|
![]() |
#1 |
Registered User
Datum registracije: Apr 2007
|
zyxel-routing
Imam zyxel router,problem je u tome sto sam sve dobro napravio kod fizicki spojenih kompjutera,ali kod bezicnih mi se spoji na net,ali nece otvorit internet u browseru,vidio sam da je darhvader to opisao,ali mi to nepomaze,ako bi mi neko mogao poblize pojasniti u cemu je problem,hvala unaprijed . |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Premium
Datum registracije: Feb 2006
|
FireWall? jesi li dozvolio da se drugi kompovi mogu spajati? |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Registered User
|
u mrezi su 2 stolna racunala i dva laptopa,2 stolna su spojena fizicki (kablovima)preko routera i oni rade bez problema,a sto se tice laptopa oni imaju d-link wirlles kartice,no problem nastaje u tome sto se konekcija spoji tj.postoji veza(signal je odlican),no jednostavno na browseru ne zeli izac van na internet....firewall sam iskljucio na kompovima,,,kako moram podesit firewall na 192.168.1.1? |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Registered User
|
upisao sam dns i ip pod wirlles (wlan)konekciju na propertis.......itd,jel to to? i dalje mi se nece izac na net ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Registered User
|
u tom je problem kad spojim laptope kabelom sve radi isto kao i stolna racunala.....a preko wifi-a kompjuteri se medusobno pronalaze,konekcija postoji,signal je odlican,brzina je 56(54)mbsa,obje kartice mi pronadu zyxel sve super,ali jednostavno mi nezeli van na internet preko browsera,,,cak sam probao od frenda MAc-ov laptop i ista prica,u t-comu nemaju blage veze,vec znam sta ce mi reci napamet....ako netko zna sta bi moglo biti,ima pivo :P |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Registered User
|
Resolving 66.102.9.99 ... 66.102.9.99 Reply from 66.102.9.99 Reply from 66.102.9.99 Reply from 66.102.9.99 Ping Host Successful |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 | |
Laughing Man
Datum registracije: Sep 2005
|
U propertise od bežične vjerojatno nisi ukuco dns servere... Moj bed nisam vidio da si to već riješio...
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Registered User
|
nije to,stavio sam DNS servere i stavio da mi rade automatski sve zivo,ali internet nije prozivio ![]() RIP..internet....RIP :P |
![]() |
![]() |
![]() |
#13 | |
Laughing Man
Datum registracije: Sep 2005
|
Ha čuj, vezu preko wlan kartice imaš. Ovaj ip što ti je dao darth je google. S obzirom da nemoš pingat www.google.com a njegov ip možeš, jedini zaključak koji ja mogu iz toga izvuć je da ti dns serveri na wlanu neš ne valjaju...
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Premium
Datum registracije: Mar 2007
|
Da ne otvaram novu temu
Imam isto zyxela. Tri kompa, jedan komp je spojen žicom, drugi usb wireless karticom, treći laptop sa ugrađenim wlanom. Svi preko zyxela idu na net i umreženi su međusobno. Mrežna na lan kompu je 100Mbps, ova dva na wlanu koji su nekih cca 8 metara dalje imaju signal obicno 25 - 50 Mbps, ali kad prebacujem fileove s jednog na drugi (s kompa na lanu na komp na wlanu) max brzina prijenosa je 5Mbps (u task manageru networking je 5% utilization, 5% od 100 je 5. eh). Jel se to da nekak ubrzat, zašto ne koristi maksimum kolko daje signal? Još sam zaboravio. Komp na lanu ima statičnu ip, ali ova druga dva nemaju, kad sam probo stavit statičnu na jedan od ovih javljo mi je da se veze kompa na lanu i kompa na wlanu kolju međusobno (?) i nijedna veza nije radila. (možda sam stavio preblizu ip adrese, jedna je bila .31 a druga .32). Tako da sam to vratio i ni laptop ni komp na wlanu nemaju statičnu sad, samo komp na lanu. Edit: Lizardking, nemoj se ljutit što ti otimam temu |
![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Registered User
|
nema beda,stari meni jos internet nije prozivio na wlanu,zadnji puta sam ping-o sa ovog kopa(moj bed nisam razmisljao),ali kad pingam sa laptopa pise mi dalje salje 4 ali neprima nista,i da sam 4 izgubio,napravio sam sve,DNS servere,i dalje nece na net...žice su zakon ja bi najrađe i daljenski na zicu ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Registered User
|
Evo za sve ostale,ako ocete uzimati wlan modem,nemojte uzimati zyxel,jel on nema dobar Firmware i mora se nadogradit,to je u slucaju ako na svojoj liniji od adsl-a imate i maxtv u tom slucaju vam zyxel nece raditi bezicno,preporucujem d-linkom modem....ili ako bas ocest skinite najnoviju verziju Firmware za zyxel i surfajte 24h.....ja sam uspio napraviti,hvala svima na pomoci ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Premium
Datum registracije: Dec 2005
|
ei ljudi, aj da ne otvaram novu temu, pomozite mi otkljucati preostala 2 porta (ip tv) na zyxelu imam 3 kompa a prek wifija nemrem nista potegnut pa da i treceg stavim na zicu . . pls, hvala Zadnje izmijenjeno od: Damarko. 04.05.2007. u 13:18. |
![]() |
![]() |
![]() |
#19 | |
Moderator
Datum registracije: Jun 2003
|
Citiraj:
http://www.alfatec.hr/download_zyxel.asp Stavi standardni firmware. Nakon fleshanja obavezno restart.
![]() |
![]() |
#20 | |
Premium
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
Moderator
Datum registracije: Jun 2003
|
![]() |
#23 |
Premium
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#24 |
Registered User
|
MSN nema veze sa routerom,msn mozes koristit na svim umrezenim kompovima,ali s razlicitim acc-ovim ili sa jednim ali s tim da se moras odjavit na jednom kompu prije nego se ukljucis na drugom kompu :P |
![]() |
![]() |
![]() |
#25 | |
Premium
|
Citiraj:
jel imao netko slicnih problema, mozda se ip tuce kad vidi na serveru isti ili nesto ?? nije mi jasno . . help ? |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#27 |
Premium
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#28 |
Registered User
|
probaj skinut novu verziju MSN-a,jel dosta ovih koji dobijes sa windowsima nerade bas uredu.... |
![]() |
![]() |
![]() |
#29 |
Premium
|
|
![]() |
![]() |
|
|