam otvarao komp i bye bye garancija.ja sam je naravno otvorio čim sam doma došao ![]() pa neču za svaku sitnicu nositi njima da oni otvore ,po meni prava lopovska posla. tako da se bojim da ništa od garancije ako ploča nevalja a bila je izvrsna i u biti malo korištena. neznam ako je neki mali kvar dal se to da ovako popraviti negdje a da me ne izađe puno ili se ploče odmah bacaju čim vide grešku, u biti ne popravljaju se? žao mi je ploće platio sam je skoro 200 eura. BSA ma ništa ne pišti ni glasa, ali me čudi kad dam kontakt i naprijed svjetli plava lampica na samoj ploči ništa ne svjetli, kao da je mrtva a opet ta plava lampica dobiva struju sa nje. sad neznam i nesječam se dali na svakoj ploči ima ona lampica koja zasvjetli kad ploča dobije struju. pozdrav svima i hvala na pomoči ![]() |
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 |
Beskorisna bitanga...
|
Gledaj da se razumijemo odma... Ako ti na računu pišu komponente svaka posebno nabrojana onda nema nikakve garancije po računalu i trgovac si može znaš kamo stavit svoje gluposti... Ali ako ti piše nešto kao "sastavljeno računalo br xxy" ili "Dreklon 10000" ili "Tuži Me ak možeš... Nja Nja PC..." i pored toga garancija 1g onda ćeš platit sad fino tih 10% plus malo ekstra, a posebno ako se ispostavi na kraju da ipak nije matična jel...
![]() |
#12 | |
Premium
|
Citiraj:
piše Nja Nja PC ![]() ![]() hvala bok |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Beskorisna bitanga...
|
Imaš - prijeti im sudom... Nemogu ti ne dati garanciju po komonentama ako ti ti kupovao po komonentama i platio sastavljanje... Kao što rekoh druga stvar bi bila da si kupovao gotovi "složenac" dapače s obzirom da su ga oni sastavljali onda niti nemogu igrati na karti "nestručnog sklapanja" jel... ![]()
![]() |
#14 | |
Premium
|
Citiraj:
gledam garancija mi važi još 10 dana ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ali nisu mi blizu em puno radim da bi me šetali a morao bi i odgoditi prodaju tu na forumu, nije mi do love već do ispunjenja dogovora pogotovo što prvi puta tu nešto prodajem a nije mi cilj nekoga zeznuti al nakraju bi mogao sebe zbog toga da mi ne uvaže garanciju a iovako je pitanje jel budu. trebao bi nači nekog tetoviranog i čelavog da ide samnom i da se samo mršti i okreče očima ![]() ![]() mislim da bi ovako prošao ![]() ![]() hvala |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Beskorisna bitanga...
|
Gle teoretski morali bi ti ovžiti i samo donešenu ploču ali za svaki slučaj nemoj danas prodavati te stvarni nego odgodi za dan-dva transakcije ako možeš dok ne rasčistiš to...
|
|
Oglas
|
|
![]() |
Uređivanje | |
|
|